Седмичната прогноза на Мария Доневска отново е тук!

ОВЕН (21.03 – 19.04)

Нищо вече не е лесно, скъпи Овни, така че важното е да откриваме и най-малкото добро в хода на дните – в понеделник  за вас то ще да е било свързано с комуникациите и новите знания, във вторник – с дома и обичането, а и в сряда в до около 19 ч. - със семейството, с децата и тяхното израстване и стабилизиране, което, както винаги се случва в живота, не става без диалектика, т.е. без противоречия и периодични съмнения или трудности. Легнете си рано в сряда вечерта, и осъзнайте новата сила, която се устремява към вас в четвъртък и петък – с нея се събуждат възможностите за пътувания и предприемачество, за научни, спортни, организационни, медийни и издателски успехи и най-вече за финансови осъществимости. Рано е да се действа и да се рискува, но обмислянето на нещата, дори в най-нестандартния им вариант, няма как да не ви сполети. При някои то може да се съчетае с бунтарски реакции или със синдикални движения. Плодовете от последните са приятни в събота и неделя. Колкото до изненадите – те могат да бъдат свързани с любовта и да имат съвсем необичайна окраска – най-вероятно заради работната атмосфера, в която се пораждат.

ТЕЛЕЦ (20.04 – 19.05)

Подобрявате организацията си в понеделник, което се отразява добре и на материалния ви статус, докато общуването с височайшите овластени кръгове и със семейството, както в контекста на интелектуалното и информационното обогатяване, така и на вероятните пътувания, са акцент във  вторник и сряда до около 19 ч., без да изключваме приятелските знаци, способни да се явят  в съчетание с обагрените от любовта. Светът може и да има затруднения в този момент, поради което и повици за съдействие няма да липсват. И на вас ще препоръчам да си легнете рано в сряда вечерта, защото обстоятелствата могат да не ви позволят да се наспите достатъчно в четвъртък – не се дразнете, а и в петък, и през този ден положете грижа за къщата в контекста на онези предимства, които евентуалните правни или чуждестранни развития й дават, а вероятно и климатичните промени. При всички случаи събота и неделя са приятни дни – радвайте се на света и ще осъзнаете, че и той ви се радва. И най-важното – всички ви обичат. Някой питае и по-специални въжделения към вас.

БЛИЗНАЦИ (20.05 – 20.06)

Понеделник  ще да е позволил да вложите силата си в интелигентни решения в полза на околните, а  вторник и сряда до около 19 ч. ще демонстрират дивидентите, които се натрупват чрез проявените от вас услужливост и отзивчивост – със сигурност има и такива, които се изразяват в парична материя, но много по-важни са онези от морално естество („Но събирайте си съкровища на небето, гдето молец и ръжда не ги изяжда, и гдето крадци не подкопават, нито крадат.“ Матей 6:19, 20), които увеличават притежанията  ви с непреходна стойност. Светът може да има проблеми с електричеството и транспорта, с евентуални бури и рискове с техника, огън и избухващи вещества в сряда вечерта и четвъртък, а вие просто мъдро би следвало да се  поучите от тях и да посредничите и съдействате там, където бихте могли да бъдете полезни, в комуникационно, финансово, документационно или организационно отношение, включително в петък, когато и чуждестранната и правната материя са услужливи и коректно ще партнират. Събота и неделя са отредени за почивка – обичането обещава щедро да украси вашата.

РАК (21.06 – 21.07)

След един леко размит понеделник (в някои случаи свързан и със съмнения – например относно бита, относно чуждестранните развития и пр.) Луната във вашия знак във  вторник и сряда до около 19 ч. предполага успехи и изисква съсредоточаване в най-висша степен около семейните насъщия и всички онези развития, свързани с личностното ви израстване или това на деца и съпрузи, което може да касае политически, дипломатически, образователни, финансови, хотелски и организационно-изхранващи демарши от най-престижно естество или на най-високо равнище. От 03.07 и Венера е в Рак, а това гарантира властта ви над обичането, което остава съпътстваща сила в стратегически план. Внимавайте с транспорта в сряда вечерта и четвъртък, бъдете осторожни и с парите – при всички случаи петък ще се намеси, за да увеличи тяхното количество, а и да напомни и за възможности, свързани с далечните посоки. Следват радостни мигове - общуването в събота и неделя ще ги умножи и по семейна линия, и  в контекста на любовта, която е многопосочна и ощастливяваща.

