Бях уверена, че съм права, и не обръщах внимание на злостните коментари. Защо да им се връзвам? Бях минала през много трудности и през ужасен брак. Беше време да започна да се грижа за себе си.

Отношението ми към възрастовата ни разлика с Ервин е продължение на отношението ми към стареенето. Не признавам граници. Не ме е грижа, че остарявам, стига да се чувствам добре, да съм бодра и в крак с времето. Както казва Дийпак Чопра, старостта не е това, което беше. Сега живеем по-дълго от предшествениците си, по-активни сме, дори се обличаме различно. Това не значи, че трябва непременно да се обличам като младо момиче. Открих, че изглеждам също толкова добре и без да нося минижупи и дълбоки деколтета. С напредването на годините ми се налага повече да покривам тялото си, но в това няма нищо лошо. Човек просто трябва да приеме реалностите и да си изработи стил, който работи за него. Както казват: „Никой няма да излезе от живота жив“. Така е. Абсолютно вярно. Затова – давайте напред. Постарайте се повече с грима, с прическата, с облеклото. Развивайте се. Също като Ервин, аз не смятам, че възрастта или цвета са пречки.

С Шер обсъждахме тази тема в едно шоу на Опра преди няколко години. На въпроса какво мисли за остаряването тя възкликна: „Мисля, че е гадно!“. Аз бях на друго мнение. „Посрещам го с отворени обятия“, заявих пред изненаданата публика и изброих няколко неща, поради които сега, на тази солидна възраст, животът ми е по-добър, отколкото когато бях по-млада. Мъдростта, начина ми на мислене, отношението ми към света – това е много положителна промяна, особено когато човек е все още здрав и изглежда добре. Ще приема и осемдесет, и деветдесет години, колкото ми е отредено.

 

Тина Търнър

„Моята любовна история“