Меню
Количка

Книгите на новия свят • хората на новия свят • и срещите ни с тях

СПРАВОЧНИК НА БЕСЕДИТЕ И ЛЕКЦИИТЕ НА УЧИТЕЛЯ

СПРАВОЧНИК НА БЕСЕДИТЕ И ЛЕКЦИИТЕ НА УЧИТЕЛЯ
Безплатна доставка при поръчка над 50лв
Безплатна доставка при поръчка над 50лв
До офис:
до 20лв - 4лв
21лв - 50лв - 3лв
До адрес:
до 20лв - 5лв
21лв - 50лв - 4лв
СПРАВОЧНИК НА БЕСЕДИТЕ И ЛЕКЦИИТЕ НА УЧИТЕЛЯ

Справочника е съставен от Тодор Ковачев, като за негова основа е използван каталога на Елена Андреева за беседите държани от Учителя от 1896 г. до декември 1944г. Към него са прибавени молитви, дадени от Учителя, Музикални упражнения, Паневритмия и гимнастически упражнения, както и няколко обстойни изложения от автора по много въпроси.
"Науката иска да влезем в нейните рамки. Ето защо отваряме Речника на чуждите думи в българския език, където срещу думата "каталог" ще прочетем, че тя е гръцка дума и в превод на наш език означава списък. Същото значение ще намерим и в Българския тълковен речник. Вярно е, че думата "каталог" звучи приятно и гали чувствителното ухо на учения свят. Думата "списък" звучи много прозаично и ненаучно. Пък и това, което искаме да представим на тези, които се занимават и изучават науката, предадена в Словото на Учитела Беинса Дуно, не е само един списък, защото там има много повече от това, което изобразява в представите ни тази дума. Ето защо ще използваме друга дума и пак българска. А тя е "справочник".
И наистина това ще представлява един справочник за всеки, който иска да се ориентира в този лабиринт от научни лекции и беседи, изнесени пред български ученици на тази наука, и то на чист български език, в периода от време, заключващ се в рамките на годините от 1896-а, та чак до месец декември на 1944г."

Данни за книгата
Брой страници 226
Година на издаване 2004
Корица Мека
Категория Окултни
Език Български
Напишете мнение
Забележка: HTML не се потдържа!
Лош Добър
  • Наличност: В наличност
  • Всичко от: Учителят
  • Каталожен номер: 954-9589-84-6
4.00 лв.