Седмичната прогноза на Мария Доневска отново е тук!

 

ОВЕН (21.03 – 19.04)

Стиковката с партньорствата е затруднена в понеделник по причина на планетните конфигурации, така че не си правете прибързани изводи относно отношенията, а по-скоро съчувствайте на хората, на които държите, защото не им е лесно в момента. Ако нещо са сгрешили, през приключващата фаза във вторник и сряда то ще се поправи, а и вие ще спечелите от развитията в контекста на възможността да се изразят чувства, да се излъчат заявки за близост и най-вече (според акцентите на периода) да се свърши отлична работа, както от служебно естество, така и в рамките на наследствените въпроси. В четвъртък, петък и събота до около 14 ч. вие сте силни, но това не може да се каже за началниците, за семейството, за скъпите ви хора – актуализират се тревоги  и съмнения,  а и тонът не е сред най-издържаните, но участието на Юпитер откъм Стрелеца в тези конфигурации би следвало да редуцира неприятните моменти и да ги превърне в стимул за растеж. Той е очевиден в събота следобед и неделя – за вас лично тласъкът е в кариерата (което ще се изрази за пореден път в напрежение и много работа), но няма да липсва удовлетворение от свършването й и даже някоя добра дума може да се чуе откъм овластените йерархии. Любовта също ще изрече своята, а предстоят и командировки и интересни медийни, финансови, културни и политически развития. Нито едно от тях не може да се случи без вас: светът го осъзнава и не крие, че ви обича. 

 

ТЕЛЕЦ (20.04 – 19.05)

Хич не ви се занимава с битовизми и слугинаж в понеделник, за щастие партньорите са ви верни във вторник и сряда и отхвърлят голяма част от  повинностите, а и  сътрудничеството се отразява стимулиращо на собствената ви дееспособност и воля за амбициозно отхвърляне на серия от задачи. Защо обаче губите усещането за смисъл в четвъртък, петък и събота до около 14 ч.? Притесненията може би се явявят откъм правната и чуждестранната материя, но е много вероятно да имате усещането за неправда, която, ще ви се стори на моменти, хвърля сянка върху всички сектори от битието ви, обезкуражавайки отделните му компоненти и фактори. Нищо подобно – моментът  просто пледира за преразглеждането на техните, подходите и отношенията със света, който в събота следобед и неделя ще потвърди благонамерените си чувства към вас и готовността да участва с радост и вдъхновение в личните ви инициативи и програми, които носят съзидание и добро в много  насоки. Най-щастливи са семейните, но и професионалните (разбирайте политически, образователни, медийни, радио-телевизионни и кинематографски, издателски, творчески, сценични, предприемачески, финансови, военни, спортни, икономически, екологични, минно-геоложки, земеделски и дори свързаните със сигурността и тайните служби и с недвижимото имущество) - те вещаят радости, успехи, възход и резултати, оставящи трайни следи в лоното на бранша и на националната кауза. И най-важното – всички ви ценят и обичат, а и от чужбина, и у нас валят аплодисменти. Любовта се гордее с вас и ги умножава.

БЛИЗНАЦИ (20.05 – 20.06)

Скъпите Близнаци са в чудесна кондиция в понеделник и балансират настроенията и състоянията на околните с елегантност и хармонизиращи усилия, които понякога са уморителни. Ще го почувствате най-вече в четвъртък, петък и събота до около 14 ч.  поради налагащите се противоречия между родната и чуждестранната материя – няма как да живеете в квантов режим, обслужвайки едновременно и двете, и това създава напрежения, отразяващи се на самейството, близките хора и началниците и властта чиято потребност от съдействие може да се изрази  и чрез неподходящ тон. При всички случаи обслужващите ви усилия през предишните дни, т.е. във вторник и сряда, биха могли да редуцират тези специфики и да спестят тревоги, включително здравословни (пазете се от преумора и претоварване с контакти и светска шумотевица). Приключващата фаза в събота следобед и неделя ще изглади противоречията, ще възстанови  хармониите, най вече чрез семейния и деятелния детайл, който се подчинява на професионалния с неговия капацитет да реформира светоусещането ви и да подтиква към духовно израстване, стимулиращо и фамилното, и любовното. Последното също помъдрява и се учи на ново ситуиране в картографията на света, а това не винаги е лесно. Затова пък е обогатяващо и вашата интелигентност и социална и фамилна загриженост ще го оцени.

