Елинор Рузвелт

Скъпи читатели,скъпи приятели,защото вeче станахме такива,
Благодаря ви,че останахте с нас и през 2015 година.
Тя е специална за нас, защото продължихме да преиздаваме изчерпаните томове с неиздавани беседи на Учителя Беинса Дуно.
За мен, за нашия екип, това е от изключителна важност дело - дело, което осмисля и оправдава всички останали наши действия. В този процес ни помагат и съдействат много съмишленици, които доброволно участват в различните етапи на работата ни. Издателството бе регистрирано преди 18 години с тази идея - да съхрани и издаде неиздаваното Слово.
Годината символично беше обявена под мотото: 2015 - ,,Година на мъжа’’. И успяхме да издадем няколко изключителни книги за популярни личности - мъже, които са от спорта, бизнеса, от нашия приятелски кръг.
Докоснахме се до света и философията на живота на Мишел Платини, Майкъл Джордан, Майк Тайсън.
Мирзакарим Норбеков ни зарадва с ,,Опитът на един глупак 3"- книга, посветена на семейството, на ценностите му, на корените и традициите на националността.
Не пренебрегнахме и темата как да работим и развиваме любимата си дейност. Един от създателите на Сони в книгата ,,Произведено в Япония" споделя рецептата за създаването на тази мощна световна империя - качество и управление, както се ,,менажират" фамилията и семейството – с нестандартно мислене, нови идеи и открития.
,,Хималайски уроци" на Стоян Маринов са уроците на баща, избрал за учебна стая мощните върхове на Хималаите за три от четирите си деца. Обучението се превръща в екстремно, когато те заедно преживяват силното земетресение в Непал. Всеки родител открива за себе си нещо в страниците на този наръчник по родителство на нашия приятел.

Годината ни беше динамична и вълнуваща със срещите с нашите автори и с вас, скъпи читатели! Те бяха зареждащи и ни вдъхновиха да продължаваме още по - отдадени. И на Пролетния, и на Зимния панаир на книгата в НДК, и на творческите срещи с Геше Майкъл Роуч, Мирзакарим Норбеков и Стоян Маринов се вълнувахме заедно с вас, опознахме Света и себе си по-дълбоко.

Срещи очаквайте и през 2016! Ще поканим професорите Иван Неумивакин и доктор Сергей Бубновски, наши ценни автори, чиито книги са изключително полезни и практически насочени към това как сами да се поддържаме здрави и работоспособни.
Скоро ще споделя и каталога с новите книги за 2016. Те са тематично обединени от идеята за възпитанието на нашите деца, като самите ние първо се самообразоваме, променим се и пораснем.
В тази връзка искам да ви препоръчам книгата на Елинор Рузвелт - ,,Учи се от живота" - като продължение на рубриката ми ,,ЗАЩО ДА ПРОЧЕТА ТАЗИ КНИГА’’,вдъхновена от друга наша книга - ,,Милионер без образование".
Тя е първата дама, която остава модел за подражание и пример за добре изживян, стойностен живот.
,,Учение и живот. Но нима това не е едно и също?" - ни пита госпожа Рузвелт. ,,Няма преживяване, от което да не можем да извлечем някакво ценно знание. Спрем ли да учим, преставам да живея във всякакъв житейски и значим смисъл."
Заминава си от този свят на 07.11.1962 година и нейната книга все още звучи актуално за нас, за нашето забързано ежедневие. 11-те ключа за по-пълноценен живот и сега са примамливи, защото са споделени от първо лице и могат наистина да отварят врати, изскочили на Пътя ни.

Прочетете книгата и ще имате на ключодържателя си още 11 секрета, универсални, работещи безотказно:

1.Как да се научим да учим
2.Страхът - могъщият враг
3.Как да оползотворяване времето
4.Трудното изкуство на зрелостта
5.Приспособявянето като непрестанен процес
6.Да се научим да бъдем полезни
7.Правото да представляваме индивидуалност
8.Как да извличаме най-доброто от хората
9.Умението да поемаме отговорности
10.Как всеки може да участва в политиката
11.Как да усвоим нужните умения, за да станем държавни служители

Госпожа Рузвелт живо и интересно разказва истории от нейния живот на първа дама за всеки от тези ключове.
Тя ни помага да погледнем от друга гледна точка на живота и опита си, с пасажа от последните страници, цитирайки любимата си книга ,,Южен вятър" на Норман Дъглас :
,,Че какво е мъдростта, ако не сбор от баналности? Вземи, ако щеш и петдесет от нашите сегашни поговорки - те всички са толкова изтъркани, толкова банални, че дори ни е трудно да ги изречем. Въпреки това обаче те обобщават най - ценния опит на народа и човек, който си подрежда живота, следвайки тяхната мъдрост, не може дълго да върви по грешен път. Само колко лесно изглежда! А някой да го е правил някога? Никой! Никога! Някой някога да е постигал вътрешна хармония, като е размишлявал над опита на другите? Не и откакто свят светува! Той трябва да мине през огъня."
За това, скъпи читателю, прочети ,,Учи се от живота", за да не минаваш през огъня, да не блъскаш главата си в затворени врати, а имайки 11-те ключа на госпожа Рузвелт, ще вървиш по-уверено и ще имаш по-пълноценен живот!
Приятно четене и до нови срещи!

С благодарност, Жана Иванова

Оставете коментар

Контакти

Адрес:
пл. "П. Р. Славейков" 11, ет. 5 ст. 17
София 1000
България

Телефон: +(359) 2 98 78 730
10:00 ч. до 17:00 ч.

IBAN: BG29STSA93000021744640
BIC: STSABGSF
Банка ДСК ЕАД
Жануа'98 ЕООД

АВТОРИ

УЧИТЕЛЯТ
Uchitelqt_Beinsa_Duno

СЕРГЕЙ БУБНОВСКИ
Sergey_Bubnovski

МИРЗАКАРИМ НОРБЕКОВ
Mirzakarim_norbekov

ВходСледвайте ни в