Седмичната прогноза на Мария Доневска отново е тук!

ОВЕН (21.03 – 19.04)

Понеделник и вторник до около 11 ч. са по-скоро некомфортни за вас, дори уморителни, но би следвало да се радвате, ако сте заети, защото това ще мобилизира тялото ви и ще му спести здравословни неприятности.  Затова пък ще имате всички основания да тържествувате през втората част на вторник, в сряда и четвъртък до около 14 ч.: отлично ще се справите с финансови и документационни въпроси, ще получите покани за далечни пътувания (някои от вас вече ги осъществяват чрез връщане към семейството  и децата) или престижни командировки  за участия в международни форуми или подписване на договори. Възможни са и воаяжи за духовно,творческо и интелектуално обогатяване, любовта също започва да гради планове за подобни. Най-после се чувства благодатната вълна на следващите 12 месеца, която ще ви донесе и реверанси откъм властта, и професионално издигане, и фамилно благополучие. Понеже четвъртък следобед, петък и събота до около 18 ч. са под светлината на битовизмите, обслужващия и здравеопазващия сектор, горното може да не изглежда така очевидно, но събота вечерта и неделя ще привикат партньорствата, чрез които то да получи повече определеност и перспективност. Зопочвайте да мечтаете – сега всичко е постижимо и чудесата стават близки. Предстоят и любовните.

ТЕЛЕЦ(20.04 – 19.05)

Изпълнени сте с добраволя за отправянетона окуражаващи вести в понеделник и вторник до около 11 ч., а и вие се нуждаете от подобни, но като че ли обстоятелствата и енергиите са склонни да изместват акцентите на посланията. Все пак подкрепата на мобилизиращото приятелско рамо би следвало да се усети двустранно. През втората част на вторник, сряда и четвъртък до около 14 ч. е възможно да усетите умора. И все пак, внимавайте, конфигурациите са с висок съзидателен потенциал, във вашия случай – за осовобождаване от ограничители, например изчистете съзнанието си от онези съсипващи тревоги и недоволства от началнически решения или пропуснати перспективи, обърнете лицето и сърцето си към светлата страна на живота (или на мъдростта, която познанията за отвъдното носят), към необятните възможности на духа ви да поражда щастие за близки и далечни, чрез което да обогатява и своето собствено. Благословете къщата и всички, които са далеч от нея (в четвъртък следобед, петък и събота до около 18 ч. сте достатъчно силни, за да се погрижите за тревожещите се),  и да озарите с вниманието си онези, които ви обичат, а събота вечерта, неделя и следващият понеделник ще ви разкрият как чудесата се случват, когато човек е смирен и самоотвержен, и когато не спира да уповава. Надеждата, обичането и освобождаването от паразитните посоки на тревогите, това са вашите задачи на този етап.

БЛИЗНАЦИ(20.05 -20.06)

Без да са особено блестящи, понеделник и вторник до около 11 ч. са  съзидателни за кариерата ви, а несъмнено – и за печалбите ви, като втората част на вторник, сряда и четвъртък до около 14 ч. ще очертаят и някакви техни успоредици, изтъквайки престижния източник, с който и вие, и семейството ви ще остане свързан през следващите 12 месеца благодарение на споделени политически, творчески, дипломатически, научно-изследователски, правни, административни, образователни или медийни и издателски приоритети (Лъвове, Овни и Стрелци също ще отбележат блестящи реализации в тези сфери). По линия на партньорствата, включително чуждестранните, при вас се оформят тези акценти, вещаещи ново равнище на ежедневие и ангажименти и по-висока класа на жизнен стандарт. Четвъртък следобед, петък и събота до около 18 ч. са уморителни за вас (с доста дразнители по служебна и делова линия), а и по роднинска могат да възникнат тревоги, та по тази причина вероятно ще загубите прозорливостта си за горните перспективи, но събота вечерта, неделя и следващият понеделник ще очертаят бляскавата им страна. Любовта, предстоящите пътувания и артистичната събитийност ще допринесат най-много за това.

РАК(21.06-21.07)

Влизането на Венера в Скорпион на първи декември ще донесе нови любовни озарения на скъпите Раци, зa което Луната във вашия знак в понеделник и вторник до около 11 ч. вероятно ще внуши предчувствия, още повече, че се активират надеждите откъм далечните посоки, но най-вече втората част на вторник, сряда и четвъртък до около 14 ч. разкриват стимулиращата страна на чуждестранната материя и то в контекста на деловите перспективи и отличните възможности да издигнете работата си на по-високо равнище на отговорности и с по-добро заплащане. През тези дни са възможни и повишения, и предложения за командировки или научни участия, за посреднически ангажименти или преговори, които ще накарат началниците да осъзнаят вашата незаменимост и да ви възнаградят за нея и за неуморимите ви усилия. Понеже в четвъртък следобед, петък и събота до около 18 ч. ръководните нивa са уязвими, а и семейството и светът се нуждаят от повече внимание и грижи (което вероятно ще се прояви чрез троснат тон и нелюбезно поведение), вие ще сте тези, които ще трябва да дадат пример за добри обноски и безкористна отзивчивост. През уморителните за вас събота вечерта и неделя, околните ще ви отвърнат със същото: насладете се на къщата, на обичането и на топлината, които царят в нея. Впрочем моментът е силен за излитането на децата от нея – някои вече правят планове за чуждестранни реализации.

ЛЪВ(22.07 – 22.08)

Не от тревоги, а от грижи се нуждае къщата в понеделник и вторник до около 11 ч. и вие ще успеете да ги положите акуратно, така че с някои проблеми, например свързани с техника или вода, да се приключи окончателно. Втората част на вторник, а също сряда и четвъртък до около 14 ч. носят вече ухания откъм ветровете на прославата и блестящите успехи, за които отдавна говорим: съвпадът на вашия господар Слънцето с Юпитер и Меркурий вещае изключителни сбъдваемости – поставям на първо място любовните и творческите( които имат отношение и към пораждането на живота), като в същото време професионалните и най-вече свързаните с политика, култура, дипломация, образование, медии, търговия, наука, издателски практики, история, право, философия, педагогика, педиатрия и пр., вещаят най-престижни развития и признание с висока обществена разгласа. Чуждестранната материя и семейството също са участници в тези процеси, а и съпричастни на вдъхновението, с което ще им се посветите. Те, процесите, ще се окажат и финансово обезпечени и това ща се усети още сега. И то някак чудодейно, а не по силата на старанията, които вие лично ще положите  в четвъртък следобед, петък и събота до около 18 ч. и които могат да имат обратния ефект. При всички случаи събота вечерта и неделя ще наложат правилните изводи, а и вестите ще открият хоризонта към коректните стъпки, както  и към контактите, извеждащи към триумфа. Приятелските остават все така предани и съпричастни.

ДЕВА(23.08 – 22.09)

Макар да мислите с добро за приятелите си и то да е взаимно, контактите остават някак ограничени в понеделник и вторник до около 11 ч., докато протичането на втората част на вторник, сряда и четвъртък до около 14 ч. зависи до голяма степен от вашата нагласа. Ако се увлечете в притеснения и тревоги, което абсолютно не е за препоръчване, нищо чудно да ви се стори, че причините за тях се умножават. Обратно, ако им се противопоставите с вяра, надежда и любов, развитията ще се окажат оптимистични , най-вече за семейството, за чуждестранната материя, за административни, домашни и правни въпроси и плащания, така че да се освободите от някои тегоби и да запазите оптимизма си. Светът е този, който има проблеми в четвъртък следобед, петък и събота до около 18 ч., ако можете, окуражете го с топла дума, и вдъхнете, поне на скъпите си хора, упование и търпение. Съзидателните акценти са водещи в събота вечерта и неделя, благодарение на перспективни финансови развития и лични и семейни успехи (със заслуги и на обичането), които позволяват да се мисли и за пътуванията. Но с тях следва още малко да се изчака.

