Седмичната прогноза на Мария Доневска отново е тук!

ОВЕН (21.03 – 19.04)

Неприятният аспект на Луната с Венера в понеделник създава напрежения (особено за дамите), а те се умножават от вечерта на същия ден за всички и във вторник, сряда и четвъртък до около 18 ч., включително до петък сутринта, остават с рискове, които описах миналия път при Везните: лично на вас някои моменти могат да ви се сторят непоносими и в петък да се разбунтувате в работен порядък и да решите да си грабнете шапката и да отпътувате през девет земи в десета. И между другото това няма да се окаже невъзможно в неделя, но чак след като в четвъртък вечерта, петък и събота отхвърлите едно доста голямо количество работа. Тя хем ще се увенчае с чудесни резултати, хем ще донесе успокоение във връзка с тревогите ви от предишните дни, с уверението, че всичко е наред с деца, родители, началници и в най-общ смисъл  - с лични въпроси. Особено любовните със сигурност ще спечелят през тези дни, а те ще обърнат вниманието ви върху факта, че и вашата хазна се обогатява, а това не би следвало да бъде пренебрегвано. Остава въпросът дали горното е достатъчно, за да се компенсират останалите отсъствия на равновесие в текущото битие. Не знам доколко това би ви подействало успокоително, но през следващите седмици в други сектори и при други представители на човечеството то много повече се разлюлява.

ТЕЛЕЦ(20.04 – 19.05)

След един радостен понеделник на споделяне с приятелите (с риск за леко пренебрегване на добрата мярка вечерта),  вторник, сряда и четвъртък до около 18 ч. са по-скоро притеснителни заради проблемите на света, от които можете само да се учите, наблюдавайки развитията, без да разполагате с особени лостове за въздействие.  Най-малкото чрез писането, информацията, документацията и финансите можете да постигнете известно успокоение през първия ден, а и уреждане на пътувания има шанс да се окаже ефикасно, доколкото в четвъртък вечерта и петък бихте могли да срещнете затруднения по последния пункт. По принцип и 28-и и 29-и са силни за вас и ви дават възможността да отхвърлите много задачи, сдобивайки се с подкрепления от висшите политически, дипломатически, образователни, предприемачески и спортни или военни власти, да се готвите успешно за конкурси и състезания, да постигнете организационни и административни успехи и да съдействате и на деца или родители да се сдобият с подобни. Неделя ще ви зарадва с признание за печелившата страна на някаква кауза, която обещава и за вас дивиденти. Макар и уморителни, комуникационните и рекламните усилия също ще допринесат за това.

 

БЛИЗНАЦИ(20.05 -20.06)

След един доста напрегнат понеделник, вторник, сряда и четвъртък до около 18 ч. вероятно няма да са по-леки, заради усложненията, през които преминава светът. Но вие работите със самочувствие и сте в състояние да помагате на околните, както с успокоителна дума, така и със съпричастност към кореспонденция, отчети, документация, писане и интелектуални или творчески задачи и прояви в областта на културата. В известни случаи интервенциите ви ще бъдат незаменими. Някои от тях, особено свързаните с приятелите, могат да се окажат и твърде скъпо струващи, и в четвъртък вечерта и петък това може да ви поразтревожи. Но доста моменти през тези дни, както и събота, са с подчертана градивност за финансовата материя и за разнородните канали на нейното привличане. Неделя ще подчертае значението на чуждестранните и на любовта, която продължава да е врата към знанието за постижимостта на вълшебствата. Някои от творческите особено ще ви развълнуват.

РАК(21.06-21.07)

Силни и неуморими ще да сте били в понеделник, но преумората ще си каже думата във вторник, сряда и четвъртък до около 18 ч., а и би следвало да сте много внимателни с капризите на природата и на света и да бъдете особено бдителни по  деловите въпроси. Периодът е доста тежък за кардиналните знаци (Овен, Рак, Везни, Козирог), а и остава повишена вероятността за неприятностите, които миналия път описах при знака на Везните. За щастие поне по деловите и финансовите развития във вашия случай ще има многообещаващи развития, но в четвъртък вечерта и петък ще ви се стори, че нещата еволюират в обратна посока, да речем във връзка с поискана от приятели помощ. Няма да съжалявате, ако им я окажете в събота – те самите ще ви съдействат в неделя – този ден обещава достойно компенсиране на жеста ви по всички пунктове, с шанс за успокоение не само по парична линия, но през следващите дни – и по любовна.

