За да поискаме да бъдем здрави, не е нужно да знаем как функционира тялото ни или неговите органи и системи. Ако направите една малка проверка, ще установите, че много от хората, които са постигнали нещо в живота си, не са знаели как точно да го направят или поне в началото е било така. При всеки един от тях обаче в началото е било искането, желанието да го постигне, както и вярата, че сме господари на съдбата си и че можем да осъществяваме желанията си...Така е било и при Норбеков, Луиз Хей, Валентин Дикул, Грег Андерсън, Робин Шарма, Джоузеф Мърфи и много други хора, победили заболявания, смятани за нелечими. Или, както казва Джо Витале, един от авторите на „Тайната” и на редица други силно мотивиращи книги за себеразвитие – „Не е нужно да знаеш как точно ще се случи това, което искаш. Не е необходимо да си наясно по какъв начин ще се преподреди Вселената.”

„Поискай и ще ти се даде...”

„Докато наставник и неговият ученик се разхождали по брега на река, ученикът започнал да задава въпроси. „Учителю, кажи ми как по-бързо да стигна до просветление? Какво трябва да направя?”. Тогава учителят хванал грубо своя ученик, завлякъл го в реката и потопил главата му във водата, така че да не може да диша. Скоро ученикът започнал неистово да се мята, но въпреки това учителят продължавал да държи главата му под водата. Най-накрая, когато ученикът а-ха да се удави, наставникът отслабил натиска и ученикът изскочил на повърхността, дишайки трескаво. „За какво мислеше, докато те държах под водата?” – попитал учителят. „Отначало мислех за много неща – отговорил ученикът. – Но след няколко секунди, когато нямаше никакви признаци, че ще ме пуснете, единственото, за което можех да мисля, беше „Въздух! Въздух! Дайте ми въздух!”. „Когато поискаш просветление със същата сила и мислиш само за него, - отговорил, смеейки се, наставникът, - тогава скоро ще го постигнеш...”

Източна Притча

1. Намерете мотив(и) да бъдете здрави. Да, ясно е, болестта носи послание, а здравето е хубаво нещо, но бъдете по-конкретни. Защо искате да бъдете здрави? За какво ви трябва здравето точно на вас, а не по принцип? Както казва Норбеков, разработил една от най добрите системи за самовъзстановяване и себеразвитие, „Дори ако във всичките медицински книги пише, че вашата болест е нелечима, ако има нещо, което да ви задържа на този свят, вие сте обречени на успех” Някои веднага ще кажат, че това са само думи и ще сгрешат, защото, както вече бе споменато, преди повече от 30 години самият Норбеков е бил с официална диагноза „бъбречна недостатъчност”. Той споделя, че в най-трудните за него моменти от живота, е намерил своите мотиви да оздравее и това му е помогнало изключително много да опровергае парадигмата, че има нелечими заболявания. Оказало се, че такива няма, има нелечими хора. Ако вие сте сериозно болни, след всичко казано дотук, помислете много добре кои са тези неща, заради които си струва да живеете. Какво още не сте направили, а искате силно да направите, какво още не сте видели или изпитали, къде и как бихте живели, на какво бихте се наслаждавали, какво...? Въобще, запитайте се и си отговорете за какво ви е нужно здравето. И не искайте да бъдете здрави ей така, по принцип, просто защото е добре човек да бъде здрав. Отнесете това лично към себе си – какви точно са вашите мотиви?

2. А сега седнете и направете списък с тези мотиви. Напишете това, което искате, тези неща, които представляват за вас силни стимули да оздравеете. Велики учители от всички краища на Света и от различни епохи казват, че по този начин вие се свързвате още по здраво с Безграничния Разум, който управлява Вселената и че така можете да разчитате още повече на т. нар. „Закон за привличането”, обяснен прекрасно във филма „Тайната” и в книгата със същото заглавие. Най-общо, той гласи, че за каквото мислите и в каквото вярвате, това привличате в живота си, т.е. вие изпълнявате ролята на своеобразен приемник. Ако мислите за здраве и вярвате в него, ще бъдете здрави. Мисълта за богатство и успехи е съществена предпоставка за вашето преуспяване. Ако мислите, че сте бедни или че сте неудачници, то най вероятно това е така и така ще бъде, докато продължавате да имате такава настройка. Или както казват мъдрите хора, „Всяко нещо се създава два пъти – първо в мислите, а после и в реалния живот”. И това важи както за добрите, така и за лошите според нас неща, които ни се случват в живота. Казвам „според нас”, защото често не осъзнаваме, че лошите на пръв поглед неща ни спасяват от други, по-лоши, или ни отварят пътя към нови възможности, които иначе не бихме видели...Писменото изброяване на исканията ви и на желанията ви има и далеч по-прозаичен, но не и по-маловажен ефект. Всеки път, когато, по пътя си към здравето или към която и да била друга цел, поради една или друга причина се обезсърчите или изпаднете в отчаяние, ще усетите голяма подкрепа, когато погледнете изписаното. Всяко едно желание ще ви напомня защо искате да сте здрави или богати, или успешни, или...и ще ви служи като ракета-носител, която ще ви приближава към желаната цел...

из книгата на д-р Мариян Иванов „Всичко е в твоите ръце“

 

Запишете се за участие в онлайн семинара с д-р Мариян Иванов на 25 април– от 11:00 до 13:00 ОТТУК(ценате е 20 лв., семинарът се провежда в платформата ZOOM).

Книгата Всичко е в твоите ръце вземете с отстъпка ОТТУК.