Седмичната прогноза на Мария Доневска отново е тук!

ОВЕН (21.03 – 19.04)

Човек трябва да цени партньорите си (в най- общ смисъл – тези, чрез които общува със света), дори когато те му създават неприятности – те са огледалото, в което виждаме това, което не ни харесва у самите нас и което, с търпение и упоритост, бихме могли малко по малко да отстраним, за да се усъвършенстваме в мисията, за която сме родени. Понеделник и вторник до около 19 ч. ще ви посочат хората, на които можете да разчитате за горното (през втория ден повече посредством недоразуменията), а в петък и събота покрай вас ще мине златната вода, в която имено ще прозрете какво щастие е да сте това, което сте и да сте там, където сте, и да умножевате радостта в света чрез умението да създавате празник на себе си и на другите (деца, началници, чуждестранни фактори  и любими ще го направят за вас). Ето защо не е необходимо да се тревожите преди това , във вторник вечерта, сряда и четвъртък, а по-скоро да се постараете да се изключите от кабела на притесненята в себе си и да се опрете на духовните упования при приключването на някакви дела или наследствени въпроси. В събота и неделя на дневен ред ще са работните, но те са приятни след като ги поемете със съзнанието за мисия, което предходните празнични дни ще са утвърдили. Любовта е с най-големи заслуги за това.

 

ТЕЛЕЦ (20.04 – 19.05)

След претрупаните с работа понеделник и вторник до около 19 ч. (като последният ден е доста критичен за комуникацията и отношенията, (една дума може да е камъчето, способно да преобърне колата), вторник вечерта, сряда и четвъртък ще бъдат дни за преоценка на партньорствата (прочетете какво написах на Овена), и тъй като и вие, и те, сте еднакво уязвими в момента, трудно ще се намерят пунктове за разбирателство. Все пак Меркурий в тригон с Луната в четвъртък ще даде възможност за постигането му с думи или поне за словесен обмен в по-издържан тон. Очевидно става въпрос за щастливо приключваща фаза в петък и събота –отдъхване вкъщи се съчетава с преоткриване на семейните радости на фона на някакво ново усещане за жизненост (обичането я умножава) и за перспективи, които категорично се генерират и откъм чуждестранната материя. Прегледайте и правната, защото доброто й познаване може да даде предимства в настоящата ситуация.  Неделя ще подчертае силата ви във връзка с далечните посоки. Не е късно да направите първи стъпки в ново направление, от което все още растящата Луна ще ускори сбъдваемостите.

БЛИЗНАЦИ (20.05 -20.06)

Силни в понеделник и вторник до около 19 ч. , вие ще да сте били и буферите в някои критични моменти през втория ден, което доста трудно ще ви се удаде във вторник вечерта, сряда и четвъртък поради затрудненията на работното място в контекста на изнервящи ситуации, в които всички наоколо са замесени. Все пак вие сте сред малцината, които успяват да владеят цивилизования тон и с него да привикват човечеството към повече разумност и по-малко честолюбиви реакции с разрушителен ефект, дори когато тези на другите откровено саботират работата ви. Така или иначе, натрупвате полезен опит от случващото се и осъзнавате, че на вас се разчита, включително откъм най-високите овластени адреси. Триумфални за взаимодействията ви с тях, както и с партньорствата като цяло, особено в контекста на чуждестранните им измерения, петък и събота ще подчертаят благодатната страна на близките перспектви, които огряват еднакво щедро и семейството, и любовта, и кариерните и творческите въпроси, и пътуванията. Обмислете практичните мерки по заключителната фаза в неделя – някои от тях са с особено разкрепостяващо значение.

РАК (21.06-21.07)

Трудно ви е да упорствате в понеделник и вторник до около 19 ч., склонността да се затваряте в себе си не улеснява нещата, а говоренето дори драматично ги усложнява във вторник вечерта, но за щастие, в сряда и четвъртък вие сте достатъчно силни, за да разясните позицията си и да бъдете сравнително добре разбрани, въпреки отказа на някои сили да участват благонамерено този процес на взаимно изслушване. Доколкото деца, близки и любими могат да са сред тях, най-простото решение е като жертвате малко средства, за да урегулирате мирното съвместно съществуване. Те ще бъдат признателни и в петък и  събота ще го потвърдят. Началниците също ще изразят цивилизовано своята подкрепа, която вероятно ще се измери и с конкретни подобрения за посътпленията или предлагане на ласкателни модификации в личните ви професионални отговорности. Семейните програми се радват на блестящи увенчавания, с особен акцент върху чуждестранните, разкриващи възможности и перспективи. Няма как да не признаете, че общуването ви със света преминава към по-съзидателни измерения в неделя. Следващият понеделник ще го подложи на тест – оценете верните вам хора и направете всичко възможно, за да ги задържите.