ЛЪВ (22.07 – 22.08)

Приятелското ви отношение към света от понеделник е зареждащо и способно да ви предпази от излишни тревоги във вторник и сряда до около 19 ч., подхранвани от чувството за неизвестност или от деформирана информация в сряда вечерта. Най- добре е да си легнете рано, както препоръчах и на други знаци, при всички случаи внимавайте с думите и с парите в четвъртък и се наслаждавайте на силата си и на красотата на света в петък, докато той ще се възхищава на вашата царственост и на капацитета ви да подкрепяте благородните нрави. При вас акцентът в събота и неделя касае приходите – възможно е голяма част от тях да се окажат вложени в семейните саги, но друга със сигурност ще е свързана с височайшите творчески, дипломатически, образователни, сценични или политически процеси, които стават все по-задължаващи. Комуникационните техники и тези на предприемчивостта изискват особено внимание. Окриленията на любовта със сигурност държат вашето будно.

ДЕВА (23.08 – 22.09)

Понеделник  ще да е бил леко уморителен, докато обичането разведрява атмосферата във вторник и сряда до около 19 ч., а и приятелски или  семейни развития от най-ласкателно естество поддържат живеца на общуването ви със света и на готовността ви да му помагате, ако е необходимо. Сложните за него в комуникационно отношение  вечер на сряда и сутрин на четвъртък (възможните проблеми описах при Близнаците и при Стрелците) са малко затормозяващи и за вас, във връзка с което бих призовала да бъдете по-внимателни с нестандартните решения и да избягвате крайностите, например в самодисциплиниращите мерки и организационните усилия, включително по линия на финансите.  Петък е благоприятен за последните, за което и чуждестранната материя може да каже своята дума, а събота и неделя ще ви напомнят за благодатната страна на битието и връзката ви с неговата красота и щедрост. Любовта и семейството ги споделят и умножават.

ВЕЗНИ(23.09 – 22.10)

Плановете ви се осъществяват блестящо в понеделник, докато вторник и сряда до около 19 ч. са леко затормозяващи и налагат допълнителна концентрация около служебните повинности и отговорностите по семейна, политическа, образователна и пр. линия, с призив за внимание и във връзка с общуването с височайшите власти и началници. Напреженията при всички случаи ще бъдат съзидателни и ще се увенчаят със значими за кариерата ви резултати. В сряда вечерта и четвъртък могат да ви осенят мисли за внезапно прекратяване на някакви отношения (приятелите ви биха страдали от подобно решение), а и някакви проблеми с техника, електричество, кино или електронни медии, комуникации и транспорт биха могли да съдействат за горното. При всички случаи притесненията са излишни в петък, правните и чуждестранните развития ще го потвърдят, а още по-малко е препоръчително да се тревожите в събота и неделя: близките, семейството, любовта са ваши съюзници през тези дни, а и началниците и властта вярват в нескончаемите ви възможности да се грижите за света и да го спасявате. Знаете,че това става основно чрез обичането и добротата.

СКОРПИОН (23.10 – 21.11)

Приключващата фаза е успешна в понеделник, а силата ви във вторник и сряда до около 19 ч. е впечатляваща – размествате планини от работа и опитомявате всяка професионална област и всеки житейски сектор с благост, компетентност и чувство за отговорност, които не остават незабелязани от овластените кръгове на най-високо ниво (децата също ви радват с успехи). Възможно е да ви предложат началнически пост, засега без увеличение на заплатата. Това може да ви подразни в сряда вечерта, четвъртък и петък, но ви съветвам да се въздържите от агресивни реакции и протестни слова, дори ако другите не го правят, защото за вас тези енергии са особено изтощителни. А в същото време не е възможно да не допринесат за привличане на допълнителни приходи. Така че ще разполагате с пълното право да се насладите на  събота и неделя с усещането за голямото богатство от приятели и подкрепления, които ви заобиколят. А и щастието да обичате и да бъдете обичани е на път да свие гнездо  под вашия покрив.

