Седмичната прогноза на Мария Доневска отново е тук!

ОВЕН (21.03 – 19.04)

Ето ни отново с Луна във вашия знак, скъпи Овни, и няма как в понеделник да не сте усетили благоприятния й транзит през тригон с Юпитер и Меркурий, независимо от лошия аспект на последните с господаря ви Марс – все пак поне ще се е разбрало защо някой говори или действа по даден начин, и какво добро при всички случаи ви е сторил, дори ако се стига до директни сблъсъци. Всички попадаме във водовъртежа на подобни напоследък и защо ли, ще се запитате вие самите в неделя, узнавайки новините за поредни национални затруднения, на фона на които ще благодарите на небесата, че пазят къщата ви. И вие не сте без заслуги за нея предвид усилията да довършите важни за семейството (а и за началниците) задачи в понеделник и вторник, и за финансовото подреждане и на личната, и на фамилната, и на служебната кауза в сряда и четвъртък. Легнете си рано вечерта преди  петък, за да можете да откликнете на интересна покана за кратко пътуване или интелектуален и културен обмен през следващите два дни – знак от любовта в събота ще ви разкрие смисъла на красотата им.

ТЕЛЕЦ(20.04 – 19.05)

Не сте подготвени за вестта, че някой се кани да сложи край на определен ангажимент и не е изключено на тази база да са тревогите ви в понеделник и вторник, подтиквайки ви и вие да сторите нещо подобно спрямо всички онези недоизяснени или затормозяващи неща, които могат да са свързани и с чуждестраната материя. За щастие в сряда и четвъртък разполагате с повече ресурс да влияете на околните и при всички случаи близките ще почувстват благотворния ефект от този факт, а няма да бъдат безразлични към него и началниците и властта. По тази причина покрай моралните удовлетворения могат да се мярнат шансовете за по-добри постъпления, след като в петък и събота се потрудите много старателно и прилежно. Влагането на творчески елемент и инициативност, което в модерния бизнес се нарича проактивност (много е модерно в кол-центровете, пък и в дипломацията започна да се мярка) като нищо може да впечатли някоя от отговорните особи, определящи цената на труда ви. В интерес на истината онези, от далечните посоки, сега като че ли са склонни да проявяват повече благородство. В неделя и следващия понеделник е време да помислите за кратките пътувания и служебните командировки, а и за утехата, която можете да предложите на приятелите и на семейството. Обичането ви упълномощава дори да давате съвети.

БЛИЗНАЦИ(20.05 -20.06)

Понеделник и вторник са разведряващи и стимулиращи, а светът ви засвидетелства приятелска подкрепа, но сряда и четвъртък актуализират тревогите – и за здравето, и за близките, а и за приятелите с техните непредвидими реакции,  въпреки че причините за тях са напълно ясни и обясними. Наблюдавайки някои техни крайни становища, не е лошо да се ориентирате към повече умереност и във вашите собствени, особено по отношение на  свързаните със здравословни, правни, чуждестранни или финансови и документационни ограничения, които могат да касаят и професионалните напрежения. Луната във вашия знак в петък и събота ще ви помогне да идентифицирате рисковете и посоките на неприятния натиск, който ви се оказва, с оглед да изработите по-рационална схема на изразходване на усилията и емоциите си, особено пред вероятността някой да се опита да ви оттласне към негативни. За щастие любовта е в благоприятна позиция, за да му попречи: тя ще ви обгради със своя стоплящ душата уют (гарниран с културно обогатяване) и ще ви вдъхне сили за следващата офанзива. Неделя ще подскаже, че тя ще е еднакво печеливша и за хазната, и за кариерата ви.

РАК(21.06-21.07)

Напрегнати понеделник и вторник за скъпите Раци, но благодатни за постъпленията и за кариерното еволюиране, което подчертава подкрепленията откъм странство. Тази насока тепърва ще укрепва в най-съзидателен и ласкателен план, засега е от значение, че не само запазвате позициите си, но и разполагате с хоризонт за развитие, който постепенно ще се разширява през следващите 12 месеца. Приятелите са доволни от този  факт в сряда и четвъртък, и допълнително ви окуражават, оказвайки (волно или неволно, пряко или косвено) давление върху началниците, така че те още повече да оценят плодовете на вашите усилия и усърдия. Няма причини, следователно, за тревоги в петък и събота, дори ако внезапно се появят слухове за странни реформи и размествания или изтече информация за нови и по-строги критерии на мониторинг. Важното е, че обичането озарява дома ви с надежди и хармония, а вие знаете как да ги превърнете в светлина и за останалия свят. Като следствие от това, трудът ви в неделя и следващия понеделник ще се осребри не само в буквалния смисъл, но и под формата на умножен престиж.

