„Жени, ако искате да живеете дълго и без таблетки и операции, правете лицеви опори!“

Това е един от многото съвети, дадени от д-р Сергей Бубновски. Той е кинезитерапевт и доктор на медицинските науки, автор е на методи за лечение на гръбнака и ставите, създател на най-новото направление в медицината – кинезитерапия. В книгата си „Митове за болестите“ д-р Бубновски разглежда митовете за различните заболявания. Това, което би заинтригувало читателите, е, че той развенчава нелечимостта с прости методи и упражнения.

В книгата са засегнати различни тематики, заболявания, а самият доктор дава практични съвети за тях, не само чрез упражнения, но и чрез хранителни препоръки.

В последните години един от актуалните проблеми е храната, по-скоро прекомерните и наднормени килограми. 

Чували сме какви ли не теории, броене на калории, хранене само с един тип храни (разделно хранене). Изтощителни тренировки. Това, което д-р Бубновски споделя, е: „За да се освободиш от наднорменото тегло, не трябва да пресмяташ калориите – трябва да употребяваш здравословни, проверени продукти и да приготвяш от тях правилни и полезни блюда.“ Книгата е изпълнена с многжество съвети, които често сме свикнали да пренебрегваме или да неглижираме. „Не яжте бързо“; „ако не чувствате глад, не сядайте на масата“; „избягвайте ресторантите докато отслабвате“ и още много други ще можете да намерите из страниците.

Но не, тази книга не е готварска, не е фитнес, дори не е за храненето на човек. Тук са засегнати много повече аспекти от живота на един човек и заболяванията, които често се появават. Питате се какво трябва да знаете за болестите? Как да не станете жертви на собствените си страхове и медицински заблуди? Това е книгата, която ще ви даде точен отговор!

В нея може да намерите още за загадките и тайните на онкологията, вирусите и бактериите. Разгледани са 7 теми, които представят интересно съдържание – болестите на новото хилядолетие, в преследване на здравето, проблемите на половете и др.

„Митове за болестите“  ще бъде полезна на всеки, който иска да избегне излишно лечение и неверни диагнози, защото в книгата ще разберете как да се излекувате без приемането на лекарства. „Митове за болестите“ от Сергей Бубновски и Игор Прокопенко представя резултатите от журналистическо разследване във връзка с основни масови заболявания, лекарствата и високотехнологичната медицинска помощ за тях.

ПОРЪЧАЙТЕ КНИГАТА С КЛИК ВЪРХУ СНИМКАТА: