04-10 март 2019

Скъпи читатели,

Съвпадът на новата Луна със Слънцето и Нептун  в Риби на 6-ти март привечер в хубав аспект с Марс в Телец и със Сатурн в Козирог на трон, докато Меркурий влиза в ретроградност, ни поставят пред ново начало и пред един задължителен размисъл за изминатия път и избора на посока занапред. За някои последният може да е със здравеопазващо значение, за други – свързан с кариерата или с полезността за човечеството, в частност родното, българското, или най-малкото – за семейството, но при всички случаи ще се усети духовният подтик и онзи на зрелостта, която оставя назад дребнотемието на суетите и на празнословието. На онези от вас, които ще изберат жертвата в името на дълга, ще кажа, че тя е похвална, но не бива да се случва в ущърб на собствения ви живот и здраве. Тези пък, които се чувстват разколебани в любовта (заради лошия аспект между Венера и Уран, влизащ и той от 6-ти вече окончателно в Телец, вижте колко новости в днешния ден), да почакат малко преди да направят крачката към окончателното решение, въпрос на време е нещата да се избистрят. Да, нуждата от сигурност е важно нещо, но обичането е полет, който не се побира в рамката на ежедневните щения и ако някой се е отдалечил прекалено много от тях и лети в облаците, самият живот ще го приземи. Това той прави с всички нас в момента, като ни предлага да оцеляваме чрез човечността и грижата за ближния. Това ме кара да продължа да пиша този текст, въпреки че понякога съм много затруднена да го изпратя навреме. С очакване за вашето разбиране и прошка и с много обич.

Мария Доневска

 

ОВЕН (21.03 – 19.04)

Луната в приятелски знак в понеделник и вторник до около 11 ч. ще да е била услужлива, макар че описаните в горните няколко реда конфигурации си казват думата под формата на напрежение, което ще се запази за известно време. То е далеч по-натоварващо за други знаци, във вашия случай равносметката ще е по-скоро практична и нейната смисленост се потвърждава  през  втората част на вторник, в сряда и четвъртък чрез доказателствен материал относно полезността ви в работата  и грижата ви за семейството. Всъщност тревогите ви за него почиват на определена взаимност, която може би е фактор за излишното им умножаване. За щастие ще разполагате с възможност да изясните този въпрос и да пристъпите към петък и събота с решимостта да отстоявате себе си в този сложен свят на трансформиращи се енергии, давайки си сметка, че обладавате нужната компетентност и качества, за да имате право на това. Абсолютно вярно, а и чуждестранната, правната и духовната материя ще го потвърдят. А това,че началниците и властта ще имат нужда от вас в неделя – още повече. Ето един ден, в който и любовта ще тъгува за вас. За да я предпазите от обезкуражаване, зарадвайте я в петък така, че да го помни: това ще я ваксинира против разколебаването.

ТЕЛЕЦ(20.04 – 19.05)

Много трудни понеделник и вторник до около 11 ч. за скъпите Телци, някои от родените през първата декада направо се чудят какво се случва, та почвата под краката им така се люлее. Нищо страшно, скъпи Телци, просто светът, а и ние с него, преминаваме към по-различна честотна летна и това създава дискомфорт и на телата, и на душите ни. Не случайно от 10-те започва християнският пост, чиято цел е да ни пречисти и олекоти физически и да ни направи по-усетни за промените, зад които винаги прозира Божията грижа и любов, особено зад онези, които се чувстват най-затормозени. Надявам се най-практично ориентираните Телци или невярващите сред тях да не се подразнят особено от последното  изречение, за тях ще кажа простичко, че няма да останат без подкрепа и през  втората част на вторник, в сряда и четвъртък ще я получат най-вече по семейна линия, но и по началническа, политическа, образователна, професионална, духовна и здравеопазваща  ще я имат доста категорично, като приятелсакат най-вероятно също ще се потвърди. Това не пречи да констатирате някои различия в мненията, но Уран вече във вашия знак със сигурност ще размести изненадващо картите на битието и ще поиска да ревизирате вашите. Така че вместо да се притеснявате в петък и събота, вслушайте се в любовта и в желанието й да ви изведе напред в кариерата и в света на мечтите.  Тя няма да бъде толерантна в неделя, а и за вас ще има малко от теста на търпението. Надявам се да го издържите организирано и интелигентно и да пристъпите към началото на следващата седмица с решимост и високо вдигната глава: очаква ви окриляща служебна или семейна вест, ако си изберете служенето на висшите социални и духовни каузи за приоритет.