ВЕЗНИ (23.08 – 22.10)

Работа и пак работа в понеделник и вторник до около 11 ч., с която трябва да се справите, независимо от усещането за дискомфорт (грижите за здравето остават наложителни). Втората част на вторник, сряда и четвъртък до около 14 ч. раздвижват благотворно приятелските проявления, и от близо, и от далеч – моментът е подходящ за онези перспективни контакти и дори пътувания, чрез които изпълнявате дълга си по ангажименти от най-престижно естество – административно, дипломатическо, образователно, научно, правно, творческо, медийно и пр. и пораждате обогатяващи перспективи в тях. Четвъртък следобед, петък и събота до около 18 ч. са притесняващи, понеже очертават блокировки, но те са в ролята на диалектическия стимул за личното ви оттласкаване от тях чрез една всеопрощаваща нагласа и връщане към оптимистично насочения поглед напред. С Луната във вашия знак в събота вечерта, неделя и следващия понеделник ще съумеете да проезведете онази събитийност, която е еднакво благодатна и за вас, и за света. Нищо чудно тогава, че той ще ви приветства и ще ви аплодира като вестители на доброто и на късмета.

 

СКОРПИОН(23.10 – 21.11)

Вие сте сред малцината силни в понеделник и вторник до около 11 ч. и съумявате да балансирате между предизвикателствата така , че  да внесете подкрепа и яснота за обърканите и надежда за обезкуражените. Някой отдалеч също почерпва оптимизъм само при мисълта за вашата борбеност. Ще се нуждаете много от нейната търпелива форма през втората част на вторник, сряда и четвъртък до около 14 ч., защото напреженията са с висок съзидателен потенциал, както за кариерата ви, така и за умножаването на постъпленията, за което преговори с високопоставени особи (включително с чуждестранни партньори), могат да допринесат. Медийни, издателски, политически, културни и образоватлени развития също много бързо се осребряват, но и умора ще се почувства поради успоредиците, в които ще трябва да влагате усилията си. В четвъртък следобед, петък и събота до около 18 ч. можете да се посъветвате с приятели относно затрудненията или по-скоро да се поучите от техните, и да осъзнаете в събота вечерта и неделя, че не притеснението, а прякото пристъпване („со кротце и со благо“) към факторите, които ги причиняват, е най-краткият път към решенията. Ако останете спокойни, те спонтанно и чудодейно ще се проявят. Не е трудно да се открият и заслугите  на обичането за горното.

СТРЕЛЕЦ(22.11 – 21.12)

Здравословната проблематика и по-скоро приключването с нея, както и с всевъзможни тревоги и ограничители,  е приоритет в понеделник и вторник до около 11 ч., докато втората част на вторник, сряда и четвъртък до около 14 ч. ще подчертаят  поводите за оптимизъм и за настройване на новата вълна на успехите (вест от странство може да ви напомни за предстоящите) и на връщането ви към вашата вродена царственост и съответното престижно участие  на най-високо равнище в решаването на семейните, политическите, научните, правните и изобщо целокупните световни съдбини, за чиято добротовронст, дори само с мисъл за тях, ще можете да влияете. Четвъртък следобед, петък и събота до около 18 ч., доста изморителни и обезкуражаващи, впрочем,  почти ще ви изнудят (и то по неприятен начин) да предприемете нещо, което може да се окаже впоследствие конкретно действие в полза на печалбите от упоменатите процеси или обикновено тяхно раздвижване и ускоряване, за което и приятелите в събота вечерта и неделя ще допринесат. Вие сте еднакво безценни  и за близките, и за далечните. Очаквайте радости и прослава и по семейна линия

КОЗИРОГ (22.12 – 20.01)