 

 

ЛЪВ(22.07 – 22.08)

Приключването на дадена фаза е донесло напрежения от интимен порядък в понеделник, но тези на света, с които ще трябва да се справяте във вторник, сряда и четвъртък до около 18 ч. са много повече. За щастие вие сте силни през тези дни и съпричастието ви може да има спасителен ефект по всички направления, генериращи  стресове и усложнения (те са най-големи за началниците и властта, за политици, радетели на образованието и културата, администрацията, инженерните и техническите дисциплини, земеделието и сградния фонд) – вашата организационна бдителност е съществена за спазването на техниките на безопасността и противопожарното обезпечаване, а в четвъртък вечерта и петък – за финансите и документацията. Натоварването по служебна линия никак няма да е малко впрочем и в събота, след като  и вторник ще ви е създал усещането за подобно. Приятелите и любовта разведряват атмосферата и предлагат приятни мигове за отдъхване в неделя, а и възможностите да се пътува не бива да бъдат пропускани – покрай тях ще узнаете, че разполагате със специални канали за общуване с красотата на света, която има доверие във вашия талант да я умножавате.

 

ДЕВА(23.08 – 22.09)

Значението на понеделник за консолидирането на партньорствата е очевидно, докато вторник, сряда и четвъртък до около 18 ч. носят информация за проблеми и затруднения в сектора на приятелите, които ще бъдат особено признателни, ако им се притечете на помощ. Няколко утешителни думи и жест на окуражаване биха били безценни в подобен момент, а и представителите на висшите ръководни инстанции и на артистичните среди, на обслужващите и хранителните вериги също ще се радват на присъствието ви и биха оценили любезността ви, дори ако собствената им уязвимост е причина за недостатъчното проявление на тяхната (което може да се долови в четвъртък вечерта и петък). При всички случаи вие сте силни и няма да се поддадете на разочарования, а и неделя ще потвърди благоразположението на чуждестранната материя и на шансовете да се пътува. На този етап те като че ли по-скоро ви притесняват чрез перспективата им да внесат напрежение, но аз ще си позволя да уточня, че се касае по-скоро за ускорения, които биха допринесли за усъвършенстването ви в професионален план. А любовният със сигурност също ще се уплътни.

 

ВЕЗНИ (23.08 – 22.10)

Около грижата за обслужващите практики върви и тази за околните в понеделник, но усложненията във вторник, сряда и четвъртък до около 18 ч. ви идват в повече и отново ви връхлитат мисли за раздяла с техния източник, който най-вероятно е професионален. Не избързвайте с решения в подобен момент, защото рискувате да попаднете от трън на два глога, както казваше един приятел (дано да е жив и здрав!), а просто погледнете на трудностите като на стимул за развитие, в ролята на какъвто те със сигурност са, докато дразнителите са факторът, който ви принуждава да извадите най-доброто от себе си и да впечатлите света. Между другото, по-добре е да го обичате и да му прощавате, отколкото да се възмущавате от недоносеностите му – от една страна така ще му помогнете сам да ги осъзнае и редуцира, а и собствената ви кондиция ще стане по-добра (в подобни моменти най-важното е да сте живи и здрави) и ще разполагате с повече енергия, за да се справите със задачите си. Четвъртък вечерта, петък (внимавайте с думите и парите) и събота ще бъдат благоприятни за довършителната им фаза, а неделя ще ви обнадежди по отношение на чуждестранните възможности, като любовта също ще пледира в тяхна полза. Вече знаете, че тя е вашият чудодеен извор на сила.

 

 

СКОРПИОН(23.10 – 21.11)

След силния и ефикасен понеделник,  вторник, сряда и четвъртък до около 18 ч. предполагат съсредоточаване в професионалния и битовия слугинаж, но с подчертана осторожност спрямо възможните технически изненади и неуредици, за които и странната разконцентрираност на началниците може да допринесе. Деца и родители  също са уязвими  и се нуждаят от помощ, а се противопоставят на волята ви да им я предоставите. Така в четвъртък вечерта и петък има риск да се разгневите и да изречете натрупваните горчиви слова, но ще е по-добре за собственото ви здраве и за личния ви душевен мир, ако не го правите, а просто останете търпеливи спрямо развитията, включително в събота, които при всички случаи съдействат еднакво и на вашия личен напредък, и на този на средите, които ви партнират, така че да се постигне най-доброто равновесие в отношенията и то за продължителни времена. Неделя е благоприятна за духовните и наследствените въпроси, а и рекапитулациите със сигурност ще прозвучат оптимистично, особено във връзка с финансите и пътуванията. И те, и обичането, умножават удовлетворенията от професионално естество.

