Menu
Your Cart

Книгите на новия свят • хората на новия свят • и срещите ни с тях

За нас

Издателско–продуцентска къща Жануа'98

е създадена през 1998 година. Развива динамична издателска работа, организиране и провеждане на семинари, творчески срещи и тренинги. Участва в създаването на многобройни културно-социални събития, занимава се с продуцентска и благотворителна дейност.

Книгите на Жануа'98 са добре познати на българските читатели, предпочитано четиво са за хора от всички възрасти. Издадени са над 130 тома с беседи на Учителя Беинса Дуно.  Сред авторите, които издаваме са: Мирзакарим Норбеков, Берт Хелингер, Геше Майкъл Роуч, Лари Кинг, проф. Иван Неумивакин, Михаил Литвак, Пол Екман, Елинор Рузвелт, Бенджамин Франклин, д-р Сергей Бубновски, Ролан Лейзънби, Уолтър Айзаксън, Майк Тайсън, Майкъл Елсберг, Хоан Гарига Бакарди, Мишел Платини.

Издателство Жануа`98 се стреми да превърне в ярко събитие издаването на всяка нова книга, организира гостувания, творчески срещи и семинари с авторите на заглавията си. От 2004 г. се занимава с организиране на семинари по системата на Мирзакарим Норбеков в повече от двайсет града в страната. Норбеков посещава България всяка година и провежда авторски семинари и творчески срещи с читателите си. 

От 2008 година развива националната благотворителна акция „Жълти стотинки“.

През 2011 година за пръв път в България гостуват световноизвестните автори Берт Хелингер и Геше Майкъл Роуч. Лекциите и семинарите преминават изключително успешно и двамата автори определят българската аудитория като впечатляваща.

През 2017 година Жануа'98 е водещо издателство с едни от най-успешните биографични и бизнес издания на българския пазар - „Феноменът ZARA“, „Джеф Безос и векът на Амазон“, „Високоефективният мениджмънт - Интел“, биографиите на Андреа Пирло, Арсен Венгер, Карло Анчелоти, Рой Кийн, Юсейн Болт.

 

Жана Иванова съм - основател и ръководител  на Жануа’98. Моята задача е да избирам книгите, които да  ви предложим, мили читатели. Повечето пъти следвам интуицията си  в книжарници по света, в градове, където пътувам, или в приятелски разговори и препоръки, или от предложенията на нашите литературни агенти по света. И после втората стъпка е да се запозная лично с автора и да го заинтригувам с нашата страна, с очакванията на читателите  от лична среща с него. Можем да направим интервю, филм  за живота му, за мисията му. Другата страна на моята задача в издателството е да създавам и поддържам в колектива ни атмосфера на вдъхновение, творчество, взаимно уважение, самоусъвършенстване и най-вече любов към хората и към книгите. Ще съм изключително радостна да ви служим, защото така всички ние заедно служим на великия дар - Живота. Пишете ни вашите препоръки, вашите отзиви, вашето мнение. Вашата обратна връзка е от много голямо значение за нас. Очаквам вашите предложения!

Здравейте, аз съм Симеон. С какво мога да ви помогна, с какво се занимавам - на практика съм Капитан Планета. Основно се занимавам с издадените ни книги. Ако желаете препоръка или съвет, ако имате въпрос, свързан с доставката, аз мога да помогна. В организирането на семинарите моя отговорност е техническата част, комуникацията с организаторите и преподавателите. Ако сте доволни или пък не, ако имате препоръки или въпрос, аз съм на разположение. Ако искате да разберете повече за нашите семинари и дали това би ви било полезно отново може да ме потърсите.

Казвам се Златина и съм израснала между книги. Обичам света на думите от малка и винаги съм си представяла, че ще работя нещо, свързано с това те да намират пътя до читателя си. В Жануа'98 най-общо отговарям за процеса по създаването на една книга - от текста, в който я получаваме от автора и неговия агент, до книжното тяло, което после нареждате в библиотеката си вкъщи. Или: опитвам се да координирам общата работа на група творци (като междувременно и аз давам творческо мнение и идеи). Вълнувам се както от текста в книгата, така и от това как изглежда тя във финалния си вариант и затова винаги се стремя да участвам в процеса около създаването на кориците заедно с дизайнерите. Абсолютно съм съгласна, че трябва да съдим книгите по кориците. Както и по анотациите на гърба им. Които, признавам си, понякога могат да бъдат най-големият препъникамък пред срока на влизане в печат. Мои са спамовете във фейсбук и инстаграм профилите на издателството и за всичко, свързано с тях, можете да се допитате до мен. Да се разбира: ако има грешка, аз съм. Нищо че постоянно обяснявам, че съм завършила българска филология. Обичам лингвистиката, вълнувам се от всякакъв вид изкуство и съм горд притежател на огромна (и много красива) библиотека (с бая непрочетени книги). Ще се радвам да си поговорим за тенденциите в издателския бизнес, както и за живота на книгите – тези, в книжарницата ни, и тези, в дома ви.

Здрасти, казвам се Милена! Като бивша професионална спортистка темата за травмите и различните болки не ми е чужда. Помогнах на себе си и близките си с насоките на двама от авторите на Жануа’98 – Мирзакарим Норбеков и Сергей Бубновски. В издателството съм част от редакторския екип на сайта – вадя цитати и оформям статии на сайта ни, които да са полезни и интерсени на читателите. Занимавам се с организиране и провеждане на част от мероприятията – помагам в курирането им, записвам участници, както и превеждам срещите с някои от лекторите ни, чиито книги са ми близки и любими. Помагам в рекламата както на мероприятията ни, така и на книгите ни. Можете да се обръщате към мен, ако имате въпроси, свързани със Системата на Норбеков и курсовете по Системата, графика, преподавателите, книгите на Норбеков. На разположение съм също. ако ви трябва информация за книгите и прегледите при д-р Сергей Бубновски или пък за това как да си посеете добра карма, което можете да научите от друг от световноизвестните автори на Жануа’98 – Геше Майкъл Роуч. 
Обичам хората да се чувстват добре и да реализират потенциала си и ме прави щастлива, ако успея да допринеса с нещо – като например подходяща книга. А такива имаме за всеки.

Аз съм Александра и обичам книгите повече от всичко друго - студент по книгоиздаване в Софийския университет, отдаден читател и верен фен на книжния свят (единствен способен да ме съхрани цяла). Наслушала съм се на въпросите „Ама каква е тази специалност?“ и „В това има ли хляб?“ и въпреки това не се отказвам от това да следвам пътя на книгите. Обожавам да усещам страниците между пръстите си, аромата на нова или стара книга е неповторима, импулсивна съм и често взимам прибързани решения. Грижа се за поддържането на социалните ни акаунти, ще ви съдействам с избора на книги в книжарницата ни и по време на Панаирите, част съм от творческия (и изпълнителен) отдел на всичките ни мероприятия и книгите, на които са посветени. Също така пиша анотации, а от много скоро ще ви се усмихвам и от карето на някои от заглавията ни, вдясно от копирайта за редактор.