Устоявате на очакванията на партньорствата, но само вие си знаете какво това ви коства в понеделник и вторник до около 11 ч. През втората част на вторник, сряда и четвъртък до около 14 ч. се усеща приключването на някаква фаза – предлагам да отнесете това към ограничителите (здравословни, мисловни, професионални, административни, документационни, финансови), с една дума към всичко, което ви притеснява със своета забавеност, неподреденост или неиздържаност от гледна точка на вашия перфекционизъм. Четвъртък следобед, петък и събота до около 18 ч. са например подходящи, за да сторите нещо за собствената си физическа форма и предвид проблемите на света и пълния му отказ да оказва разбиране през тези дни, търпението ще бъде най-доброто средство за справяне с реалностите. За съжаление развитията като че ли ви отказват правото да се погрижите за вашите лични. Дори събота вечерта и неделя поставят акцент върху професионалните. Но няма да съжалявате за усилията в тази посока – продълженията са блестящи като стимул и престижни като окуражаване. Предстои и обичането да се включи в този процес.

ВОДОЛЕЙ(21.01 – 19.02)

Без да са лишени от препятствия (многото работа е задължителна), понеделник и вторник до около 11 ч. носят добри резултати и отлични постъпления, позволявайки ускоряване на процесите, пораждащи последните, или най-малкото намиране на пролука за допълнителни дивиденти от тях. Всъщност през  втората част на вторник, в сряда и четвъртък до около 14 ч. ще стане ясно, че имате на разположение нова писта за развитие – чрез протегната ръка за сътрудничество от най-висок адрес, което може да бъде и чуждестранно, ще осъзнаете ласкателните перспективи за каузата, която ви е скъпа, и за всичките й измерения, чрез които можете да влияте добротворно и жизнедаряващо на света: политика, дипломация, наука и изкуство, писане, издателски и медийни практики, образование (педагогика, преподаване, обучение, проповядване на хуманните и спасителните морални ценности, което вие впрочем правите дори само чрез дишането си и присътвието си в света), право, история, социология, обществени и синдикални процеси и пр. Сложните (включително за финансите, за семейството и света, да се внимава с транспорта) четвъртък следобед, петък и събота до около 18 ч. всъщност подтикват да затворите една износена страница, преди да пристъпите към новата. Тя е блестяща, ще подскажат събота вечерта, неделя и следващият понеделник чрез чуждестранната материя, а вероятно и чрез обичането и чрез всички онези фактори, които вещаят за вас и за съмишлениците ви категоричността на успеха.Увеличаванията му засега се регистрират най-вече чрез духовните, моралните и обществените завоевания. Марс в Риби (нищо, че е дразнещ), а и Венера в Сорпион от първи декември,  ще се погрижат и за финансовите. Любовта ще съдейства за перфектната работа, която ги обезпечава.

РИБИ(20.02 – 20.03)

Грижата за хората, които са ви скъпи, е на първо място в понеделник и вторник до около 11 ч., а те ще стоплят сърцето ви със знак за признателност и взаимност, която през следващите седмици ще се  задълбочава. Втората част на вторник, сряда и четвъртък до около 14 ч. са предназначени за обезпечаването на насъщния, като при вас то се свързва с все по-значителни, и като количество, и като ниво на престижност, ангажименти, към които чуждестранната материя ще внесе през следващите 12 месеца допълнителни впечатляващи перспективи, но и оше напрежения и отговорности: посочените дни ще очертаят ласкаталната и доходоносната им страна, докато четвъртък следобед, петък и събота до около 18 ч. ще изтъкнат изтощителната, зад която могат да стоят и известни неустойки или документационни, правни, финансови или транспортни и комуникационни неприятности (ето по  кои пунктове се изисква допълнителна осторожност). Финализиращата фаза носи отдъхване и облекчение в събота вечерта и неделя и стимоли най-вече за професионалното ви израстване и за семейното благополучие. Любовта е опора и за двете. Може би си струва да помислите за предложението й за далечно пътуване.