Мирзакарим Норбеков помага на хората да открият своето многообразие, да намерят вътрешния си мир и наистина да опознаят себе си. След обрати в живота си той избира да се отдаде на служба на хората, да предаде знанията, натрупани по пътя, за да може мъдростта да достигне до хората днес. Автор на бестселъри, които стават истински пътеводители в духовните дебри на съвременния свят. Сред тях са "Опитът на един глупак, стигнал до прозрение как да се избавим от очилата", "Опитът на един глупак 2", "Опитът на един глупак 3", "Опитът на един глупак 5" Прочетете тук откъс от неговата първа книга:

Да постигнеш успех в този свят, разбира се, е в пъти по-трудно, отколкото да въоръжиш персонаж от играта и да убиваш дракони от километър. Но е безкрайно по-ценно.
У вас се крие гениална, забележителна, мощ­на личност, която поради човешкия мързел или греш­ки, е стегната в рамките на общоприетите „норми": действия, поведения, истини, понятия.
Да си естествен, да си такъв, какъвто си, да живееш с истинските си чувства, да възприемаш све­та с открита душа и да не се плашиш от неодобрени­ето на другите - това е най-трудното.

Can Your Personality Determine Which Medical Field Is Right for You?


Личността винаги е бяла врана. Просто трябва да станеш ЛИЧНОСТ. Всяка победа, всеки успех ще зависят само от вас. Всичко започва от самозачитането ни като ЛИЧНОСТ, като ЧОВЕК с главна буква. Внимателно трябва да се вслушате в Душата си, в Духа и в Разума. Ще чуете великия вътрешен зов на онзи, който ни е сътворил. Да съзидаваме, да творим, да обичаме и да бъдем обичани, да бъдем здрави, щастливи, богати във всяко отношение - всичко ни е ДАДЕНО!
И така, въпрос. Готови ли сте да се обречете на успех по собствено желание? Единственото, ко­ето се иска от вас, е да се задействате. Но най-важната тайна на успеха все пак не е в методиките и книгите, а дали работите над себе си, или не. Ако не полагате никакви усилия, от само себе си нищо няма да се случи.

Това ли е успехът? - Другото Училище - Лидия Христова


От днес започваме изкуствено, подчертавам, изкуствено да се измъкваме от стереотипа на по­ведение, мислене, оценки, ценности, твърдения, мнения и т.н.
Щом пациентът е хронично болен, значи всичките му мисли и действия не съответстват на съзиданието. Ако човек не е реализиран в живота като личност,
материално е затруднен и постоянно губи ориентири, значи мирогледът му до голяма степен е сгрешен, много от гледищата му са безпочвени. Затова нека заедно влезем в ролята на съзидателна Личност.
Природата не търпи празно пространство. Всяка работа дава някакъв резултат, но какъв зависи от вас! От нищото, от пустотата нищо няма да се появи. Когато с усилие на волята предизвиквате самоуважение у себе си, изкуствено повишавате самооценката си, задълбочавате вярата в собствените си сили, всичко това ще рикошира към всяка клетка в организма ви, към поведението, постъпките, делата ви. Повтарящата се постъпка създава навик, формира характер, повлиява съдбата. Така постепенно ще станете човекът, какъвто искате да бъдете, и със спортна страст ще преодолявате всякакви житейски препятствия

Meditation for Happiness - Headspace


Когато постигнете материален успех, не забравяйте, ако обичате, за Пътя на душата си! Използвайте милионите си, за да осъществите онези светли идеи, които са ви навестявали, когато сте били без пари! Не се погребвайте жив в златната си костница…

Откъс от книгата "Опитът на един глупак, стигнал до прозрение"