Седмичната прогноза на Мария Доневска отново е тук!

ОВЕН (21.03 – 19.04)

Вие сте по-щастливи от останалите кардинални знаци в понеделник, въпреки че нелекият период за тях продължава. Така или иначе, съвпадът на Венера и Юпитер в Стрелец продължава да облагородява битието ви, да умиротворява обстановката около вас, особено по отношение на чуждестранните, духовните, правните и творческите направления, и да обещава красиви любовни преживявания. Музикалните или изобщо културните развлекателни програми могат да се окажат малък повод за последните или отделен източник на натрупващите се радости, спрямо които, с Марс във вашия знак, би следвало да проявите повече активност.  Той все пак продължава да е в неприятен аспект с множеството транзитиращи през Козирог планети, но ето че във вторник и сряда те ще се окажат стимулиращи за деловия и професионалния сектор и за печалбите, които произлизат от него. Вярно е, че сте много заети, а проявата на началническо доверие предполага да станете е още по-натоварени, но малко повече информация и писане в четвъртък и петък и допълнителна работа вкъщи в събота и неделя – и чудесата стават възможни. Важното е децата да са добре, а след 21 това със задоволство ще се констатира. А и не забравяйте колко предан съюзник в този момент е любовта.

ТЕЛЕЦ(20.04 – 19.05)

Притесненията бързо се отстраняват в понеделник след като се решите да действате, а във вторник и сряда вие сте в центъра на развитията, силни и стилни, в ролята на камъка, който си тежи на мястото със съответните отговорности и комуникации, във връзка с което всички си отдъхват облекчено, най-вече началниците и властта. Което не означава, че след 21 те няма да увеличат товара ви (кой знае дали при това лунно затъмнение през този ден няма да ви причернее пред очите и да го отхвърлите окончателно), но засега  се справяте отлично със задачите си, както ще покажат четвъртък и петък, а и изведнъж всички са много мили с вас, понеже уреждате един куп правни и документационни въпроси. Събота и неделя са поредните трудни за света дни и вашата грижовна нагласа към него ще има спасителен ефект – пазете приятели и близки от  ситуации, свързани с напитки, пътувания и планинарски недомислия (земята продължава да е враждебна, има рискове от падания, срутвания, вода, огън и избухващи материали) и вие сте сред тези, които подпират оцеляването на хармонията с широк гръб. От особено значение са духовните измерения на този факт – далечните посоки очакват да се погрижите и за обичането, което е вашата тайна врата към светлината.

БЛИЗНАЦИ(20.05 -20.06)

Тревогите ви за приятелите са напразни в понеделник: макар и претоварени, те съумяват да опазят вътрешния си мир, а това влияе отлично и на вашия, за което пък любовта специално се погрижва. Същата заслуга във вторник и сряда ще има работата и по-специално някои нейни довършителни аспекти, които ще отхвърлите  ефектно и мащабно, а ако спрете да се притеснявате – и чудодейно. Последното е валидно и за някои здравословни проблеми, които конкретните и последователни действия много по-бързо отстраняват, освобождавайки ви и от притесненията и най-вече от депресиращата им неопределеност.Така в четвъртък и петък с Луната във вашия знак (и продължаващите задължения да се работи), вие ще застанете пред света с будното осъзнаване на красотата му и най-вече на богатството на обичането, от което сте озарени с цялата конкретика на неговата неповторима споделеност. Във вашия случай тя се припокрива с  луксозността на някакви правни, артистични или чуждестранно моделирани аспекти, които променят картината на битието ви.  Колкото до печалбите, заложете на моралните в този момент. Възможни са повече разходи в събота и неделя (поредните трудни за света дни), но вашата сила нараства и след 21-и това осезателно ще се почувства. А и висшите дарове на любовта продължават да ви придружават.

РАК(21.06-21.07)

Понеделник ще да е бил напрегнат в служебно отношение, но и събота и неделя няма да са по-леки заради поредните опозиции и квадратури, с които се измерват трудностите на периода, основно за кардиналните знаци (споменах ги при Телеца,  защото той не е сред тях) – наблегнете на грижата за околните и на прошката спрямо всички дразнители и вложете в ежедневието си (дори и в най-неблагодарните измерения на слугинажа) благородство и любов, и ще видите как те разомагьосват черната гора на рисковете и неприятностите. Приятелската подкрепа във вторник и сряда ще ви вдъхне повече увереност и кураж, а макар и притеснителни, четвъртък и петък ще се окажат благоприятни за служебните развития и най-вече за печалбите от тях, което е възможност да разчистите много от тревогите на периода, например тези с деца или близки след 21-и. Луната е във вашия знак в събота и неделя и ви дава сила за да издържите, поставяйки се на мястото на другите, които имат не по-малка потребност от разбиране и обич: колкото по-щедро  засвидетелствате вашите, толкова повече ще получите и вие самите в ответ. На този фон светът израства тайно и полека и смея да твърдя, че точно сега това се случва с българския.