 

ЛЪВ (22.07 – 22.08)

Подобно на Близнаците, и вие ще трябва да сте били незаменими за комуникациите, смекчавайки тона и сблъсъците в понеделник и вторник до около 19 ч. и помъдрявайки от ситуациите, предизвикващи недоразумения, но във вторник вечерта, сряда и четвъртък търпението ви се изчерпва и се изкушавате да изречете по доста категоричен и безапелационен начин мислите си и да сложите някакъв ред в света около вас. Най-смислено и с най-малка загуба на нерви това ще ви се удаде по отношение на домашния, който се отнася с разбиране и готовност да откликне на желанията ви така, че да можете да си отдъхнете от напреженията. Гледайте на тях като на упражнение за личната ви различителна способност, така че още по-лесно да съумявате да изчиствате съзнанието си от несъщественото и да оценявате радостта от придобивките в областта на важното и същественото. Петък и събота ще покажат, че можете да се гордеете с вашите (професионални,творчески, семейни, инженерни, предприемачески, политически, дипломатически, образователни и пр.) и ще ви дадат правото да им се насладите, особено в контекста на луксозните чуждестранни и артистични завоевания, за които любовта има своите особени заслуги. Всъщност може да се каже, че тя е основното ви богатство, вълшебният извор на жива вода (и друг път сме го казвали), от който собственят ви капацитет да произвеждате чудотворства укрепва. В неделя ще успеете да оформите и работни.

 

ДЕВА (23.08 – 22.09)

Акцентът е върху печалбите в понеделник и вторник до около 19 ч. , като вторник вечерта предполага и противоречия във връзка с тях, които могат да се изразят и с по-рязък тон. Вторият ден е труден за комуникациите, с което в сряда и четвъртък се обясняват тревогите ви по семейна, обществено-политическа или дипломатическа, артистична, предприемаческа или здравеопазваща линия, но вие ще съумеете да набавите необходимата информация, която предполага изясняване на ситуациите или поне вникване в същността на тяхната костеливост. Постъпващата в  петък и събота е успкояваща и разкрепостяваща, а вие ще се насладите на домашния комфорт, който предполага отпадане на притесненията  по целия възможен набор от теми и фактори, още повече във връзка с тези, върху които нямате възможност да въздействате. Но чрез обичането, ще ви подскаже любовта, спомагате и техният статус да се подобрява. Неделя подчертава силата ви именно в този аспект – след 3 декември тя неимоверно ще се увеличи.

 

 

 

ВЕЗНИ (23.08 – 22.10)

Нелеки понеделник и вторник до около 19 ч., но вие сте достатъчно съсредоточени, за да отхвърлите онези задачи, от чието решение зависи  хармонично протичащият ритъм на останалите дни от седмицата. Във вторник вечерта, сряда и четвъртък няма да е лесно да си кажете, че сте го постигнали, тъй като ще е особено трудно да осъществите синхрон с началници, колеги, близки и политически, образователни, творчески и предприемачески фактори – и те, и приятелите ви са уязвими, така че действате на практика самостоятелно, а решенията които се каните да вземете вероятно ще бъдат в ущърб на печалбите ви. В петък и събота можете само да се поздравите за тях, доколкото силата ви е в свободата и в моралния комфорт, който незабавно ще се свърже и с параметрите на социалния, правния и чужедстарнния – можем да говорим за някакъв вид победа на личната ви кауза, която е важна и за съмишлениците. Оказва се, че сред тях има и много високопоставени люде и тяхната подкрепа ще стопли сърцето ви. Разбира се, най-съществената е тази на любовта. Но неделя ще подскаже,  че при вземането на решенията ще сте сами. Затова пък мога да ви уверя, когато човек е сам, Бог е с него.

 

СКОРПИОН (23.10 – 21.11)

Успокояващи по отношение на изискванията на началниците и във връзка със семейните тревоги, понеделник и вторник до около 19 ч. ще да са били също притеснителни заради усложнените комуникации. Вие сте в състояние да внесете известен ред в този смисъл във вторник вечерта, сряда и четвъртък, доколкото Луната във вашия знак ще транзитира през добър аспект с Меркурий, вече прав,  но светът като че ли не е склонен да чува това, което му се казва или подсказва и пакостливо се запъва в своята упоритост и суетливост. Бъдете снизходителни към него, каквито би следвало да сте и към собственото си дете – изкристализирането на намеренията и желанията винаги преминава през известна драматичност, докато се фокусира около оста на същественото и градивното. Съвсем спонтанно в петък и събота ще установите,че синхронът в това отношение е постигнат, благодарение донякъде и на лично завоюваните от вас приходи и щедрото им разпределяне за благото на околните – така дружно ще му се насладите в най-жизнедаряващия порядък, който за вас лично касае сектора на кариерата и развитията в обществен и творчески план. Неделя ще подчертае силата ви в комуникациите – тя ще донесе радост и откъм общуването с приятелите.

