Меню
Количка

Книгите на новия свят • хората на новия свят • и срещите ни с тях

За нас

Издателско–продуцентска къща Жануа'98

е създадена през 1998 година. Развива динамична издателска работа, организиране и провеждане на семинари, творчески срещи и тренинги. Участва в създаването на многобройни културно-социални събития, занимава се с продуцентска и благотворителна дейност.

Книгите на Жануа'98 са добре познати на българските читатели, предпочитано четиво са за хора от всички възрасти. Издадени са над 130 тома с беседи на Учителя Беинса Дуно.  Сред авторите, които издаваме са: Мирзакарим Норбеков, Берт Хелингер, Геше Майкъл Роуч, Лари Кинг, проф. Иван Неумивакин, Михаил Литвак, Пол Екман, Елинор Рузвелт, Бенджамин Франклин, д-р Сергей Бубновски, Ролан Лейзънби, Уолтър Айзаксън, Майк Тайсън, Майкъл Елсберг, Хоан Гарига Бакарди, Мишел Платини.

 

 

Издателство Жануа`98 се стреми да превърне в ярко събитие издаването на всяка нова книга, организира гостувания, творчески срещи и семинари с авторите на заглавията си. От 2004 г. се занимава с организиране на семинари по системата на Мирзакарим Норбеков в повече от двайсет града в страната. Норбеков посещава България всяка година и провежда авторски семинари и творчески срещи с читателите си. 

От 2008 година развива националната благотворителна акция „Жълти стотинки“.


През 2011 година за пръв път в България гостуват световноизвестните автори Берт Хелингер и Геше Майкъл Роуч. Лекциите и семинарите преминават изключително успешно и двамата автори определят българската аудитория като впечатляваща.

През 2017 година Жануа'98 е водещо издателство с едни от най-успешните биографични и бизнес издания на българския пазар - „Феноменът ZARA“, „Джеф Безос и векът на Амазон“, „Високоефективният мениджмънт - Интел“, биографиите на Андреа Пирло, Арсен Венгер, Карло Анчелоти, Рой Кийн, Юсейн Болт. 

 

ЖАНА ИВАНОВА

Собственик на Издателска къща „Жануа`98". Завършва икономика във ВИИ „Карл Маркс" и 11 години работи в киното. През 1991 г. се включва в частния бизнес, а през 1998-а създава „Жануа'98". Развива издателска и продуцентска дейност. 

 

СИМЕОН МАКСИМОВ

През 2009 година завършва Професионална гимназия по компютърни системи и технологии, а през 2013г ЮЗУ „Неофит Рилски” със специалност „Култура и медии”. От 2012 година работи в ИК „Жануа’98” като технически сътрудник. Занимава се активно с организацията на мероприятия и отговаря за връзките с колегите книжари.  

„Още докато бях студент, мечтаех да работя по специалността си и, както знаем, когато човек иска нещо достатъчно силно, то се сбъдва. Сега започвам да пиша своята професионална биография. Искрено се надявам тя винаги да бъде свързана с ИК „Жануа’98”, защото тук се запознах с книгите на новия свят и хората на новия свят, докоснах се до личности и познания, които ми откриха и продължават да ми откриват нови хоризонти. Това ме кара да се чувствам част от нещо значимо."

 

ЗЛАТИНА ТОДОРОВА

През 2013 год. завършва 9-та Френска езикова гимназия (София) с профил БЕЛ и история, с първи френски и втори испански език. Говори още руски и английски.  През 2017 година завършва българска филология в Софийски университет „Св. Климент Охридски“, където в момента продължава образованието си като магистър в специалност „Кино, литература и визуална култура“. Любовта към словото, езика и книгите е най-голямата ѝ страст. Интересува се от театър и поезия. От септември 2014 година е част от екипа на ИК „Жануа'98“.

Занимава се с рекламата на издателството и поддържа всички онлайн медийни акаунти. Grammar nazi.

 

МАРИЯ ПЕЧОВА

Магистър по човешки ресурси и социология, завършила образованието си в Държавния университет в Санкт Петербург през 2012 година, започва да работи в Жануа'98 през ноември 2017 година като офис-координатор. Говори руски и английски. Занимава се с обработването на заявките и изпълнението на поръчките към издателството. Тя е връзката ни с клиентите. Общува с читателите активно и спомага за реда в офиса. Ходеща работилница за идеи.