БЛИЗНАЦИ(20.05 -20.06)

Достатъчно силни в понеделник и вторник до около 11 ч., скъпите Близнаци ще са изиграли важна роля, включително посредническа, в чуждестранен, правен или духовен план, а са имали и красив любовен знак  на съпричастност и подкрепа. Втората част на вторник, сряда и четвъртък потвърждават незаменимостта ви в служебен план, но и умножават напреженията, които никнат като гъба без всякаква логика. Възможно е висшите ръководни нива да са част от източника на това усещане, доколкото променят в ход изискванията си, а оттам – и програмите ви, претоварени без друго от развитята по политически, образователни, фармацефтични, здравеопазващи, дипломатически, финансови  и социално-обгрижващи въпроси.  При всички случаи отстояването на теми в интерес на родната тематика е успешно, а сериозността и откритото общуване допринасят за този факт.Толкова по-зле, ако някой се съмнява във вашите в петък и събота – светът ще бъде приятелски настроен, партньорствата се консолидират, още повече –международните, а обичането присъства с красивите си окриления. Не го забравяйте напълно в неделя и в началото на следващата седмица заради деловата си претовареност, ако не искате  да страда.

 

РАК(21.06-21.07)

Приключихте с каквото трябва в понеделник и вторник до около 11 ч., така че втората част на вторник, сряда и четвъртък са си ваши дни, но не по онзи обичаен вачин, по който управлявате света, като се грижите за него. Нужно е повече изслушване на деца, съпрузи, началници, близки, същото се налага и в обществен, политически образователен, окултен и здравеопазващ план. Като че ли авторитетните формули се подлагат на ревизия, а през нелеките петък и събота, с немалко напрежения по служебна линия, за отхвърлянето на които ще получите похвала откъм чуждестранната материя, печелите от нея.  При всички случаи новата Лута и конфигурациите, за които споменах в увода, отварят за вас нов етап на утвърждаване, което може да бъде професионално. Т.е. ще станете началници, ще получите награди или покани за сътрудничество от познат далечен адрес. Някои от вас вече отпътуват, други са натоварени с научен обмен, с посреднически функции, образователни и финансови операции. Това обяснява многото информация в неделя и в началото на следващата седмица. Колкото до обичането, дайте му малко въздух и свобода и то скоро ще ви намери със своя дискретен знак за подкрепа.

ЛЪВ(22.07 – 22.08)

Понеделник и вторник до около 11 ч. ще да са били натоварени за партньорствата. С увереността , че обичането гнезди в онова, което ви е най-скъпо, сте надделяли над служебните и обществените дразнители, с чието влияние втората част на вторник , сряда и четвъртък предлагат да се справите, независимо от някои странности, които се случват по обществена линия (в контекста на политически, образователни, медийни, търговски и дори полицейски въпроси), както и по професионална или във връзка с темите около наследството, които и в миналото са  били на дневен ред. В петък и събота сте достатъчно силни, за да разсечете гордиевия възел на задълженията, така че все пак да ги отхвърлите. Иначе рискувате тяхната купчина да се умножи. Затова пък, постигнали за пореден път свободата на чистата съвест, ще можете да се поздравите и с другата – тази на осъществените мечти, които любовните съпричастия и културните споделености  насищат с много познание и духовен устрем. В неделя битовите и служебните повинности (в някои случаи те могат да са свързани и с проблеми с техниката, внимавайте с остри сечива, със запалителни материали и избухващи вещества) изискват повишено внимание и вероятно ще ви откъснат от красотата на предишните състояния. Затова пък ще привлечете печалбите, които ще ви позволят да създадете нови суловия за тях.

