Седмичната прогноза на Мария Доневска отново е тук!

ОВЕН (21.03 – 19.04)

Квадратурата между Марс и Луната през първите часове на понеделник е малко уморителна (казвате си, че не ви трябват пари, а ви са необходими мир и спокойствие), но все пак с напредването на деня, а и във торник до около 19 ч. си давате  сметка за силата си и за способността си да подреждате както вътрешния си мир, така и света наоколо. След малко тревоги около децата (те вървят заедно с притесненията от началниците и властта) във вторник вечерта, в сряда и четвъртък до около 19 ч. разполагате с всички шансове да организирате блестящо работата си около финансови, административни, дизайнерски и ремонтни дела, а също комуникационни, медийни и свързани с командировки.  Поредният тест за търпение в четвъртък вечерта, петък и събота до около 19.30 ч. може да е малко провокационен, но справедливостта при всички случаи би следвало да надделее. Мисълта да приключите с някаква фаза отново се загнездва във вас в  събота вечерта, неделя и следващия понеделник, но и тя, като всичко друго, ще се окаже временна, ако не се поддадете на припряност и изнервяне. Да не говорим, че ръководните инстанции изведнъж могат да се окажат по-сговорчиви, а и пътуванията стават възможни. Кой знае, може и любовта да ги предприеме.

 

ТЕЛЕЦ(20.04 – 19.05)

Уморителни понеделник и вторник до около 19 ч., с усещането, че времето тече вяло, а вие нямате желание за нищо. Запомнете, че при подобни състояния протичат процесите на вътрешно презареждане и не се тревожете от този факт. Касае се за един вид подсъзнателна обработка на намеренията и възможностите за реализация, за които в следващия момент ще се работи. И ето го, настъпил във вторник вечерта, сряда и четвъртък до около 19 ч.: вие се активирате, за да организирате деятелните си планове, в които чуждестранната, семейната и административната или конкурсната, инженерната, организационната, спортната, преподавателската и стоматологичната материя могат да имат дял, без да изключваме медийната, научната, финансовата (някои Телци могат да се решат и на хирургическа интервенция).  Пътуванията също могат да играят ролята на стимул, а в ролята на основния всъщност е обичането, с неговия сериозен и непоклатим ангажимент. Резултатите от усилията не изглеждат очевидни, по-скоро са тревожещи в четвъртък вечерта, петък и събота до около 19.30 ч., но вие умеете да бъдете търпеливи и настойчиви и в събота вечерта, неделя и следващия понеделник енергиите ще ви поощрят, а деловите и любовните знаци – още повече: първите птички от новата пролет вещаят щастие.

 

БЛИЗНАЦИ(20.05 -20.06)

Общителни сте и съумявате да забележите, а и да стимулирате  добрите страни на света в понеделник и вторник до около 19 ч., но някаква скрита тревога не спира да гложди душата ви. Е, добре, макар и уморителни за вас,  вторник вечерта, сряда и четвъртък до около 19 ч. предоставят възможност да се потрудите за изясняването на ситуациите, които я провокират, и нещо повече, да излекувате причината за тях. Мерките могат да бъдат здравеопазващи или административни, да изискват доста разходи, да са свързани   и със служебни напрежения. Началниците също имат своите и ги пренасят върху колектива. Техните ще се умножат вероятно в четвъртък вечерта, петък и събота до около 19.30 ч., докато вие сте най-силните в този момент и по всяка вероятност интервенциите ви и отзивчивосдтта ви ще се окажат спасителни за околните. А тези в събота вечерта, неделя и следващия понеделник обещават да бъдат допълнително възнаградени. Към трогателните грижи на любовта ще се прибавят и тези на овластените особи и светът отново ще ви се усмихне, поздравявайки вашето трудолюбие и усърдие. Предстоят командировки, а и любовта може да ви покани да я придружите в рамките на нейните.