ЛЪВ(22.07 – 22.08)

Пристъпването на територията на силната година става постепенно, като някакъв вид освобождение, и все пак оптимистичния полъх в понеделник и вторник е доста осезателен: блестящата ви интелигентност и царственото ви присъствие проличават при различните дебати или документационни, правни и чуждестранни казуси през първия ден, а и при творческите и дипломатическите – през втория (противоречията са диалектически стимул, за да стане видима високата ви класа). Разбира се, на този етап, щадете авторитета на началниците, например в четвъртък следобед, а и на семейството и на служебното обкръжение като цяло в сряда и четвъртък, и така ще можете без сътресения да завършите важни за разкриването на новите пространства за победоносни развития задачи. Можете да посветите петък и събота на приятелите и на любовта и да дирижирате щастието на двете категории, като го направлявате около обединяващите теми на висшата духовност или артистичната и творческата възвишеност. Докато в неделя сърцето ви ще се отвори за съкровенията свише. Домашният уют и семейната близост вероятно ще внесат покоя, необходим за този процес.

ДЕВА(23.08 – 22.09)

Някаква приключваща фаза спомага в понеделник и вторник да оцените красотата на домашната изолация и капацитета й да съдейства за духовното обогатяване, но не може да се каже, че то не се опира и на общуване, обвързано с правни, морални или чуждестранни параметри. Особено силно и красиво се налагат последните в сряда и четвъртък с подчертаване на принципните обвързаности и верността на установения от тях избор, като в характерния любовен порядък ще оцените радостта от насъщията им в петък и събота на фона на известно напрежение, което пък предполага отваряне към по-широка и по-съзидателна житейска схема. Тя може да насочва към чужбина с нейните възможности за повече финансови или творчески перспективи (нещата недвусмислено се съчетават), както и към решения за по-кардинални промени. Нормално е да ги обсъдите с приятелите или близките в неделя на фона на общата възхвала от живота, за която и любовта се труди.

ВЕЗНИ (23.08 – 22.10)

Не сте забравили конфликтната ситуация, чиято искра е проблеснала в рамките на подчинената ви роля, и все пак понеделник и вторник като че ли са по-щедри от очакваното за партньорствата и съдружията и по-обещаващи за общите взаимодействия, способни да се опрат на справедливостта и споделеното равновесие, което пък е от значение за документацията, кореспонденцията и финансите в общия смисъл на скъпата и на двете страни кауза. За вас тя е по-скоро източник на нови знания и помъдряване (включително по смисъла на тънкото съобразяване с обстоятелствата), но сряда и четвъртък ще събудят изкушението да приключите с тегобите на дадена ситуация, която подкопава нервите ви, а оттам и здравето ви като цяло. Настройте се по-миролюбиво в петък и събота, за да откриете как силата ви надделява над безпорядъка, който тревогите обслужват. Неделя ще ви помогне да се справите и с буквалните му параметри, което ще привлече дивиденти под формата на началническо удовлетворение и публична похвала. Не знам доколко тя ще ви се отрази целебно, но здравето ви се нуждае и от допълнителни грижи. Обичането е по-добро лекарство за него.

СКОРПИОН(23.10 – 21.11)

Много работа и отлични печалби в понеделник и вторник или поне достатъчно активи, натрупани в полза на тяхното умножаване, което предстои през годината и на базата на нови регламенти, и въз основа на чужедстранните взаимодействия. В сряда и четвъртък те като че ли се трудят най-вече за консолидирането на партньорствата в контекста, който в най-висша степен ви устройва. По-сложно е в петък и събота, когато ще заподозрете обкръжението си в  неприятна двойнственост или в създаване на успоредни програми, което поражда въпроса каква е перспективата на онези, с които вие самите сте ангажирани. Не потъвайте в софистицирани размисли, а се погрижете малко за личния си комфорт и за пренебрегнатите сектори, които биха могли най-добре да го стимулират. Като например любовта - в неделя тя вероятно ще се активира около духовната тематика и чуждестранните контакти с готовността да ви покани на общуване, при което утехите да са толкова взаимни, колкото и красиви.

