Защо да прочета тази книга - Жана Иванова разказва за Годината на мъжа в Жануа'98 и пътя от Платини до Коби Браянт и Майк Тайсън

 Първата книга от поредицата ни „2015 - Година на мъжа“ беше „Говорим за футбол” – Мишел Платини, интервюта с Жерар Ерно. Взехме авторските права за книгата при сериозна конкуренция. Платини е мой любим футболист още от младежката ми страст по световните футболни първенства. Той и д-р Сократес от Бразилия бяха за мен най-цветните, интелигентни играчи виртуози. Радвах се, че ние ще издадем тази книга и ще започнем поредицата си с нея.

Когато Жанна Баскакова /водеща семинари по Системата на Норбеков в България/ ми даде идеята да издадем ,,Законите на любовта’’ на Берт Хелингер през 2010 година, не вярвах, че толкова известен автор не е познат на българския читател. Проверихме и се оказа, че наистина на нашето издателство се пада тази велика чест да предложи на българите Хелингеровата дълбока и лекуваща душата наука за Новите Духовни семейни констелации.
Уникална личност на 20 и 21 век - на 16 декември 2015 година навърши 90 години. Мисионер в Южна Африка 16 години, съвременен немски психолог, педагог, философ, автор на системно-семейните констелации, които и сега развива на ново ниво, автор на много книги, пътува по целия свят заедно със съпругата си - Софи Хелингер. Двамата помагат на много хора, семейства, общества да преоткрият хармонията, любовта и красивите взаимоотношения -да тръгнат по нов път на свободата и вдъхновението.
Когато четеш Берт Хелингер, в началото сякаш всичко ти е непознато, нелеко, донякъде не много приятно, защото се срещаш с другата страна на твоята душа, с характера си - от сенчестата му страна.И когато осъзнаеш, решиш да опиташ, да приложиш нещата, които Берт предлага, виждаш как силно се задействат вътрешни сили в теб. И после идва лекотата, свободата, желанието да продължиш да живееш, да съзидаваш.

Драги читателю, сигурно вече сте чули какво съобщи преди време архепископът на Калкута: „Папа Франциск призна второ чудо, извършено от покойната Майка Тереза, с което тя все повече се доближава до обявяването й за светица.”
Очаква се да бъде канонизирана на 4 септември, като начало на юбилейната година. Според архепископ Томас Д`Зоуза Ватикана е признала за чудо това, че Майка Тереза е излекувала бразилец с множество тумори в мозъка. Експерти са заседавали в продължение на три дни, преди да бъде взето решението за чудо. А първото признато бе изцелението на болна от рак индийка.
Това е от страна на Ватикана. А ние – обикновените хора, отдавна, сме я обявили за себе си светица, защото малко или много всеки от нас знае, че тя е синоним на милосърдие и състрадание към другите. Целият си живот Майка Тереза е посветила за грижите на другите.

Скъпи читатели,скъпи приятели,защото вeче станахме такива,
Благодаря ви,че останахте с нас и през 2015 година.
Тя е специална за нас, защото продължихме да преиздаваме изчерпаните томове с неиздавани беседи на Учителя Беинса Дуно.
За мен, за нашия екип, това е от изключителна важност дело - дело, което осмисля и оправдава всички останали наши действия. В този процес ни помагат и съдействат много съмишленици, които доброволно участват в различните етапи на работата ни. Издателството бе регистрирано преди 18 години с тази идея - да съхрани и издаде неиздаваното Слово.
Годината символично беше обявена под мотото: 2015 - ,,Година на мъжа’’. И успяхме да издадем няколко изключителни книги за популярни личности - мъже, които са от спорта, бизнеса, от нашия приятелски кръг.
Докоснахме се до света и философията на живота на Мишел Платини, Майкъл Джордан, Майк Тайсън.
Мирзакарим Норбеков ни зарадва с ,,Опитът на един глупак 3"- книга, посветена на семейството, на ценностите му, на корените и традициите на националността.
Не пренебрегнахме и темата как да работим и развиваме любимата си дейност. Един от създателите на Сони в книгата ,,Произведено в Япония" споделя рецептата за създаването на тази мощна световна империя - качество и управление, както се ,,менажират" фамилията и семейството – с нестандартно мислене, нови идеи и открития.
,,Хималайски уроци" на Стоян Маринов са уроците на баща, избрал за учебна стая мощните върхове на Хималаите за три от четирите си деца. Обучението се превръща в екстремно, когато те заедно преживяват силното земетресение в Непал. Всеки родител открива за себе си нещо в страниците на този наръчник по родителство на нашия приятел.