 

СТРЕЛЕЦ(22.11 – 21.12)

Уморителен, особено за дамите, понеделник, след което се усещате по-жизнени във  вторник, сряда и четвъртък до около 18 ч., но същото не може да се каже за света (например за децата, началниците, политическите и образователните и деловите и предприемаческите среди) и вие ще трябва да се потрудите за тях, без да се дразните от неприятните им реакции, защото това е единственият начин да ги редуцирате и да  предпазите човечеството от собствените му грешки (понеже природата, земята, водата, огънят и пр. също са враждебни в този момент, някои от тях могат и да не се окажат безобидни). Дори ако самите вие се тревожите по-малко, това вече е успех, макар че в четвъртък вечерта и петък затрудненията в комуникациите и общуването усложняват и решенията във връзка с пътувания, финанси и научни или медийни и издателски разработки. Занимайте се с бита и недвижимото имущество в събота, порадвайте се на земята наша българска и на чудната й природа и ще осъзнаете, че горното е временно -  неделя ще възвести умножени шансове именно в посочените области, а любовта ще съдейства за оформянето на най-печелившата стратегия. Поредните осъществимости в нейната рамка изглежда са чуждестранни.

 

КОЗИРОГ (22.12 – 20.01)

Общуването ви със света зарежда и вас, и него с енергия в понеделник и това е от особено значение предвид трудните вторник, сряда и четвъртък до около 18 ч. (все пак първият ден обещава разбирателство по комуникационни, отчетни, делови, документационни и финансови въпроси, което не е без значение) - те са изтощителни, натоварващи, а и тревожни във връзка с началници, деца, и решения от кардинален вид. Тези в полза на далечните посоки и международните сътрудничесва като че ли изглеждат най-облагоприятствани от конфигурациите, а четвъртък вечерта, петък и събота ще донесат успокоение по всички останали сфери и усещането за много сила. Трябва да признаете, че противоречията и последните трудности са изиграли своята роля за нейното натрупване. Любовта също има своята заслуга, като трябва да се отчете и тази на деца и родители, които са благодарни за вашето постоянство. Особено ласкава ще бъде атестацията на началниците – в неделя те печелят най-много от вашето усърдие и със сигурност ще го оценят. А вие можете да сте убедени, че работата ви дава резултати, от които светът става по-добър.

 

ВОДОЛЕЙ(21.01 – 19.02)

Последното, което казах на Козирога, е валидно в още по-висша степен за вас в неделя – пътуванията, издателските, медийните, комуникационните, финансовите и документационните въпроси еволюират в светлината на обществената престижност и  умножените привърженици, които от своя страна са фактор за допълнително популяризиране на вашата кауза. Понеделник ще да е подчертал и финансовото й стабилизиране, а вторник, сряда и четвъртък до около 18 ч. ще наложат влагането на голяма част от приходите в новата предприемчивост и разширяването на деятелните хоризонти, които могат да се родеят и с шансове от международно естество. В първия момент се осъзнават много пречки, но уморителните за вас четвъртък вечерта, петък (може да ви обхване и излишна паника) и събота ще ви ориентират в тяхното естество и във възможността да ги отстраните. Последното може да се осъществи с чудодейна бързина, така че, както казахме, неделя ви дава зелена улица, за да приемете знаците на благодатта и да се погрижите и светът да умножи своята. Любовта, така интелигентно опитомена от вашето очарование, също ще се включи в това вълшебство.

 

РИБИ(20.02 – 20.03)

Думите ви се чуват, предприемчивостта ви се уважава и дава резултати в понеделник, но обективно действащи пречки във вторник, сряда и четвъртък до около 18 ч. и най-вече уязвимостта на света поради властващите враждебни енергии (и тези на природните сили) са причина очакваните приходи да се забавят или част от тях да се вложат за компенсиране на загубите, свързани с някакви щети. Важното в четвъртък вечерта, петък и събота, е че всички са живи и здрави, семейството благоденства, успехите и радостите са споделени, а неделя оправдава и разточителните пътувания, които, сами по себе си, в крайна сметка, ще се окажат фактор за привиличане на допълнителни дивиденти. Любовта не е безразлична към тях, а и към домашната хармония, която действа като обединяваща сила и фактор за преодоляване на раздвоенията. Със скорошното влизане на Венера в Рак те ще отпаднат.