Седмичната прогноза на Мария Доневска отново е тук!

ОВЕН (21.03 – 19.04)

Работата ви напомня за себе си по доста досаден начин в понеделник и вторник, но ако погледнете на нея като на доказателство, че не може да диша без вас, ще й се притечете на помощ. Приятелите също се нуждаят от вашата в сряда и четвъртък, като че ли целят свят знае колко сте силни в момента и ви придърпва към своята проблематика. И волю-неволю, погрижвате се едновременно и за тази на началниците, на любовта, на комуникационните, образователните, медийните, научните, кореспондентските и финансовите сектори. Всъщност може и да не ви ще да го правите точно в този момент, но конфигурациите показват, че именно от техния сектор струят зареждащите импулси и това няма как да се пренебрегва. В началото на другата седмица ще се получат много ласкателни доказателства за това, включително откъм семейството и децата и откъм високите овластени нива. Дотогава,  в петък, събота и неделя опитайте да изчистите в себе си онзи плевел на тревогите, който непрекъснато пониква в душевната ви градина  - това лесно се постига, когато разберете къде се корени същността. Вече знаете отговора - в обичането, но и любовта ще ви го каже чрез споделените озарения, които продължават и следващата седмица.

 

ТЕЛЕЦ (20.04 – 19.05)

Няколко дни за отдъхване в този толкова изтощителен за скъпите Телци период: понеделник и вторник позволяват да се преборите с трудностите пред стратегическите проекти и свързаните с чуждестранната материя. Сряда и четвъртък актуализират професионалните – нова серия от изострени противоречия, които могат да доведат до размяна на нецивилизован тон и бурни реакции, както вкъщи, така и  в общуването с високопоставените особи и в монотонна политика, дипломация, образование, финанси и документация, медии, култура, изкуство, предприемачество, здравеопазващи дейности. Ще усетите, че и вие имате потребност от последните, тежестта, която тялото и нервите ви понасят е огромна. Тя ще се отмени чак когато планетите влязат в знака на Девата, но дотогава, в петък, събота и неделя ви се даде малко почивка, вероятно благодарение на общуването с приятелите или по-скоро на помощта, която ще се наложи да засвидетелствате на тях. Не очаквайте благодарност – наградата ви е от стореното добро, чрез което  към вас се връщат спасителните  енергии на умиротворяването и на изцелението. А вашето наистина е жизнедаряващо.

БЛИЗНАЦИ (20.05 -20.06)

Текат повинностите на приключващата фаза в понеделник и вторник – тя ви се струва по-бавна и по-костелива от обикновено, но  не бързането, а изпипването на подробностите гарантира коректните резултати. Със сигурност ще ги постигнете, защото сряда и четвъртък възвестяват вашата сила  в организирането на чуждестранните и развлекателните програми,  а вероятно и тези на пътуванията, на семейните радости, на светския, културния, политическия и образователния обмен, в чиито рамки вие имате какво да съобщите на света, а той – да ви зарадва с похвали, престижни предложения и възможности за личностно израстване, от което и професионалното може да спечели. Уморителните петък, събота и неделя също са част от натрупванията в последното – на този етап то като че ли не ви вълнува толкова, колкото множеството неточности или мудности по служебна линия, но и този праг ще се прескочи, за да се доближите  до споделеното щастие. Пътуванията през следващата седмица отправят  и към семейното, и към любовното.

РАК (21.06-21.07)

Ето ги важните за оцеляването на партньорствата дни - понеделник и вторник (а и същите дни през следващата седмица) са критични за тях и изскват повече изслушване и търпение от ваша страна, защото имате насреща си сериозни и предани хора.  Те могат да се отличават със странна упоритост и неповратливост в момента (вероятно им тежат и проблеми, за които не желаят или просто не умеят да говорят) и именно вие би следвало да отчетете това и да не позволите нови взаимни наранявания, които да подтикнат честолюбията към решения с последващо съжаляване за тях. Всичко това със сигурност ще се избегне благодарение   на благоприятните енергии в петък, събота и неделя, когато и чуждестранната, и правната материя ще се отзоват с позитивен сигнал, така че ако трябва с нещо да се приключва в сряда и четвъртък, нека то да касае тревогите ви – заменете ги с грижа за децата и за околния свят (началниците също се нуждаят от подобна) и ще видите как той аристократично ще ви се отблагодари чрез натрупването на нова жизненост, както в къщата, така и на професионалния фронт. Някои стъпки и решения през тези дни, продиктувани от обичането, могат да спестят напрежение в началото на следващата седмица.