СТРЕЛЕЦ (22.11 – 21.12)

Съвместните програми еволюират коректно в понеделник, а приключващата фаза във  вторник и сряда до около 19 ч. не е сред най-лесните, защото предполага неотменими отговорности в няколко посоки (семейните, професионалните, обслужващите, политическите, дипломатическите, образователните и снабдителско-изхранващите са сред тях), като някаква зависимост от времето и във връзка със съобразяването с него носи допълнителни напрежения. Важното е да запазите самообладание в сряда вечерта и четвъртък сутринта – всъщност светът е този, който има проблеми, например комуникационни, медийни, транспортни, синдикални, свързани с електричество, огън, избухващи материали, техника и финанси, а вие сте сред най-силните в тези моменти и би следвало да окажете организационно и логистично съдействие.  И началниците, и овластените политически, културни и образователни кръгове ще бъдат готови да ви съдействат, ако се наложи да работите в събота и неделя. Така че отдъхнете и позволете на света да се възхити на вашата аристократичност в петък. А през следващите дни любовта ще се погрижи за вас, с готовност да ви отмени във всяко начинание.

КОЗИРОГ (22.12 – 20.01)

Вашият понеделник гравитира около обслужващите задачи, а вторник и сряда до около 19 ч. ви задължават да партнирате на света в контекста на най-високата степен на отзивчивост и съдействие, каквато, независимо от напреженията, със сигурност ще получавате и от него. И вас ще посъветвам да си легнете рано в сряда вечерта, за да избегнете изнервящите енергии на момента, способни да породят избухване на искри от най- малък жест или дума. Възможно е обаче да възникнат някакви извънредни положения, принуждаващи ви да се заемете с организационни, писмовни, отчетни и пр. задачи и в четвъртък, и в петък. Чуждестранната материя и юридическите инстанции ще бъдат благоприятно настроени, а в събота и неделя същото може да се твърди за овластените инстанции и за политическите, образователните, дипломатическите, синдикалните, кинематографичните, финансовите и артистичните среди – времето продължава да работи за вас, силата ви завидно нараства, а близките и приятелите ви се гордеят с постиженията ви и с умението ви да вдъхвате кураж на общата кауза. Предстоят и развития във връзка с националната.

ВОДОЛЕЙ (21.01 – 19.02)

Понеделник ще да е бил триумфален за вас, което подчертава авторитета ви и ви дава право да поемате отговорност по обгрижването на света във всички възможни направления във вторник и сряда до около 19 ч. : може да се каже, че всеки ваш жест или стъпка имат многопластово значение и също такъв принос за хармоничното придвижване на процесите в света, когото организирате в изхранването, като в същото време окуражавате в трорческите и културно –съзидаващите изяви, което пък е съчетано с политика, дипломация и усилия от организационно и финансово стиковащо естество. В сряда вечерта и в четвъртък господарят ви Уран е ранен от съвпада на Марс с Меркурий и е възможно да загубите самообладание поради някакаква проява на неблагодарност или на неуместен протест срещу организационни елементи, в които е отчетен всеобщият интерес. Моментът е рисков и заради опасности с електричество, огън, избухващи вещества, възможни са бури с гръмотевици, медиите също се държат непредсказуемо, да се пазят военни и спортисти, да се внимава с парите, транспорта и думите. Покажате мъдростта на грижата за ближния и на благородното партниране в петък и финалната фаза в събота и неделя ще бъде ощастливяваща за всички. А вие ще се радвате на благодатния принос за националната кауза и ще получите признание за него. Впрочем, можете да очаквате и любовно.

РИБИ (20.02 – 20.03)

Уморителен понеделник  за скъпите Риби, с желание да се изолират вкъщи, което ще се окаже много зареждащо за чудесните вторник и сряда до около 19 ч., преливащи от любов, признание и всякакви поводи за семейна и професионална празничност, гарнирана с отчитане на високи завоевания и предложения от най-престижни адреси за нова. Възможно е някои от тях да съвпаднат по време и спешност в сряда вечерта и четвъртък сутринта и това да създаде не само противоречия, но и напрежения – из въздуха и сред думите прескачат искри (прочетете описаните при Близнаците и Стрелците проблеми, с които светът би могъл да се сблъска), а и някакви излишни разходи могат да се наложат. За щастие  четвъртък и особето петък щедро ще ги компенсират и вие ще можете да посветите своите събота и неделя на любовния тандем и на семейните радости, които вървят ръка за ръка със споделения триумф и приятелската солидарност. Очаквайте нови възможности във връзка с последната.