,,Творчеството не е професия, а страст." 

„Да се удивляваш на света, да си любопитен, информиран, ангажиран целодневно, всекидневно, е сериозно занимание. Нямаш копче ВКЛ./ИЗКЛ. Нямаш хронометър. Постоянно си в това състояние. То е начин на живот – съществуване, от което не можеш да се изключиш. Ако не искате да живеете така, не се захващайте с творческа професия.“ - Джон Хегарти

„Хегарти за креативността“ от декември на пазара!

Най-творческите личности, които познавам, работят непрестанно. Гледат, слушат, мислят, наблюдават. Любознателни и любопитни по природа, те изпитват силен интерес не само към личните си изживявания, но и към тези на околните. Поглъщат жадно , на което се натъкват, преработват го, преформатират го – докато накрая то се появява в нова форма като творческа идея. Оприличавам тези хора на радиопредаватели – приемат разнообразни, често най-случайни съобщения, влияния и мисли, интерпретират ги и ги излъчват пак към публиката по нов и свеж начин.

Разбира се, съществува опасност страстта ви да прерасне в обсесия и да се превърнете в досадник. Никой не би желал да е такъв. Затова внимавайте.

Аз работя в рекламата, но не живея в нея. И вие не прекалявайте. Излизайте по-често. Оглеждайте се около вас. Колкото по-разнообразен и изненадващ е входящият материал, толкова по-интересен ще е изходящият. 

Бъдете отворени за нови идеи, нови места, нови хора, които да подхранват творческата ви душа. Липсата на вдъхновение може да се окаже просто липса на достатъчно богати преживявания.“

Джон Хегарти