Меню
Количка

Книгите на новия свят • хората на новия свят • и срещите ни с тях

ЕТО ЧОВЕКЪТ

ЕТО ЧОВЕКЪТ
Безплатна доставка при поръчка над 50лв
Безплатна доставка при поръчка над 50лв
До офис:
до 20лв - 4лв
21лв - 50лв - 3лв
До адрес:
до 20лв - 5лв
21лв - 50лв - 4лв
ЕТО ЧОВЕКЪТ

Книгата е фототипно издание и съдържа 14 чудесни беседи на Учителят Беинса Дуно от 1914г. Това е първа серия от поредицата “Сила и живот”, в първите 4 тома от която са развити основните идеи на философията му. 


Тази година на 16 март се навършват 100 години от първата беседа на Учителя - "ЕТО ЧОВЕКЪТ"от неделните беседи в едноименния том от поредицата СИЛА И ЖИВОТ.

"Могат ли, като излезем ние пред света, да кажат хората за нас: "Ето човекът"? За да се удостои човек с това име, трябва да съдържа в себе си четири неща:да е богат, да е силен, да има знания, да има добродетели. Ама ще кажете: "Какво дири тук богатството?"-Богатството е почвата, условията, при които може да се развива човек, то е почвата, в която се развива силата, последната пък внася топлина и светлина, които въздействат на растенето, на развитието. Като дойдем до знанието - то е методът, чрез който трябва да се разбира и регулира нашият живот. Добродетелта пък е целта, към която трябва да се стремим.

Ние, които следваме Иисуса, Който ни е дал достатъчно сили, трябва най-сетне да Го пуснем да влезе в нас. Сега аз ви оставям този Човек: ще Го приемете ли или разпнете, ще Го пуснете ли или ще кажете: "Не Го искаме" - този е въпросът, който трябва да решите."

 "Ето човекът" - беседа държана на 16 март 1914 г. в София.

Данни за книгата
Брой страници 272
Година на издаване 2011
Корица Мека
Категория Окултни
Език Български
Напишете мнение
Забележка: HTML не се потдържа!
Лош Добър
  • Наличност: В наличност
  • Всичко от: Учителят
  • Каталожен номер: 954-9589-47-1
7.00 лв.