 

СТРЕЛЕЦ (22.11 – 21.12)

Тревогите са заразително и упорито нещо – след като сте насочили вашите към приятелите в понеделник и вторник до около 19 ч., докато все пак всичко е наред със семейството, с професионалните и обществено-политическите процеси, творческите развития и обичането, вторник вечерта, сряда и четвъртък като че ли естествено ще ги изместят към току-що упоменатите категории, които вероятно също ще имат известни дискомфорти - освен климатичните бури в света, има и синдикални, и транспортни, и социални и това не e неестествено при новото разположение на Уран в Телец. Деца например са можели да имат странни състояния на прилошаване, внезапни температури, виене на свят, но това бързо преминава. Всичко се урегулира в петък и събота – вие отново сте в центъра на празничните програми и на семейните или политическите и културните триумфалности, които се родеят и с инженерните, творческите, предприемаческите и любовните. Чуждестранната материя и висшите етажи на властта са ваши съюзници, а към вашата особа се насочват множество почитания и реверанси. Най-ценни са, естествено, тези откъм обичането – те ви дават сила да продължите напред и да обмислите в неделя нови хоризонти за влагането на усилия в най-печеливши ресорси. Следващата година ще похвали избора ви.

КОЗИРОГ (22.12 – 20.01)

Напрегнати понеделник и вторник до около 19 ч., но с добре свършена работа въпреки оскъдното разбиране от страна на онези, които биха могли да участват в оптимизирането на условията за вашата. Във вторник вечерта, сряда и четвъртък те някак спонтанно и необмислено се изключват от сектора на приятелите ви, а вие имаате основание да се тревожите за последните, доколкото  овластените фактори, предприемаческите, политическите, образователните и  пр.се държат агресивно. Трябва да се осъзнае, че това се дължина факта, че са  уязвими, същото се отнася и за семейството и децата, така че решенията в неделя би следвало да се вземат от гледна точка на всеобщата полезност. Рискът чувството ви за дълг да се окаже за пореден път експлоатирано никак не е малък, но в петък и събота щастливите развития, които облагодетелстват  близките и хората, които са ви скъпи, както и социялния и духовния порядък, на който държите, ще ви подскажат как да действате. Енергиите клонят към достойното приклюване на определена фаза.

 

ВОДОЛЕЙ (21.01 – 19.02)

Силни и вдъхновени в понеделник и вторник до около 19 ч., вие успявате да влияете на света, така че и неговите недоразумения и неразбирателства да се сведат до минимум. Дали видимо, дали невидимо, вашият принос е безспорен за оцеляването на добрите намерения и на цивилизования тон във вторник вечерта, сряда и четвъртък – тези нелеки за вас дни, когато ще трябва да направите усилие за опазването на партньорствата въпреки сложния за взаимоотношенията период, когато всички са уязвими и носят на плещите си големи количества напрежение. Вашите са от служебно естество най-вече, но не липсват обществено-политически, творчески, образователни, семейни, здравеопазващи.  Гледайте на тях като на диалектика, създаваща стимули за израстването и консолидирането на каузата - петък и събота ще я извадят пред прожекторлите на публичното внимание в най-блестящата й аура и с най-могъщото й въздействие върху водещите социални, артистични и управляващи фактори, с властта й да привлича активни и ентисуазирани привърженици и да поражда социална, правна, морална и хуманна мобилизираност на родна и на международна сцена. Това не е никак малко за личната ви триумфалност, която в неделя ще добие съвсем конкретно звучене. Защото вие променяте света и той, макар често да се противопоставя,  ви обича.

 

      

РИБИ (20.02 – 20.03)

Рекапитулациите в понеделник и вторник до около 19 ч. ще да са били добри за семейството, за обществено-политическите и творческите  процеси като цяло, без да изключваме любовните, и въпреки недоразуменията, които във вторник вечерта, сряда и четвъртък напрягат повсеместно света, вие сте наясно с пътя, по който вървите и с духовните и чуждестранните основания, с които разполагате, за да вярвате в него. Моментът е подходящ да изречете някоя друга дума за напътствие към онези, които проявяват агресивност, но  и мълчанието е достатъчно продуктивно, доколкото всеки има право да се учи от грешките си, стига да няма фатални такива. При всички случаи петък и събота  ще потвърдят щастливите решения по всяко едно направление, докато за вас ще се изсипят множество похвали за работата ви и за високия стил на обслужване, който осигурявате,  ще се очертаят и  нови шансове за израстване в кариерата, продиктувани от чуждестранните взаимодействия и ласкателните атестации откъм височайшия управленчески ешалон. В неделя към тях ще се присъединят и приятелите – през следващата година общуването с тях еволюира към ново равнище,така че можете още отсега да обмислите перспективни проекти с дългосрочна плододайност. Времето продължава да работи за вас.