Говорихме за тренировките на вътрешните ни способности.

За да не експериментираме с пълна сила и да не потънем в дебрите на гората в обратната посока, задължително е необходим инструктор! Наставник, минал по този път.

Истинският маестро дори на продънено тасче може да изсвири всякаква музика. Но всеки един музикант започва пътя си с изучаването на седем ноти: до, ре, ми, фа, сол, ла, си. Защо не са десет или сто? Дявол ги знае, може би така на всички ни е по-лесно. Нима има някакво значение?

За всеки случай ще дам опростено обяснение с използването на детски пръчици за смятане. Който не е поел Пътя, не се развива, може да прескочи този текст. Страхувам се, че няма да ме разбере.

Формулата:

0

0+1=2

0+1+2=3

0+1+2+3=4

0+1+2+3+4=5

0+1+2+3+4+5=6

0+1+2+3+4+5+6=7

Не е ли ясно? Ще обясня с думи.

Нулата е постигане на тишината в собствения ум, в емоциите, в тялото. Можете да изучавате техниката в различни школи, има ги много. Много ви препоръчвам школата на Майкъл Роуч! Постигането на тишина в ума в тази система на обучение е докарана до съвършенство през хилядолетията практически занимания.

ПРЕДУПРЕЖДАВАМ: не се оплитайте в разни правила, поемайте същността без загуба на качество! Всяко зрънце истина има обвивка от люспи. Точно за да отделите зърното от плевелите ще ви потрябва тренирана интуиция. С развиването на тази своя дарба работата ще тръгне по-дълго. Силата ще расте по възходяща линия. Няма да описвам всичките седем сили, любопитни мои. Според различните традиции те се наричат различно, активират се и се развиват по различни начини. Без Наставник е много трудно да се стигне там, а няма нищо по-лесно да се объркаш и да навредиш на себе си и на другите.

Да си поговорим с вас за първата сила – за интуицията. Като начало усвойте тишината под строгия контрол на Наставника или заедно с онези, които са усвоили тази техника. След като се сдобиете с техниката на абсолютната тишина на съзнанието, започнете да съкращавате времето за постигане на умствено спокойствие.

ВНИМАНИЕ! Следете, моля ви, качеството! Ако във вас има шум, прибавете време, не бързайте. Качеството е по-важно от количеството! Постепенно, без да бързате, намалявайте времето за тренировки до десет минути. Когато гарантирано можете да влизате в състояние на безмълвие за десет минути, продължете да съкращавате времето нататък.

Съвършеният Майстор с три вдишвания и издишвания освобождава съзнанието си. При първото вдишване прочиства миналото, при второто – бъдещото, при третото – собственото си осъзнаване.

Не припирайте събитията, но и не ги сдържайте – можете да заспите както в прекия, така и в преносния смисъл. Отначало просто тренирайте вътрешното безмълвие, не се опитвайте да получите някаква изгода. Тишина, тишина и пак тишина…

И ето в тази празнота във вас ще започне да покълва и да се развива първата сила – интуицията. И полека ще започнете да различавате собствените си мисли и фантазии от озарението. И посредством интуицията да разбирате, как да развивате интуицията. Когато донякъде усвоите езика на „окото на сърцето“, започнете да прекарвате собствените си желания и стремежи през това око, да проверявате помислите си за наличието в тях на нафс. Когато развиете своята техника на озарение, във вас ще започнат да никнат други филизи на сили.

Как да разберем, кога може да се премине към активиране на следващата сила? Ще разберете, и още как ще разберете! Просто е невъзможно да я сбъркате или подминете. Знаете ли, когато по главата ви изпердаши мълнията на светлината, трудничко ще е да не я забележите!

И до този момент с гаранция ще си имате собствен джобен наръчник с отговори за всички въпроси. Наръчник с надпис на корицата „Интуиция“. Искате ли да знаете какво ще стане по-нататък? Добре, любознателни мои, леко ще ви поразкрия следващата сила. Силата номер две. Природата още не е отменила почивката за мозъка, умората, между другото, също. Можете да постигнете интелектът ви няколко дни да работи на високи обороти. Но те незабавно ще се отразят на това как се чувствате. За няколко дни ще ви вкарат в зоната на умората. Препускали сте два-три дни за завист на околните, след това изплезили език лежите за смях на кокошките! Трябва ли ви такова нещо? Не, разбира се!

Затова ще ви е от полза втората сила. Умението, навика, способността, таланта – избирайте според вкуса си. Един от страничните ефекти на втората сила е възможността постоянно да зареждате акумулатора си. Можете по 10 – 15 часа да работите напълно свеж в условия, при които обикновен човек след 2 часа би опънал петалата. Такъв един приятен страничен ефект. А всичко останало, скъпи мои, ще можете да научите, ако продължавате да тренирате. От първа ръка ще научите от себе си, любимия! Какво ще ви даде задействането и развиването на първата и втората сила, меркантилни мои? На практика това е достатъчно, за да получиш материална свобода. Ще ви потръгне кариерата – онова, което толкова се цени в света на спящите.

Разбира се, ако допълнително към интуицията и енергичността си размърдате мозъка и допълните знанията си с опита на успешните хора.

И, разбира се, продължавайте да работите върху себе си, да вървите по стълбата на самопознанието нагоре и нагоре. Нали помните? Първата сила разкрива втората, втора третата и така нататък…

 

„Опитът на един глупак 5“

Мирзакарим Норбеков