РАК (21.06 – 21.07)

Раците биха предпочели да са си вкъщи в понеделник, което не е невъзможно, като се съди във вторник и сряда по приятните развития от семейно естество със съответни пътувания и интелектуално и емоционално обогатяващи детайли, предполагащи и спортно раздвижване, и интересно общуване в рамките на разнообразни и вълнуващо споделяни развлекателни програми. При някои развитията са свързани с професионалните повинности и с необходимостта да се напредва в тях чрез усвояването на нови знания – това предполага успешно участие в изпити и конкурси и разноцветни контакти (включително на най-високо равнище), които вещаят нови договори и обвързаности с трайни параметри и сериозни ангажименти за общата кауза, с която и националната се родее. Тези специфики ще изкристализират в най-категоричния си и многообещаващ вариант в събота следобед и неделя, като преди това, в четвъртък, петък и събота до около 14 ч. ще се сблъскате с доста противоречия, които могат да генерират и дискомфорти в обкръжението ви, близко или служебно. Всъщност точно те могат да подействат и като ускорител на новите решения и съответния избор, който ще ги предопредели. Той ще ви позволи да озарите със светлината на вашата грижовност и чувствителност по-широк периметър от хора и дейности, което ще гарантира и вашето, и тяхното процъфтяване. Любовта и близостта първи се учат да се възползват от това. Но и децата не остават по-назад.

 

ЛЪВ (22.07 – 22.08)

Добър за кратките пътувания и контактите понеделник, макар и малко уморителен заради съпътстващите го обслужващи принуди. Все пак, независимо от усещането за изтощение и потребността от почивка във вторник и сряда, ще можете успешно да се справите с тях и да се погрижите еднакво отлично както за семейството и бита, така и за очакванията на началниците и властта и на всички сектори от социалната сфера, които разчитат на контакт или съдействие от ваша страна. Спомагате за овладяване и синхронизиране на проблематиката така, че да се осъзнаят и търсят най-добрите решения от висотата на онзи всеобхващащ поглед, който позволява ефикасни формулировки за общото, без да се пренебрегват спецификите на частното, които са от особено значение, когато става въпрос за  хора от плът и кръв или за сектори, втъкани в жизнеустойчивостта на нацията. Така че вашият искрен и щедър чистосърдечен отклик на техните щения се оказва в основата на най-печелившата схема, както за общността (политическа, образователна, медийна, финансова, артистична, инженерна, кинематографска и сценична, дипломатическа, транспортна, издателска, спортна, военна и пр. и пр.) така и за вас самите, и то в интелектуално, творчески  и финансово обогатяващ план. Това предполага още повече щедрост в четвъртък, петък и събота до около 14 ч., за да спестите на близките или на високопоставените особи някои дискомфорти, и сериозна съсредоточеност около деловите задачи и пътуванията в събота следобед и неделя. А те са свързани със служенето на каузата, в полагането й в координатната система на вечността, която – чрез любовта и творчеството, все повече осъзнавате като своя.

 

ДЕВА (23.08 – 22.09)

Макар секторът на печалбите да среща известни затруднения, той се обозначава позитивно в понеделник, като ви позволява да се зарадвате от цялото си сърце на  контактите, кореспонденцията и общуването във  вторник и сряда, излъчващи много окуражаване за вас самите, а и за цялостното ви влияние върху развитията в света, които в момента са силно белязани от личното ви присъствие и участие. Поради съвпада на Слънцето с господаря ви Меркурий, с Марс и Венера във вашия знак не е възможно това да не се отчете от много фактори (включително най-високопоставени и политически, артистично или социално отговорни) и сектори и е логично вие да бъдете потърсени за конкретни интервенции в тяхна полза. Четвъртък, петък и събота до около 14 ч. ще ви изкушат да останете насаме с домашния комфорт и да обмислите горните перспективи, а някакви неприятни принуди, вероятно във връзка с чуждестранната материя, ще помогнат да ускорите решението си в тяхна полза. В събота следобед и неделя обичането ще съдейства за оформянето му в най-блестящия вариант. Някой си спомня за успехите и за безбройните ви таланти и се кани да ви призове за новото им проявление. И планетните конфигурации, и любовта знаят, че то е способно да смае света с висотата на своята класа.