 

ЛЪВ (22.07 – 22.08)

Трудите се съзнателно и акуратно в понеделник и вторник и това със сигурност ще се отрази съзидателно на печалбите ви, макар и не толкова бързо, колкото бихте желали.  Все пак под формата на уважение и затичане те вече се проявяват и в сряда и четвъртък ще узнаете колко много се разчита  на вас и какви разнопосочни надежди ви се възлагат.  И началниците, и властта, и творческите, образователните, медийните, интелектуалните, политическите, дипломатическите, предприемаческите, финансовите, а и роднинските и семейните сектори се опират на вашето чувство за отговороност и на вашата добронамереност и няма как да им ги откажете въпреки усещането за известна умора. В рамките на приключващата фаза в петък, събота и неделя ще съумеете да се утешите с резултатите от работата, особено онези, трайните, чрез които оставяте неизличима следа, и така ще се подготвите за триумфалната фаза в началото на следващата седмица. Пътуванията, любовта и новите професионални и семейни хоризонти са част от царствените програми на собствената ви ви особа, които зареждат с чудодейна живителност целия околен свят. Той ще ви обгради с възхищение и обич.

ДЕВА (23.08 – 22.09)

Вие сте свързани с центъра на всемирната хармония в понеделник и вторник и с право предусещате как тя много скоро ще обогати секторите на настаняването си във вашето битие. На този етап връзката ви със земята, стабилността на ценостите и на чувствата към онези, които ги споделят, са напълно достатъчни. Колкото до неизвестните в обществен, професионален, роднински, медиен, комуникационен, финансов и пр. план, не толкова тревоги в сряда и четвъртък във връзка с тях (докато отхвърляте битови и снабдителски повинности), колкото добромислие е необходимо -  знаете, че най-тъмното време преди зазоряване е всъщност най-сигурният предвестник, че Слънцето няма да пропусне да изгрее на хоризонта, че то е на път да го стори. Именно в тази фаза се намирате сега и предстои изригването на много сила и мощ относно възможностите ви да се включите в мащабното ощастливяване на света. Засега, в петък, събота и неделя е достатъчно да направите това за хората, които ви сътрудничат. На първо място е, естествено, любовният тандем, който потвърждава своята  трайна и стабилна структурираност - с времето тя още по-категорично ще се консолидира.

 

 

 

ВЕЗНИ (23.08 – 22.10)

Сами сте с чувството си за отговорност към дълга през тези уморителни понеделник и вторник и с разбирането,че единствено отхвърлянето на задачите, свързани с него, може да ви донесе търсеното спокойствие. Факт е, че ще се справите завидно и с най-досадните, и в сряда и четвъртък това със сигурност ще бъде забелязано откъм  значимите за вас обществени, политически, делови, семейни и приятелски  направления, които свързани с вашите взаимодействия остават, без обаче да мога да твърдя, че ще успеят да допринесат с нещо за усещането ви за благодат.  Със сигурност обаче ще се опитат, включително откъм най-високите ръководни инстанции ще се получат ласкателни свидетелства, които за пореден път ще ви стоплят сърцето. И така, дружеското ви отношение към света се цени, а и той ще препотвърди своето към вас. Следва нова порция от усилия в петък, събота и неделя, обслужващи и битови, но вие знаете,че те са част от новата фаза на напредък, който предстои. Множеството ретроградни плането сочат,че той е свързан с връщане към познати места и активности. Началото на следващата седмица ще покаже, че там ви очакват с нетърпение за сътрудничество, опиращо се на ентусиазъм, вдъхновение и възторг от цивилизованото общуване. Подкрепата на любовта – приятелство продължава да е с вас.

 

СКОРПИОН (23.10 – 21.11)

Позволява ви се леко отдъхване в понеделник и вторник, както е и при Телеца, през тези нелеки времена. Вестите са обнадеждаващи, стратегическите насоки и особено тези на комуникациите и на личното ви интелектуално обогатяване звучат конструктивно. Сряда и четвъртък са сред нелеките дни,  по-добре е да останете вкъщи и да  анализирате причините за дискомфортите напоследък (сред тяхо може да има и здравословни) – чрез някоя от книгите на Луез Хейл лесно ще  идентифицирате източниците на досада, раздразнение или непоносимост от професионално, обществено, емоционално или семейно естество, а повечето от книгите на издатерство Жануа 98 биха могли да ви предложат спасителната техника за изцеление или решаване на проблема до постигане на физическо и душевно благоденствие. В петък, събота и неделя със сигурност ще се докоснете до измеренията на последното по линия на духовните и творческите канали, които се родят и с любовните: няма да мине много време и те ще ви изненадат с жизнедаряващо предложение за близост.