РАК(21.06-21.07)

Усилията ви са плодотворни за постъпленията в понеделник и вторник до около 19 ч., така че можете да съдействате на някои от приятелите си, ако имат остра нужда от пари. Те не само ще ви се отблагодарят подобаващо във вторник вечерта, сряда и четвъртък до около 19 ч. , но могат да окажат безценна подкрепа за активирането на важни контакти, които са от значение за административните и професионалните взаимодействия, интелектуално обогатяващите процеси и просперитета на децата,  който е по-важно от всичко друго за вас. Щом погледът ви се поразведри, ще осъзнаете че обичането ви е по-предано отвсякога и вече замисля едно красиво споделено пътуване. Мечтите са за далечно, но на първо време (в събота вечерта, неделя и следващия понеделник) може да се задоволите с по-близките дестинации, а те със сигурност ще позволят на любовта да се прояви с цялото си очарование. Така че не си правете прибързани изводи в четвъртък вечерта, петък и събота до около 19.30 ч. и не изпадайте в мрачни състояния, ако нейната заетост не ѝ позволи да ви обърне достатъчно внимание. Погрижете се за къщата и за собствената си форма през тези дни, за да освободите място за радостта през следващите.

ЛЪВ(22.07 – 22.08)

Някои професионални детайли може и да не са ви съвсем по вкуса в понеделник и вторник до около 19 ч., но вторник вечерта, сряда и четвъртък до около 19 ч. ви позволяват да ги поставите в руслото на добрата подреденост, при това в контекста на отличното свършената работа (любовта не по-малко успешно отхърля своята). Общото е във влагането на ентусиазъм и споделеност, която ви съприкосновава с творческите върхове и съвършенството в постиженията, дори ако за другите те са свързани с множество подробности. Филигранното им изпипване със сигурност ще бъде забелязано и ще остави трайна следа в направлението, на което са посветени.  Междувременно ще привлечете и приходи, макар че на пръв поглед наличните някак твърде бързо изчезват. Затова пък вие сте будни за познанието, което всяка една ситуация носи в четвъртък вечерта, петък и събота до около 19.30 ч. (не изключвам възможността и за някаква изнервяща, тъй като околните имат проблеми), важното е да запазите чистото си и прямо отношение към любовта и да се придържате към присъщия ви стил на щедрост и благородство. В събота вечерта, неделя и следващия понеделник светът ще ви отвърне със същото: любовта ще стопли душата ви, ще се погрижи за къщата и за личния ви комфорт, а началниците ще поздравят резултатите от работата ви. А това означава,че можете да очаквате нова.

 

ДЕВА(23.08 – 22.09)

Понеделник и вторник до около 19 ч. са леко притеснителни. Но пък къщата благоденства, а какво повече му трябва на човек, за да е щастлив? Вторник вечерта, сряда и четвъртък до около 19 ч. ще ви подсетят, че съществуват перспективи и в други посоки:  възвърнатото усещане за сила благодарение на Луната във вашия знак и нейните транзити – през квадрат с Юпитер и опозиция с Меркурий в Риби (от 19-ти там влиза и Слънцето), а и през благоприятния тригон с Венера, Сатурн, Плутон и Южния лунен възел в Козирог, ще загатне, че е време за раздвижване, че сериозното отношение към чуждестранната материя и към творческите, дипломатическите, административните, комуникационните и посредническите или медийните практики следва да се възстанови, а Уран, който е почти вече на прага на Телеца, напомня и за телевизионните, фотографските и кинематографичните, които международните направления решително ще поощрят през следващата година. Подгответе терена на тези успехи още отсега с мисъл и предприемчивост, включително по линия на финансовата политика в четвъртък вечерта, петък и събота до около 19.30 ч., които ще ви помогнат да осъзнаете, че застоят не допринася за нейното еволюиране. Разбира се, любовта ще се тревожи по този пункт повече от вас, затова се погрижете това да не я преуморява допълнително. Тандемът е отлично стикован в събота вечерта, неделя и следващия понеделник по съдържанието на съвместните действия и организирането на контактите или набяването на  документите (кореспонденцията, подготовката), които ги обезпечават. И няма бариера пред изразяването на обичането, което ви се врича за  вечни времена.