 

ДЕВА(23.08 – 22.09)

Не ще да сте били съвсем спокойни в понеделник и вторник до около 11 ч.покрай обикалянето около къщовните и битово-организационните въпроси, но втората част на вторник, сряда и четвъртък носят успокоение по темите на тандема и осъзнаване на новите възможности, пред които той е поставен в светлината на многопосочната перспективност с еднакво убедителни шансове в организационен, обществен, медиен, политически, административен, здравеопазващ, рекламен и посреднически план. Вече е устеремена към вас вестта за престижна покана и е възможно в четвъртък да получите повече информация за нея и за съответните чуждестранни операции, които задържат временно развитията, като в същото време са способни не след дълго да ви изненадат като ги ускорят. И това е възможно да се случи още в петък и събота. Любовта, макар и смутена не толкова от този факт, колкото от предполагаемите последици, все пак ще ви подкрепи за решителната стъпка, с известно разколебаване в неделя и в началото на следващата седмица, задето го е сторила ( което обяснява сложните й състояния), и все пак силата е с вас и най-доброто предстои. Чакат ви обществени ангажименти с тежест и висок коефициент на полезно действие за окръжаващия ви свят.

 

ВЕЗНИ (23.08 – 22.10)

Справяте се блестящо със задачите си в понеделник и вторник до около 11 ч., а и през следващите дни с преборвате с напреженито така, че да извличете и морални, и материални дивиденти от него, като ударението пада най-вече върху първите, доколкото те възпроизвеждат ситуациите на потвърденото височайше доверие към вас, а то, както и друг път сме отбелязвали, води до още повече натоварване (понеже сте доказали,че може да се разчита на вас). Около еджедневните ви задължения се мяркат изкушения да се спекулира с вашата добрина, а и покрай съвпада на Слънцето с Нептун на моменти може би имате усещането за манипалуции, които прозвучават с невинна неволност и вие естествено им прощавате през втората част на вторник, в сряда и четвъртък.  Все пак ако имате какво да казвате, по-добре е да го изречете, отколкото да трупате скрита неудовлетвореност, която е способна да се отрази на здравето ви в петък,  събота и  неделя, които са още по-изтощителни. Помогнете си с олекотяване на хранитения режим, пазете кръста и гърлото и не стойте пред компютъра по 18 часа. Любовта също е уморена. Едно гостуване в някоя топла страна може да предложи щастливо споделена обща отмора.

 

СКОРПИОН(23.10 – 21.11)

 

Доста изтощителни понеделник и вторник до около 11 ч. (би било полезно, ако сте можели да останете вкъщи), докато втората част на вторник, сряда и четвъртък ви носят едно заслужено тържество по всяка една линия, като започнем от семейната и професионалната и изредим онези области на професионален и общесетвен ангажимент, които ви помагат да покажете компетентност и вещина и да се справите блестящо със ситуации, позволяващи думата ви да се чува на най-високо ръководно и изпълнителско ниво. Петък и събота предполагат високите постижения от въпросните дни да се изразят и чрез конкретни финансови придобивки, овеществявайки по този начин тенденцията за нарастване на печалбите, която е заложена за вас във властавщите енергийни конфигурации. Възможно е стимулите да са чуждестранни – те осигуряват един коефициент на умножаване на приходите, пропорционален на разходите, така че тези, които ще си позволите за родното и семейното благополучие, ще бъдат щедро овъзмездени, защото са добра инвестициия и в краткосрочен, и в стратегически план. Не пропускайте впрочем да се погрижите и за емоционалния си комфорт. Човек от миналото ви обкръжение със сигурност се надява на повече внимание и ще се опита да го получи в неделя. Но някой друг може да се натъжи от този факт.

 

 

СТРЕЛЕЦ(22.11 – 21.12)

Липсва ви приятелската вест в понеделник и вторник до около 11 ч., и макар че втората част на вторник, сряда и четвъртък със сигурност ще я предоставят, мъглицата от  разочарование и дори тъга няма бързо да се разпръсне. Последното се дължи по-скоро на описаните в уводния текст конфигурации, доколкото Луна, Слънце, Нептун и ретрограден Меркурий в Риби ви създават безпокойства  от здравеопазващ или семеен (родителски, синовен и пр.) характер,  но и без да има кой знае какви причини за подобни, като че ли се усещате свързани с тъгата на всемира и с мисълта за пропуснати възможности. Дори да съществуват такива, при Юпитер във вашия знак на трон и при предстоящото му преминаване през стационарност, ретроградност и обратен ход напред, те със сигурност ще се върнат към вас в още по-блестящо одеяние и още по-категорично обещание за перспективност. Петък и събота ще излъчат знак и ще подкрепят оптимизма ви. Обичането красиво ще го конкретизира, така че в неделя му направете подарък като се справите с битовите и техническите проблеми вкъщи. Все пак пазете кръста, гърлото и главата и не претоварвайте черния дроб с напитки или лекарства.

