Може да се спи във всяко положение, в което ни е заварил съня. По-добре е да се спи на десен хълбок и на ортопедичен матрак. На сутринта няма да изпитвате никакви  схващания  или  тежест в  тялото. Това съветва в книгата си "1000 отговора на въпроса как да си върнем здравето" Сергей Михайлович Бубновски – доктор на медицинските науки, професор, автор на принципно нови, неоперативни методи за лечение на гръбнака и ставите, създател на новото направление в медицината – кинезитерапия, при което болният сам насочва собствените си сили към личното си оздравяване. И всичко това благодарение на вътрешния резерв и разбиране на състоянието на собственото тяло. Уникалността на метода се потвърждава от десетте патента за изобретения в областта на медицината.

Добре е да се спи на гръб, тогава всичко органи отгоре почиват. Но така могат да спят само здравите хора и животните. Всички останали по-добре да спят на дясната страна, както е прието, с леко сгънати колене. Ако спите наляво – другите органи ще притискат сърцето. На изток след хранене или по време на храна прилягат наляво, като така осигуряват стомахът и червата да са отгоре и да усвоят и разпределят правилно храната.

Ако се спи по корем диафрагмата работи лошо, притискат се ребрата и като резултат се нарушава дишането. Главното е да се отпуснете, обяснява Бубновски.

 

Сергей Бубновски

"1000 отговора на въпроса как да си върнем здравето"