„Винаги е имало емоция в моя глас, защото песните ми

бяха свързани със собствения ми живот.

Когато на сцената е имало сълзи,

били са истински, не холивудски.

Когато бях малка, обичах да поемам рискове. Прескачах потока в пущинаците на Нътбуш, Тенеси – селцето, в което израснах, без нито за миг да се замисля, че може да цопна в мътната вода. Играех си с животните – коне, мулета, дори и змии. Сега изпитвам страх от тях, но като дете не се страхувах. Не се боях от нищо. Един ден, както си играех в гората, попаднах на малко зеленикаво змийче и си помислих: Това пък откъде се взе? Сигурно се е отделило от майка си. Вдигнах го с една пръчка и тръгнах да търся гнездото. Когато го намерих, отвътре, разбира се, изскочи голяма грозна змия, готова да ме нападне, за да защити змийчето си. Не се уплаших, но инстинктът ми за самосъхранение веднага се задейства и хукнах с всичка сила. Тичах толкова бързо, че плитките ми се разплетоха и коланчето на роклята ми се изсули някъде по пътя. Това, което искам да ви кажа, е, че знаех кога да бягам от змии.

В живота си съм попадала в много ситуации, за които бихте ме попитали: „Как успя да се измъкнеш?“. Вършила съм опасни неща, нанасяли са ми опасни удари, но в последния момент нещо винаги ми е подсказвало, че е крайно време да избягам, за да оцелея. Всеки път съм успявала да се измъкна невредима. Може би реших, че съм призвана да живея. И може би това не е случайно. Може би мисията ми е да споделя историята си с вас.

Сигурно си мислите: „Тина, ние знаем твоята история. Знаем всичко за теб и Айк, за ада, който си преживяла с него. Знаем, че си успяла да избягаш от тази ужасна връзка и да продължиш напред“. Добре, но ето нещо, което може да ви изненада: прекарала съм много повече години от живота си без Айк, отколкото с него. Към настоящия момент – четиридесет и две. Това е цял втори живот, изпълнен с приключения, постижения и любов, надхвърляща най-смелите ми мечти. Но има и горчива страна. През последните няколко години водя битки на живот и смърт с предизвикателства, които никога не бях очаквала да ми се случат. Чуйте моята история.

 

Моята любовна история

Тина Търнър