 

ВЕЗНИ(23.09 – 22.10)

Луната във вашия знак в понеделник не изчиства напълно напреженията и необходимостта от съобразяването с много фактори и сектори. Странното (а на моменти  и притесняващо ) е, че те хем разчитат изключително много на вас, хем не ви позволяват да се включите  по-мащабно в механизма на вземане на решения и на отхвърляне на повинностите, който, очевидно, не може по никакъв начин да се лиши от вашето участие. Недалновидното опериране на височайшите власти или на родителските нива в този  смисъл ги поставя в положението на същата прикованост към обслужващите мащаби, към която се опитват да придържат и самите вас. Това поражда някакъв вид солидарност и вероятно повече толерантност във вторник и сряда, като развитията през тези дни със сигурност се отразяват и доста положително върху личните ви авоари (тази перспектива ще се запази и през следващата година), въпреки че по линия на чуждестранната материя възникват немалко противоречия в четвъртък, петък и събота до около 14 ч., които ви отправят към преразглеждане на целия арсенал от отношения, обвързаности, договори и ангажименти, включително професионални, политически, дипломатически, образователни, медийни, комуникационни, финансови, артистични, предприемачески, синдикални и пр. Събота следобед и неделя ще излъчат изключително окуражаване именно от тяхна страна, откъм семейството и родните развития, които със сигурност имат основание да ви приветстват. Ще узнаете, че вашият талант да създавате хармония и красота е насъщен за тях и много високо оценен. Чудя се дали няма да ви предложат отговорност, която да ви позволи да го проявявате на много престижно равнище. Любовта знае, че я заслужавате.

 

СКОРПИОН (23.10 – 21.11)

Не е необходимо да се тревожите в понеделник, понеже той осребрява усилията ви в лантентния план на развитията и това става пределно ясно във вторник и сряда, когато Луната във вашия знак транзитира през хармонични аспекти с четирите планети в Дева (Слънце, Меркурий, Венера и Марс – един от господарите ви), и със Сатурн и с Плутон – другия ви господар, в Козирог. Приятелите излъчват най-силните окуражаващи знаци, но и височайшите овластени фактори в национален мащаб дават ласкателна оценка на качествата и заслугите ви и ви приканват към престижно участие във всички сектори на родното битие, осигуряващи неговата жизнеустойчивост и динамичност. На същата чест се радват и децата, чието израстване съблюдава вашите програми в приятен синхрон. Изненада във връзка с плановете по всичко гореупоменато може да възникне в четвъртък, петък и събота до около 14 ч., във връзка с някаква финансова неустойка, например, но събота следобед и неделя не само коригират развитията, но и ги превръщат в условия за интелектуално и емоционално процъфтяване, което със сигурност се родее и с професионалното. Държа да подчертая и акцентите на обичането като ощастливяващи в най-висша степен. Любовта вероятно ще се възползва от пътуванията, за да привлече вниманието ви към този факт.

 

СТРЕЛЕЦ (22.11 – 21.12)

На скъпите Стрелци в момента им е доста трудно – четирите планети в Дева (вижте по-горе при Скорпион) ги натоварват по линия на много направления, но принудите, предполагани от техния натиск, всъщност ви оттласкват към скок в кариерата или към физическо и духовно реформиране, като предпоставка и към житейско израстване, което може да е свързано с осъзнаване и приемане на мисия в контекста на екзистенциалната или националната предназначеност. По приятелска линия в понеделник вероятно се явява знак с утешителни параметри, а вторник и сряда  изглеждат притесняващи заради неизвестността, но всъщност съдържат ключ към усвояването на най-печелившите канали на развитията именно по посока на съзиданието: семейно, професионално или обществено по направлението на всички важни сектори, то е готово да приеме служенето ви и достойно да ви възнагради. Запазете спокойствие в четвъртък, петък и събота до около 14 ч., не се бунтувайте, не протестирайте, не демонстрирайте високомерно отхвърляне спрямо факторите, които ви дразнят, погрижете се за здравето си, без да унивате от евентуалните проблеми, които ви създава (ако не се притеснявате, те ще са по-малко). В събота следобед, неделя и следващия понеделник ще се узнаят конкретните подробности по шансовете за новите стратегически договаряния и възможности, и за усвояването им за нов просперитет. Любовта вече чувства финансовия и съдейства за неговото ускоряване.