 

ВЕЗНИ (23.08 – 22.10)

Приятелството ви със света се опира върху критериите на благородното общуване и открито споделената готовност за интелектуален и взаимно обогатяващ обмен, което ви носи радост, но и известно разсейване за конкретиката на текущите задачи в понеделник и вторник до около 19 ч. Затова пък вторник вечерта, сряда и четвъртък до около 19 ч. ще ви притиснат до стената с изостаналите, прибавяйки към тях и нови, с дългосрочна административна, творческа, научна, информационна, финансова, посредническа, а вероятно и национална значимост и вие волю-неволю ще съумеете да усвоите благоприятните енергии на момента, за да отхвърлите всичките чрез схемата на отлична подреденост, от която и къщата ще се възползва. Луната във вашия знак в четвъртък вечерта, петък и събота до около 19.30 ч. позволява известно отдъхване, но ще е добре да не сваляте гарда на дисциплината, а да останете последователни в отговорността си към обслужващите детайли. Успешно ще се справите с тези от международно естество, а събота вечерта, неделя и следващият понеделник ще ви помогнат да привлечете допълнителни удовлетворения от положените усилия, сред които няма да липсват и финансови. Любовта продължава да е в ролята на стимул за тяхното умножаване. Съобразяването с нея ще ви подтикне да подобрите режима си на ежедневно натоварване. Предстоящите пътувания само ще спечелят от това.

 

 

СКОРПИОН(23.10 – 21.11)

Напреженията в понеделник и вторник до около 19 ч. са най-вече от служебно естество, а преодоляването им обогатява вашата експертиза, като същото може да се каже и за личната ви хазна.  Във вторник вечерта, сряда и четвъртък до около 19 ч. вероятно ще се наложи да я поизпразните, най-вече заради приятелите или евентуалните пътувания, които се каните да организирате или вече да осъществите (след влизането на Слънцето в Риби от 19-и, където вече е и Меркурий, мога да предположа, че деца и скъпи хора ще са включени в тях), но при всички случаи имате право да отпразнувате това бързо осъществено ново начало, което се откроява с отлична комуникативност, впечатляващо адаптиране от ваша страна, при това на фона на чудесни отношения с обкръжението и административно контролиращите фактори, към които началниците и властта ще прибавят през следващите седмици своята най-висока оценка. В четвъртък вечерта, петък и събота до около 19.30 ч. светът има проблеми, към които вие също сте чувствителни, но ако се притеснявате, ще му бъдете по-малко полезни. Освен това интервенциите ви ще бъдат решаващи в събота вечерта, неделя и следващия понеделник – силата е с вас, обичането я умножава, а вие умножавате неговата, а това ви помага да придавате повече самочувствие и на света. С добра дума и окуражаващо търпение вие го правите по-добър.

 

СТРЕЛЕЦ(22.11 – 21.12)

С обичайния си оптимистичен ореол в понеделник и вторник до около 19 ч. поддържате духа на света, особено на началническия, политическия и семейния, който е по-нетърпелив и склонен да се дразни. Вие бихте рискували да сте такива във вторник вечерта, сряда и четвъртък до около 19 ч. , ако нямахте толкова много задачи, които ви висят над главата и с които няма как да не се справите предвид благоприятните конфигурации, поощряващи всякакви домашни реформи, обновления и технологични предприемчивости, които пък със сигурност ще се окажт много полезни и за приходите. Конкретните и добре подредени програми осигуряват и дългосрочната перспектива на постъпленията, част от които се влагат в удобствата на къщата. Чудя се дали някои Стрелци  не се канят да се сдобият и с нова, закупувайки земя или даже дом в интересна местност. Внимавайте с договорната и финансовата материя все пак и с юридическата издържаност на нейното уреждане. Приятелите могат да ви бъдат полезни в това отношение в четвъртък вечерта, петък и събота до около 19.30 ч., без да е сигурно, че предложеният от тях адвокат например ще се справи добре с проблема. Вие имате по-правилна интуиция за него. Ако не се притеснявате излишно, събота вечерта, неделя и следващият понеделник ще подскажат най-прецизното решение. Конструктивното общуване с любовта е врата към него и към знанията, които ви пазят от ръждата на времето и на безполезните тревоги. То има и целебна сила.