Шастливи сме ние, българските жени, че държим в ръце „Пожелах и успях!”, както и че се докоснахме
до уникалната история на Натали Дроен – „Нейната история – любов”, автор Татяна Чесанова.

Не е това, което си мислите, и още не е прекалено късно

БИЗНЕС КНИГА ЗА 2013 год.

ЧЕТИВО ЗА ВСЕКИ

Книгата на 35-годишния Майкъл Елсберг ми хрумна да издадем, когато прочетох в декемврийски Forbes - 2012 за нейното излизане в Америка.
Ето как започва тя:
„ Ако искате да успеете в днешни дни, трябва да научите и да усвоите сами истински, реални умения, способности и нагласи извън класната стая, които ще ви помогнат да вървите напред. Това е факт независимо дали сте завършили висше образование, или не. Настоящата книга ви показва как.”
Често задаван въпрос в книгата: Диплом ли гоните или успех?
И авторът сам ни отговаря:
„ Нищо от това, което изкарвах, не бе благодарение на нещо, което съм изследвал или научил в университета” – шокиращо откровение на автора на книгата „Милионер без образование”
Защо четиво за всеки?

Има книги, които търсим и откриваме, четем или се отказваме да четем... но има и такива, които търсят нас и ни откриват... И в този момент разбираме, че точно тази книга ни е била необходима, за да ни даде отговори на въпроси, които дълбоко ни вълнуват, които докосват сърцето и душата ни... След прочитенето на такива книги, ние не сме същите, пораснали сме, научили сме повече за себе си, за семействата си, за любимите си, за професията си. Тези книги имат душа, която общува с нашата душа и от това общуване се ражда нещо истинско и вълшебно. За мен „Къде са монетите?” е от този вид книги.
Намери ме, когато с много усилия се опитвах да приема родителите си, такива каквито са, с техните възможности и ограничения, и заедно с това, да приема и себе си, такава , каквато съм, с моите възможности и ограничения... Не само прочетох и препрочетох книгата, но и имах невероятния шанс да я преведа и така да направя едно още по-дълбоко навлизане в моята малка човешка душа... Посветих превода на моите родители, подарих им книгата, когато излезе от печат (не им бях казала преди това), изненадах ги много и видях в очите им това, което всяко дете иска да открие там: обич, гордост и признание!
Благодаря на Жана за това, че ми се довери и благодаря на Хоан, за това, че е споделил тези свои мисли в книга, за да може много хора по света да бъдат открити от нея!
Ирена Младенова, Преводач, Педагог и Философ, 45 години, София

С новата книга „Кармата на любовта’’ Геше Майкъл Роуч отговаря на най-съкровените ни въпроси и отключва пътя към разрешаването и на най-неразрешимите ни проблеми. Американският учител ни кани на околосветско пътешествие в търсене на отговори за посяването на правилните семена за щастлив живот и откриването на идеалния партньор.
Запознавайки ни с неповторимите истории на 100 от слушателите последователи и приятели, с неподправеното си чувство за хумор, Геше Майкъл отговаря на всяко едно наше питане и терзание, отнасящо се до света на Любовта.
Как да обичаме, да бъдем обичани и да познаем собствените си възможности, които ни позволяват сами да създаваме онова, което търсим.
100-те въпроса са 100 човешки истории, в които всеки читател може да припознае себе си и своето обкръжение. По красив и елегантен начин подобното „лекува” подобното. Този начин да ни помогне е избрал Геше Майкъл Роуч в „Кармата на любовта”.

Контакти

Адрес:
пл. "П. Р. Славейков" 11, ет. 5 ст. 17
София 1000
България

Телефон: +(359) 2 98 78 730
10:00 ч. до 17:00 ч.

IBAN: BG29STSA93000021744640
BIC: STSABGSF
Банка ДСК ЕАД
Жануа'98 ЕООД

АВТОРИ

УЧИТЕЛЯТ
Uchitelqt_Beinsa_Duno

СЕРГЕЙ БУБНОВСКИ
Sergey_Bubnovski

МИРЗАКАРИМ НОРБЕКОВ
Mirzakarim_norbekov

ВходСледвайте ни в