КОЗИРОГ (22.12 – 20.01)

Еднакво силни сте в понеделник и вторник до около 11 ч., както и през втората част на вторник , сряда и четвъртък, но Юпитер в дванадесетия дом спрямо слънчевия ви знак (предупреждаващ и за повече внимание към черния дроб и оросяването на крайниците) ви държи на щрек и ви прави по-чувствителни спрямо опасения от грешки, пропуски или професионални неиздържаности, каквито за съжаление не липсват през втората група от дни и не толкова ваши лични, колкото свързани с поредни ръководни странности и административни инструкции, които предполагат различен прочит и импровизаторска интерпретация. Така или иначе аспектите с господаря ви Сатурн говорят, че на чувството ви за отговорност сериозно се разчита, а някой със сигурност печели от този факт и го експлоатира.  В петък и събота последното няма да се окаже възможно не защото няма да сте в най-добрата си форма за да поемете този товар или защото ще се въпротивите да го сторите, а просто защото ще осъзнаете, че най-добрият начин да се справите с ограничителите е като ги приемете. Така онези, които се дължат на чуждестранната или правната материя ще бъдат опитомени и в неделя и в началото на следващата седмица вие ще възтържествувате. Обичането може да се присъедини към този факт с ощастливяващите си програми, за които би било раздумно да предвидите доста разходи.

 

ВОДОЛЕЙ(21.01 – 19.02)

Дано да не сте се преуморили в понеделник и вторник до около 11 ч., при всички случаи втората част на вторник, сряда и четвъртък са успешни за кариерата и за печалбите от редовите деятелни усилия, които осребряват всяка капка вложена енергия (дори тази за притесненията и тревогите) и я превръщат в полезна инвестиция за лични и домашни естетизации, каквито сте на път амбициозно да предприемете.  Не съм сигурна, че при Марс в Телец причината няма да се корени в  някакви неприятни ситуации с техника или електричество, които да ви принудят към подобна стъпка, но и семейни и роднински проблеми (по-скоро успехи и високи резултати) могат да го наложат. Личната ви кауза се прочува доста сред изявените политически, културни, образователни, административни, издателски, финансови и медийни среди, а обслужването й отнема доста  енергия. В петък и събота ще трябва да вложите вашата в полза на чужедстранните съмишленици и на новите проекти, които ги вълнуват. Факт е, че за тях се изисква време, но нищо не пречи да поставите началото сега, при новата Луна, така че тя да налива сили в перспективното начинание. Любовното със сигурност е такова, а не изключвам и творческото. Починете си в неделя и следващия понеделник вкъщи, за да можете да се посветите изцяло през следващата седмица на неговата светлина.

РИБИ(20.02 – 20.03)

Съжалявам, че не успях да приготвя този текст по-рано, за да ви помогна да редуцирате притесненията си в понеделник и вторник до около 11 ч., затова пък обичането сигурно дискеретно ще да се е намесило спасително по този въпрос. Така някак неусетно ще сте пристъпили към осъзнаването на енргийния импулс от скупчването на планети във вашия знак (където, както казахме, на 6-и в съвпад със Слънце и Нептун е вече и новата Луна, а тя  на следващия ден транзитира през съвпад с ретрограден Меркирий): Като начало това може някак ирационално да ви разтревожи, но постепенно и невидимо ще отвори сърцето ви за онова космично послание на безценното ви присъствие от гледна точка на вечността, което ще ви помогне да предадете още по-осмислена насоченост на земното му изразяване. Поводите вече съществуват – семейни или обществено–политически, свързани с културата в контекста на ценностиня и артистичния обмен, роден и чуждестранен, осигуряване на медиен, рекламен, административен и финансов ресурс за разгръщане на действията и приобщаването на публичния интерес към тях, във всички тези направления можете да мечтаете и да работите, като вече полагате начални стъпки през втората част на вторник, в сряда и четвъртък. Петък и събота обещават знак за финансиране, а неделя и началото на следващата седмица осигуряват приятелски подкрепления за каузата.Споделяйте плановете  си с любовта, иначе рискувате да я накарате да се измъчва.