! Националността, половата принадлежност, религията – това са трите извора, тримата ваши наставника! Ако имате някакъв проблем, потърсете ги, те ще Ви посъветват! Това пише в книгата си „Опитът на един глупак – 2” Мирзакарим Санакулович Норбеков.

Първият наставник, при когото задължително трябва да минете обучение от „А” до „Я”, се нарича националност, национални традиции. Вашата националност разполага с огромно количество такава сила, такива основи, чието прилагане ще Ви пести много и сили, и време.

А на какво Ви предстои да се противопоставяте, какво Ви предстои да не пускате в къщата си? Културата на градските хора, техните възгледи, ценностите на градските хора. Градът е смъртоносна язва на тялото на нацията. Нито един град не се възпроизвежда сам.

Той сам не се насища, постоянно му трябва прясна кръв. Това е човешка културно-национална кланица. Съществуването на градската цивилизация абсолютно отговаря на агонията на тялото в реанимацията

Ако живеете в града, значи тази болест ви гризе отвътре не само Вас, но и семейството Ви. За да намерите вътре в себе си състояние, при което да сте радостен от живота, обърнете се към националността си, изучавайте националните си традиции. Защото този наставник е на няколко хиляди години и е попил опита на милиони и милиони хора.

Името на втория Ви наставник е Вашата религия. Искам да Ви обърна внимание, че между различните религии има много неща, които си приличат. Заповедите, притчите, основите на поведение на човека.

Ако истински дълбоко бъде разбрано и честно изпълнявано онова, което пише в Свещените книги, животът Ви ще бъде озарен от Божествената светлина и Вселенската любов.

Например ако в семейството Ви нещо не Ви харесва, ако сте недоволен от нещо, ами, да речем от поведението на съпруга или на децата, като начало ги оставете намира. С което ще дойдете на себе си, по-лесно ще намерите причината и ще кажете на другия: „Оправяй се, стани по-добър от мен, нагласяй се към мен!”. Нали така?

Най-широко разпространената форма на идиотизма е „Искам да те виждам единствено такъв и такъв!”, „Смятам, че добрата жена трябва да бъде такава и такава, да прави това и това!” По начало това е загубена кауза, защото е невъзможно да промениш човека. Човек се ражда такъв, какъвто е.

Във всички религии се говори за това, че трябва да започнеш от себе си и да обичаш ближния си като самия себе си. Нали така? За това помислите и постъпките да са честни и чисти е написано сто пъти във всяка от свещените книги на всички религии! А кой се старае да постъпва така?

Нали смисълът не във формалните ритуали, а в дълбокото разбиране и искреното изпълняване на заветите. Значи изучавайте всичко най-добро в своята религия и започвайте да изпълнявате.

Във всекиго от нас има слабост, във всекиго от нас има сила. Нашата задача е да стигнем до корените им. Хайде сега да влезем в библиотеката, където има стотици полезни книги: „Как да бъдеш щастлива съпруга”, „Как да спечелиш приятели”, „Как да бъдеш щастлив съпруг”, „Как да обичаш и да живееш в хармония”… Цели рафтове с учебници. И хайде, скъпи читателю, да надникнем в самата им същност. В техния корен, на самото дъно какво се намира? Отношенията между двата пола – между мъжа и жената.

Сексуалното влечение. Съгласен ли сте?

Основите на правилното поведение на мъжът и жената са в това… Ето, когато се възхищаваме един от друг, какво правим? Ето, сто мъже ще дойдат и ще кажат: „Стойката ти е крива, носът ти е на една страна, краката ти на какво приличат, май си най-големия изрод на земята!”

А пък един ще дойде и ще каже: „Колко сте прекрасна, направо сте принцеса! Възхищавам Ви се и смятам, че сте изключителна и сте най-умната!” Лъже, разбира се! Но сред тези мъже какъв ще бъде този за жената?

Ще бъде специален, нали? И при мъжете нещата са по същия начин. Вътре в себе си те абсолютно сигурно си падат по комплименти.

!Само с искрени комплименти, с възхищение може да се постигне взаимност!

 

А ако жената се намърда в територия на мъжа и на тази територия започне да се блъска с него? И за какво. Всеки бик която и да е крава ще изкорми с рогата си. Само за кратко време можеш да се опиташ да доминираш над мъжа.

Разбира се има различни варианти. Всякакви работи стават в живота. Само че аз говоря за 99 %, макар винаги да допускам отклонения поради богатството на формите в околния свят.

Така или иначе мъжкото начало си взима своето. Ако не редом с вас, скъпи госпожи, то на друго място.

На нормална жена не й харесва слаб мъж. На нормален мъж не му харесва силна жена. Защо? Защото това е противоестествено поведение. Не е предвидено от природата. Да сте чули гейове да са си направили детенце? Не сте.

Във всяка нация определен брой хора са с отклонения. Ако такова отклонение се превръща в норма, нацията изчезва от лицето на земята. От природата сме създадени като мъж и жена.

Значи, старайте се да бъдете такива, каквито сте се появили на света, взимайте от пола си най-доброто, и ще привличате най-добрите представители на другия пол. Усмихнете се, скъпи мой! Оправете си стойката!

 

! Националността, половата принадлежност, религията – това са трите извора, тримата ваши наставника! Ако имате някакъв проблем, потърсете ги, те ще Ви посъветват!

Но това са външните наставници. А има и вътрешен наставник, който винаги знае как и какво трябва да правите, за да е най-добър резултатът, да стигнете до набелязаната цел по най-лесния начин. Този наставник се казва „интуиция”.

Дори съм издал специална книга по темата за развиването на интуицията. „Къде на майната си зимуват звездите по пладне, или Как да прилапаме един милион решения”. Взимайте, четете, работете и бързият път към успеха Ви е осигурен. В края на краищата, ако има нещо неясно в книгата, редовно правим курсове по целия свят. Изобщо, който търси, намира.

За какво трябва да се тренира интуицията? С каква цел? За да се вземат правилни решения. За да икономисваш от живота си. Всичко става бързо – това първо. Максимално по-ефективно – това второ. Трето – вървите по своя си път, по пътя на собствения си живот.

 

Мирзакарим Норбеков

„Опитът на един глупак – 2”