КОЗИРОГ (22.12 – 20.01)

Опитвате се да приключите дадена деятелна фаза с доста напрежение в понеделник и вторник до около 19 ч. без усещането за кой знае какъв резултат. Но във вторник вечерта, сряда и четвъртък до около 19 ч. вече плувате в свои води, което означава, че възстановявате силата на обичайната си настъпателна методичност и една по една отхвърляте множеството задачи, независимо от някои блокировки (или допълнителни натоварвания) или трудности в стиковането на времевия график с натрупващите се потребности от интервенции (административни, кореспондентски, финансови, обслужващи или комуникационни и медийни, например в чуждестранен или артистично-организационен план). Остават доста повинности и за четвъртък вечерта, петък и събота до около 19.30 ч., а вие определено се чувствате уморени, но дългът и някакви облагородяващи далечни стимули ще съдействат за мобилизацията ви. В събота вечерта, неделя и следващият понеделник приятелствата, любовта и семейството се обединяват, за да ви зарадват и да ви окуражат да участвате в онези споделености, които носят щастие и топлота. Пътуванията и родните послания ги умножават.

 

 

ВОДОЛЕЙ(21.01 – 19.02)

Струва си да се справите с напреженията в понеделник и вторник до около 19 ч., за да завоювате едно много важно партньорство, което би разширило хоризонтите на чуждестранните ви взаимодействия и на личното ви влияние над ценностните ориентации на света. Приключващата фаза във вторник вечерта, сряда и четвъртък до около 19 ч. е успешна за разчистванетона всякакви тревоги и най-вече на причините за тях, основно административни, документационни, финансови, отчетни, имуществени, наследстевин, здравеопазващи  и пр. Ще постигнете най-лесно това с прилагането на методична технология и картезианска яснота по всяка тематика от програмата с въпроси за решаване, така че да се освободите от натиска на изостаналите. Макар да пледират за внимание към чуждестранната материя и да подчертават силата ви във взаимодействията с нея, четвъртък вечерта, петък и събота до около 19.30 ч. ще покажат, че блокировките не са напълно отстранени и че обслужващият сектор се нуждае от допълнителни прояви на усърдие. Въпреки напреженията в събота вечерта, неделя и следващия понеделник вашето ще се увенчае с успех. От една страна, височайшите политически, образователни, творчески, дипломатически,  културни, издателски, научни, медийни и туристически или правни фактори ще ви засвидетелстват своята категорична подкрепа, което ще привлече поредното публично внимание към вашата кауза (и родно, и чуждестранно) и ще умножи и приходите ви. От друга страна, семейството и любовта се съюзяват, за да ви помогнат в рационалното им инвестиране. Онова, което е в полза на творческите вдъхновения, ще им помогне да оставят забележителна следа в бранша.

 

 

РИБИ(20.02 – 20.03)

Доста сте заети в понеделник и вторник до около 19 ч. и еднакво претоварени от домашната и обслужващата проблематика, която за мнозина, вече от доста време, се оказва и с чуждестранни очертания. Малко ви е сложно във вторник вечерта, сряда и четвъртък до около 19 ч. в контекста на необходимостта от преразпределяне на задачите – вероятно си давате сметка, че партньорствата поемат голяма част от тях, но бихте желали и вашият принос да не бъде пренебрегван, особено по отношение на контактите, пътуванията, организационните, документационните, кореспондентските, данъчните и като цяло административните подробности. Вещи приятели могат да ви помогнат в това отношение, но не  и в  четвъртък вечерта, петък и събота до около 19.30 ч., когато някои от тях ще бъдат доста уязвими. Същото може да се каже и за света, но не бързайте да се разочаровате и да се огорчавате - в събота вечерта, неделя и следващия понеделник ще получите знаците на неговата много висока оценка за личните си заслуги и старания и към тази на деца, родители, съпрузи и високопоставени особи от всички сектори на управленческите среди ще се добавят и правни успехи и международно признание. По линия на последното приходите ще продължат да се умножават. Надявам се, че няма да направите грешката да ги поставите в ценностната си скала преди любовта – тя продължава да е най-верният ви приятел.