„Любовта тече еднопосочна, силно. От родители към деца. Може ли едно дете да даде органа си за родителя? Рядко. А родителят няма да се замисли дори. От Наставника към ученика. Ученикът никога не разбира това, не може да отвърне равностойно.“

 

 

Повечето хора не осъзнават, че не знаят как да докосват. С израстването на децата това, което е започнало като нежно докосване по цялото тяло, става все по-умерено и сдържано, и към пубертета вече се свежда до ритуално здрависване и формална прегръдка, а понякога се изключва напълно. Ние се спъваме по пътя си като другите преди нас и предаваме своите объркани и противоречиви представи за докосването на тези, които обичамеТова пише в книгата си "Играй със сърце" д-р Фред Доналдсън. Той е световноизвестен специалист в работата с деца. Занимава се с разрешаването на психологически проблеми и травми на изоставени и в неравностойно положение деца, деца със специални нужди, поведенчески проблеми и културни различия. Книгата му е плод на 30-годишно изследване на поведението на възрастни, деца и животни в процеса на игра и е номинирана за наградата "Пулицър".

 

„Не зная как да науча друг човек да играе с децата. Няма формула. Мога само да помогна на възрастните да се отучат, за да освободят достатъчно празно място и да поемат това, което едно дете споделя с тях. За нас е изненадващо трудно да възстановим своя детски гений. На мястото на цялото „правене”, свързано с обучението, възпитанието и родителството, им предлагам просто „да бъдат”. Да бъдеш партньор надвишава техниката и уменията; това е цялостен отклик. Това пише в книгата си "Играй със сърце" д-р Фред Доналдсън. Той е световноизвестен специалист в работата с деца. Занимава се с разрешаването на психологически проблеми и травми на изоставени и в неравностойно положение деца, деца със специални нужди, поведенчески проблеми и културни различия. Книгата му е плод на 30-годишно изследване на поведението на възрастни, деца и животни в процеса на игра и е номинирана за наградата "Пулицър".

 

 

"Любовта към един човек му позволява да се разкрие, да се отвори, да свали защитите си, да се разголи не само физически, но психически и духовно. С други думи, той позволява да бъде видян, вместо да се крие. В обичайните междуличностни отношения ние до известна степен сме непроницаеми един за друг. В любовните взаимоотношения ставаме "достъпни". Това пише в книгата си "Играй със сърце" д-р Фред Доналдсън. Той е световноизвестен специалист в работата с деца. Занимава се с разрешаването на психологически проблеми и травми на изоставени и в неравностойно положение деца, деца със специални нужди, поведенчески проблеми и културни различия. Книгата му е плод на 30-годишно изследване на поведението на възрастни, деца и животни в процеса на игра и е номинирана за наградата "Пулицър".

 

"Играта с детето не е родителско възпитание, грижа, обучение или наставление. Тя не означава да се опитвате да надвиете детето, да го промените, да го направите по-социално приспособимо в училище или да го нападнете, защото сте си изтървали нервите. Не възразявам срещу тези  взаимоотношения между възрастни и деца, но това не е игра." Това пише в книгата си "Играй със сърце" д-р Фред Доналдсън. Той е световноизвестен специалист в работата с деца. Занимава се с разрешаването на психологически проблеми и травми на изоставени и в неравностойно положение деца, деца със специални нужди, поведенчески проблеми и културни различия. Книгата му е плод на 30-годишно изследване на поведението на възрастни, деца и животни в процеса на игра и е номинирана за наградата "Пулицър".

 

 

Aз считам първата година от живота на детето, и на момчето, и на момичето, за ключов етап при формирането на здрав организъм за целия предстоящ живот. Това пише в книгата си „Цялата истина за женското здраве. Как да избегнем опасните проблеми” изтъкнатият специалист в областта на немедикаментозното лечение и оздравяването на организма д-р Сергей Бубновски. Той е изпробвал и усъвършенствал методите си при отглеждането на петте си деца и вече три внучки. Нито едно от децата му не е изпило нито една таблетка до навършването на 18-тата си година, а както предполага той и след това. Отглеждат своите деца също по неговата система. В книгата упражненията са придружени и с фотографии.

 

 

Здравето на човека от бъдещето трябва да се заражда в утробата на майката. И жената, и нейният съпруг трябва да подготвят себе си и своя организъм за появата на здраво дете, следвайки буквално планирана програма. Това пише в книгата си „Цялата истина за женското здраве. Как да избегнем опасните проблеми” изтъкнатият специалист в областта на немедикаментозното лечение и оздравяването на организма Сергей Михайлович Бубновски.

 

 

Какви упражнения да правите, за да не увредят обувките на висок ток ставите ви, препоръчва в книгата си „Цялата истина за женското здраве. Как да избегнем опасните проблеми” изтъкнатият специалист в областта на немедикаментозното лечение и оздравяването на организма Сергей Михайлович Бубновски. В книгата всички упражнения са показани и нагледно със снимки.

 

 

 

Хондропротекторите са скъп боклук за ставите. Това посочва в книгата си „1000 отговора на въпроса как да си върнем здравето” основателят на кинезитерапията д-р Сергей Михайлович Бубновски. Самият той се е вдигнал на крака след 27 години на патерици!

         диуретичен чай

 

Навикът на жените да прибягват до диуретици, за да губят тегло, е вреден за бъбреците и костите. Злоупотребата с диуретици нарушава водно-солиевия баланс, извежда с излишната вода сума полезни минерали. Един от ефектите на безразборното ползване на диуретични препарати е деминерализацията, например остеопорозата. Това предупреждава в книгата си „1000 отговора на въпроса как да си върнем здравето” Сергей Михайлович Бубновски – доктор на медицинските науки, професор, автор на принципно нови, неоперативни методи за лечение на гръбнака и ставите, създател на новото направление в медицината – кинезитерапия, при което болният сам насочва собствените си сили към личното си оздравяване. И всичко това благодарение на вътрешния резерв и разбиране на състоянието на собственото тяло. Уникалността на метода се потвърждава от десетте патента за изобретения в областта на медицината.

Страница 1 от 5

Контакти

Адрес:
пл. "П. Р. Славейков" 11, ет. 5 ст. 17
София 1000
България

Телефон: +(359) 2 98 78 730
10:00 ч. до 17:00 ч.

IBAN: BG29STSA93000021744640
BIC: STSABGSF
Банка ДСК ЕАД
Жануа'98 ЕООД

АВТОРИ

УЧИТЕЛЯТ
Uchitelqt_Beinsa_Duno

СЕРГЕЙ БУБНОВСКИ
Sergey_Bubnovski

МИРЗАКАРИМ НОРБЕКОВ
Mirzakarim_norbekov

ВходСледвайте ни в