СТРЕЛЕЦ(22.11 – 21.12)

Скъпите Стрелци вече започват да демонстрират царственото си великолепие пред света и в понеделник и вторник той със сигурност ще го забележи и ще го аплодира. Засега по-скоро чрез интелектуалното, научното, медийното, документационното, издателското и правното или историческото общуване, но скоро и чрез по-високите етажи на изява, каквито са политическите, дипломатическите и образователните  и философските или сценичните, които привличат още повече прослава и популярност, а и предложения за авторитетни постове. Разбира се, животът продължава и в по-битовите си измерения, с които би следвало да се занимаете в сряда и четвъртък, с известно влагане на средства и в здравеопазващите. Техниката вкъщи също изисква инвестиции – не ги отлагайте, защото в петък и събота тя може да създаде неприятности и да загубите повече и време, и средства, докато ги отстранявате.  Любовта ще бъде мъдра и съдействаща, така че в неделя ще можете да се погрижите за спокойствието и за здравето си. Близостта ще му се отрази добре.

КОЗИРОГ (22.12 – 20.01)

Трудни понеделник и вторник, включително и по здравословна линия, с усещането за многостранност на предателствата от страна на един свят, в който всеки се грижи основно за своето благо. Какво пък, моментът е подходящ и вие да съумеете да сторите нещо подобно за себе си, най-малкото под формата на билкова отвара с мед и отлично отхвърлена работа, което за вас е източник на спокойствие и на добро здраве. В документационно, кореспондентско и правно отношение ще се справите чудесно, а в сряда и четвъртък и височайшите власти ще останат доволни от свършеното от вас (макар че началниците отлично ще изиграят своята пречеща роля). Много слугинаж, сравнително успешен, ви очаква и в петък и събота, като резултатите са добри за постъпленията и най-вече за удовлетворенията в техния професионален прочит, който ще ви настрои по-толерантно към изблиците на нервност и евентуалните недоразумения, които ги провокират. В  неделя ще се наложи напълно да забравите за тях – напреженията са големи, а отстояването на дълга – задължително. Но вие ще бъдете силни в организационен и комуникационен аспект и ще имате своята хармонизираща роля. Все пак не претоварвайте прекалено много тялото си заради нея – в тези самотни времена то е сред най-верните ви приятели.

ВОДОЛЕЙ(21.01 – 19.02)

Взаимодействията с приятелите и съмишлениците в името на общата кауза са особено ефикасни в понеделник и вторник, най-вече по линия на писмовни, комуникационни, издателски, медийни и научни или търговски задачи, както и за срещи, семинари и международни участия или правни казуси, които разкриват силната страна на мисията ви и нейната добротворност. Последната ще се умножи, ако проявите повече толерантност към пречките пред финансовия сектор и заложите на хуманния и духовния. Те няма да пропуснат да ви възнаградят в петък и събота, както чрез овации откъм далечните посоки, така и чрез насъщията на обичането. Колкото до постъпленията, уморителните сряда и четвъртък вече се трудят за тях, а още по-категорично ще сторят същото неделя и следващият понеделник, и нещата ще си дойдат на мястото във всички аспекти. След като Слънцето влезе в Стрелец на 22, за каузата ви ще се натрупа още повече сила, а това означава нови публични реверанси, сред които и от най-престижен адрес. Семейните усилия също се увенчават с прослава.

РИБИ(20.02 – 20.03)

Скъпите Риби се радват на продуктивни понеделник и вторник, чрез което се отчитат новите позитивни влияния върху деятелните развития и цялостната концепция за насоките, към които те би следвало да се ориентират предвид необходимостта от конкретни практични (финансови) резултати. След като последните ще да са потвърдили правилния избор, може да се потърсят опциите за инвестиране в интелектуалния и комуникационния сектор, а и в този на пътуванията, като обединяващ предишните два - сряда и четвъртък са подходящи, с акцент върху необходимото внимание по посока на семейството и на чуждестранните партньорства. Петък и събота пледират за повече осторожност по онези от тях, които са свързани с обслужването на къщата и припечелването за подобренията в нея – коректността и прецизността ще налагат специална съсредоточеност, дори ако тя ще ви коства прекалено много умора.  Неделя и следващия понеделник ще ви възнаградят за усилията, без да отменят изискването за тяхната константност. Все пак важно е, че предприемчивостта ви ще се обвърже със семейно признание и обществен престиж, от чиито високи етажи могат да се получат важни за развитието ви предложения. Те със сигурност ще донесат впечатляващи дивиденти.