 

СТРЕЛЕЦ (22.11 – 21.12)

Житейската конкретика е на дневен ред в понеделник и вторник, с нейните битови и финансово стабилизиращи стратегии, които гарантират сигурност и добро разпределение на личното ви време и енергия. Съществува риск вашите да бъдат засмукани в по-голяма степен в сряда и четвъртък откъм светски, политически, образователни, медийни, научни, предприемачески или семейни събития, в чиято рамка със сигурлност ще се оценява вашето аристократично и умиротворяващо присъствие, а вие за пореден път ще съумете да наблюдавате света мъдро и да се поучите от уроците, които мирозданието му преподава: напоследък като че ли никому не е позволено да проявява високомерие и арогантност; трябва да се помага на хората, които работят с любов. Ще ви бъде тъжно да узнаете, че скъпи вам люде, именно от тази категория, преживяват напрежения и несгоди, но  и ще се зарадвате на тяхната устойчивост и непресъхващ оптимизъм, който ще умножи и вашия, за да се справите с повече лекота с уморителните петък, събота и неделя. Те всъщност позволяват да останете вкъщи с музика и духовни окриления и да се подготвите за тържеството си в началото на следващата седмица – белязано от множество прекрасни сбъдваемости, то ще ви позволи да умножите красотата, радостта и любовта под небето. 

КОЗИРОГ (22.12 – 20.01)

С Луна във вашия знак в понеделник и вторник съумявате да си наложите перфектна съсредоточеност и организация и да отхвърлите задачите си съгласно най-изчистения и  конструктивен модел.  Някои от резултатите, впрочем, остават трайна следа в аналите на родните аспирации. Едва ли ви хрумва да го усетите в момента, но когато планетите влязат в знака на Девата, през първата и втората седмица на септември например, със сигурност ще го почувствате чрез множество симпоми и сигнали, включително откъм най-високопоставен адрес. Засега сряда и четвъртък пледират да се погрижите за печалбите, като покриете в най-достоен порядък всички плащания и задължения, а петък, събота и неделя поощряват духовните практики и интелектуалния обмен, който предполага и окуражаващо общуване с приятелите. В началото на следващата седмица, доста уморително за вас, ще ви споходи подобно и откъм овластените фактори – приключващата фаза прозвучава като още по-многообещава и ласкателна за личната ви кауза и обичането със сигурност ще има заслуги затова.

 

ВОДОЛЕЙ (21.01 – 19.02)

Някои вести и процеси изглеждат притесняващи в понеделник и вторник, но при оценяването им би следвало да подходите откъм далекосрочния ракурс и онзи, който касае градивността отвъд времето. Вашата в  сряда и четвъртък със сигурност е такава, независимо от напрежения в професионалния и обществения сектор - те като че ли са създадени именно, за да ви мобилизират да покажете своята незаменима роля в урегулирането на  хармониите и най-вече на моралния подход към общата национална проблематика и прозирането на стимули за единство и солидарност при търсенето на решения. И друг път сме казвали: за вас онези, които обгрижват човека, неговото достойнство и права, са най-важните – сега имате възможността да активирате овластените фактори и всички онези, които са свързани с медии, издателство, наука, политика, дипломация, образование, култура,творчество и финанси или предприемачество и инженерно, спортно или военно дело, да участват в изграждането на нова етика с хуманната соченост и консолидиране на националния идеал. В петък, събота и неделя се погрижте за подредбата в личната си хазна и тази на каузата, докато началото на следващата седмица носи успехи и публични аплодисменти, включително откъм странство във връзка с горното, и личното ви участиена най-високите обществени подиуми. Реверансите откъм престижните адреси са свързани и с любовни, а това умножава шансовете на вашата кауза да получи все по-впечатляваща видимост. Международната със сигурност е такава.

      

РИБИ (20.02 – 20.03)

Стопляща вест от приятелите в понеделник и вторник ви подтиква да приемете с повече доверие влиянието на времето (а то продължава да е ваш добър съюзник), докато сряда и четвъртък са по-скоро притесняващи. От една страна, заради обществените процеси, пътуванията, медиите, финансовия порядък (заплашващ и от безпорядък в световен мащаб), творческите, артистичните, семейните и пр. въпроси сред които има и конкурсни, и спортни, и военни, и научни, и климатични. От друга страна, защото вие самите се опасявате да изречете нещо, което остава като затормозяващ ума и с ърцето ви  блокаж и ви угнетява. Петък, събота и неделя създават условия да се освободите от него – духовните и чуждестранните ценности позволяват да изясните недоразуменията или да простите и на себе си, и на другите изкривяващите послания на деликатността, която, от грижа за спокойствието на другия, всъщност създава почва за недоверие и недоизказаност. Едва началото на другата седмица ще позволи артикулирането на словата, които ги неутрализират, заедно с пътуванията и условията за умножени печалби в престижен работен контекст, но дори в този момент можете да осъзнаете пътеката, която води до изчистването от несъществените колебания и подробности и съответно към съсредоточаването в непреходните извори на щастие и благодат. Любовта, както винаги, остава неизменно водеща сред тях.