ЛЪВ(22.07 – 22.08)

Силен понеделник, напомнящ перспективите в любовен, творчески  и чуждестранен план с възможността да не напускате пътеката, извеждаща към тях. И доста напрегнати вторник и сряда поради служебна претовареност, с шанса  отлично и много ефектно да я отхвърлите и да впечатлите началниците си, а и да привлечете отлични дивиденти, благодарение на които пък да можете да се погрижите за близките и евентуално за предстоящи пътувания (все пак е рано да ги предприемате и рисковано да го правите в събота и неделя) и здравословни обгрижвания, в контекста на поредни мечтани осъществимости. След лунното затъмнение на 21 вероятно ще може да се действа в тази насока. Приятелски съвет уместно ще ви подтикне към повече оптимизъм и повече конкретика в красивите форми на мечтаенето, които пък са най-стабилната основа за блестящите творчески реализации, към които сега сте призвани, били те музикални, светски, исторически, социологически, правни, дизайнерски или жизнедаряващи: и не тревогите, а духовната устеременост към тях ще умножи сбъдваемостите. Трудните за света събота и неделя за вас са още един стимул за отлична работа – вашата ще има спасяващ ефект.

ДЕВА(23.08 – 22.09)

Шансовете да се приключи с някаква задача умножават тези на къщата и нейните удобства и разширяват хоризонтите пред любовта в понеделник, която допълнително процъфтява във вторник и сряда благодарение на усещането за сила, струяща от плътното сцепление на тандема около финансовите, интелектуалните, творческите и чуждестранните стимули и  тяхната споделеност, а тя пък надделява над времето и неговата бавност чрез отлично стикованите програми. Четвъртък и петък са малко напрегнати за партньорството поради доста мащабната необходимост от усилия за отстояване на сегашните, но моментът е подходящ за рационализирането им и за дозирането им в по-приемлив обем. Напълно уместна впрочем мярка предвид нелеките за света събота и неделя –подкрепете приятели и близки и се потрудете за хармонията чрез балансиращото си посредничество. Националната и роднинската със сигурност ще спечелят от него.

ВЕЗНИ (23.08 – 22.10)

Не ви е особено комфортно в понеделник, но той е полезен за консолидирането на партньорствата и ще можете да оцените тяхното присъствие и миролюбивата им, дори окриляща нагласа. Което е добър повод да се погрижите за изостаналата работа във вторник и сряда така, че да я оформите съгласно стандартите, гарантиращи траен и много сериозен принос в съответната област (интелектуална, политическа, образователна, изобщо свързана с дълга и с досадната и изморителната му страна). Творческият ви опогей е в четвъртък и петък – стимулите за него са вероятно чуждестранни, без да подценяваме влиянието на любовните, които са врата към събуждането ви за една нова луксозност, с целия социален, артистичен и интлектуален ореол на напредък и израстване, който я придружава.След 21-и ще можем да говорим за нов полет в това отношение, така че преживейте трудните събота и неделя (коректно е да са претоварени по служебна или домашна линия, за да се избегнат рисковете на периода  – прочетете за тях при Телеца) с надежда и упование, за да се тръгне към нови създателни хоризонти. Любовта ще ви води към тях.

 

СКОРПИОН(23.10 – 21.11)

Работата е от значение в понеделник, а и печалбите от нея се умножават, като онези, които се измерват с морално удовлетворение, са от изключително значение. Във вторник и сряда акцентът е върху партньорствата – новите се структурират много силно още сега багодарение на все още растящата Луна и нейното транзитиране през тригони със Сатурн, Меркурий, Слънце и Плутон в Козирог, което показва, че онова, което ще научите през следващите дни, ще донесе интересна и трайна обвързаност и сериозно сътрудничество с коректни параметри. Довършителната фаза в четвъртък и петък е не по-малко интересна, понеже играе ролята на диалектически стимул за печалбите (вероятно чрез превишаването на разходите, от което след 21-и децата определено ще имат нужда), а през натоварените за света събота и неделя вие ще сте сред най-силните и най-гарантиращите устойчивост и хармония. Далечните посоки вероятно ще поощрят вашите, а и обичането ще ви подтикне към онези творчески озарения, които могат да се проявят като параллен източник на печалби и то много луксозни.