КОЗИРОГ (22.12 – 20.01)

Сложен понеделник с неуслужливо разпределяне на времето около личните повинности, което пък е полезно за  влагане в  радостта на околните. Горното особено високо ще се оцени от началниците и властта във вторник и сряда, като тези дни ще предложат подкрепа и солидарност откъм всички  сектори на родните и чуждестранните взаимодействия, които извеждат на преден план заслугите на личното ви участие в тях: очаквайте  реверанси откъм политическата, образователната, артистичната, медийната, спортната, военната, земеделската, икономическата и финансовата сфера, които продължават да предлагат терен за нови успехи и блестящи проявления, съдействащи за просперитета и на семейството, на близките и приятелите. Особено трогателен ще е техният знак на съпричастност, който ще ви окуражи за нова предприемчива храброст. След някои притеснения  в четвъртък, петък и събота до около 14 ч., задължаващи ви да обърнете внимание на чуждестранните и правните подробности,  събота следобед и неделя ще ви позволят да я проявите. Пътуванията към познати места ще ви събудят за призванието ви в контекста на духовните и националните приоритети, които очакват много от вас. Любовта го знае и се надява да бъде един от щастливите участници в новата ви ескалация, която предстои.

 

ВОДОЛЕЙ (21.01 – 19.02)

Сигналът откъм далечните посоки звучи оптимистично в понеделник, макар че може и да позакъснее поради забавящи фактори, независещи от вас. При всички случаи напреженията във вторник и сряда (ще ги редуцирате, ако сте по-търпеливи и толерантни) са част от мащабното ви израстване в кариерата и можете да сте сигурни, че и най-високите равнища на овластените, политическите, културните, предприемаческите, военните, образователните, медийните, издателските, сценичните, спортните  и административните или финансовите среди, както и секретните служби, са съпричастни към това, което правите, и са готови да съдействат за ефикасното му прилагане в ценностната система на националната душевност и манталитет. Това вече се случва, макар че чуждестранните измерения на мисията ви ви отдалечават от голямата публика в четвъртък, петък и събота до около 14 ч. или я настройват мнително към общите взаимодействия. При всички случаи това не бива да ви притеснява в събота следобед, неделя и следващия понеделник – именно през тези дни ще се уверите в непреходността на постигнатото от вас и на силата му да влияе върху всички сфери и действащи сили на обществено-политическите реалности. В тази довършителна фаза към вас се отправя посланието на голямо признание и любов. Тайните насъщия на общуването с последната могат да ви разкрият пътя към нирваната.

 

РИБИ (20.02 – 20.03)

Бъдете търпеливи в понеделник и не пречете на близките си да свършат добре работата, от която и те, и вие печелите. Равносметката облагодетелства празнични програми и пътувания, включително към далечни земи във вторник и сряда, като в този факт се съдържат делови елементи, способни да разширят още повече хоризонтите на професионалната ви ангажираност и, както ще стане ясно в четвъртък, петък и събота до около 14 ч. , и на обвързаността й с чуждестранните посоки. Внимание, обаче – получава се претовареност, която рискува да ви затрудни и изнерви, както и да минира отношенията ви с роднините и с водещите фактори на деня в много сфери, което би било излишно, доколкото те са готови самоотвержено да ви сътрудничат. Налага се следователно съветът да не предприемате нищо специално през тези дни, освен да съдействате на хората, които се нуждаят от това, без натякване или упрек. Светът ще ви се отблагодари в събота следобед и неделя чрез приятелите и съмишлениците, давайки зелена улица за най-мащабните проекти. И любовта и семействата са сред верните сътрудници, а в публичен план ги откривате сред най-престижните пластове на обществото. Договореностите умножават симптомите на просперитета, който все по-убедително се свързва с вас.