СТРЕЛЕЦ(22.11 – 21.12)

Понеделник се преживява с ехото от гласа на господаря ви Юпитер във вашия знак, така че благотворната му музика вече се долавя. Вторник и сряда апелират за будност към решенията от практично ежедневно естество – битови или обслужващи, а може би и здравеопазващи, те със сигурност ще донесат трайни резултати за областта, с която са свързани, при това с възможност за стабилизиране на някакъв източник на печалби, който да остане постоянен, колкото да нямате колебания по отношение на финансовата си сигурност. Четвъртък и петък сочат обаче, че ви очакват по-мащабни перспективи и това ще се загатне от кандидатури за партньорства с творчески, правен, инженерен или чуждестранен характер, а скоро може да се спомене и за научен. Напреженията за света в събота и неделя не бива да ви обезкуражават. Във вашия случай те могат да засегнат парите, но това е най-белият кахър. Важното е, че ограничителите стават все по-малко, а това освобождава терена за онези блестящи осъществимости, които ви се полагат през тази  година. Техният първи вестител е любовта.

КОЗИРОГ (22.12 – 20.01)

Вашият понеделник ще да е бил малко муден и демотивиращ, затова пък във вторник и сряда плувате в свои води и от ранно утро демонстрирате онази висока производителност на Козирога, на която всички се дивят. Вдъхновението ви работи безотказно за писмена, комуникационна, медийна, административна и политическа работа в целия спектър на обслужващите и авторските въпроси, от които мнозина ще почерпят упование. Веднъж набрали инерция, ще продължите и в четвъртък и петък, макар че през тези дни обслужващият спектър се редува със срещи и контакти – безспорно градивният им характер обаче накъсва врмето на недовършените задачи и това ги прави задължителни за уикенда, което пък умножава напрежението ви на фона на допълнителни очаквания откъм партньорствата. Макар да не са ви по сърце, свързаните със светска, културна или правна материя обогатяват личния ви бекграунд и носят количествените натрупвания, които ще доведат до качествен скок през следващата година. Само с умножено търпение ще съумеете да я ускорите.

ВОДОЛЕЙ(21.01 – 19.02)

Понеделник е добър за личната ви просветителска мисия, независимо от бавното протичане на нещата (пречките подсказват и пътищата за преодоляването им), а вторник и сряда ще загатнат, че много от тях са и в ума ви, и в склонността ви да приемате притесненията на света за ваши и да ги преживявате като лична болка. Имате потребност от почивка и трябва да си я позволите. Но вероятно и къщата има своите претенции, така че моментът е подходящ да обърнете внимание на семейството и на дома и да разчистите и душевната си обител от всякакви тревоги, за което вероятно и лунното затъмнение на 21-и ще спомогне, след  което Слънцето вече ще бъде във вашия знак, а това всички ние очакваме като спасителен сигнал за прииждането на новите пълномощия на светлината. Ще се усетите като техен носител още в четвъртък и петък на фона на съзидателните процеси за каузата и за чуждестранните и правните й измерения и за съмишлениците в нея, сред които се нарежда и любовта.

За да не изплаши  свободолюбивата ви природа, тя партнира с благородство и тактичност, по-скоро като приятел, с което спечелва пълното ви доверие. В началото на следващата седмица то ще произведе първите чудеса. Преди това в събота и неделя ще трябва да се престорите, че не ги чакате, като свършите малко редова работа. То е като да разкопаете градината, за да ускорите чудодейното поникване на техните прекрасни растения.

РИБИ(20.02 – 20.03)

Вашият понеделник е сред най-печелившите, а вторник и сряда ще ви зарадват със скъпоценни вести откъм приятелствата, които съдържат и окуражаване за дейности от интелектуално, творческо, административно  и културно или преподавателско естество. Подсещане за нещо свързано с недвижимите имоти и наследствата също може да се получи по канала на предизвиканите размисли, а малко некомфортните четвъртък и петък също ще препратят съзнанието ви към евентуални решения от подобен порядък. Обсъдете всичко с децата и близките, независимо от възможните противоречия в събота и неделя: през тези уморителни за света дни вие сте сред малцината силни и способни да проявят истинска загриженост за практичните решения, които носят удобство на всички. Възможно е да осъзнаете, че те са свързани с прекалено голяма инвестиция. Но това не бива да ви плаши – през този период късметът ви е именно в приходите, а любовта и чуждестранната материя ще продължат да се грижат вашите да са луксозни.