В предната статия „Как да си посадиш любов – Геше Майкъл Роуч“ разбрахте, че можете да сеете семена на любовта. Сега ще ви открехнем и вратичката как точно се случва това. А именно с четирите стъпки.

Трябва да се замислите за това как да посаждате семена, независимо какво точно искате да се случи в живота ви – дайте онова, което искате.

Как можете да посеете семената за повече свободно време? Трябва да формулирате желанието си в 1 изречение. Това е стъпка 1. Дайте от своето свободно време, на някого другиго, който има повече нужда да остане сам със себе си. Така вие ще получите това време десетократно. 

ISO 8601: The global standard for date and time formats - IONOS

Стъпка 2. – Планът. Той има 2 части. Първо трябва да планирате къде ще засеете своето семе. За кармичното семе имате нужда от друг човек. Другите хора са почвата, в която засаждате вашите семена. Важно е човекът, който сте избрали, да иска същото като вас. Ако искате вашето семе да порасне голямо и да го стори бързо, трябва планът ви да бъде възможно най-конкретен.

Вие трябва да реализирате плана си, за да постигнете резултатите, които искате. И това е всичко за стъпка 3.

Стъпка 4. е лесна – кафе медитация. Но най-важна е тази последна стъпка – Кафе медитацията. Просто да си легнеш в леглото вечерта и да си помислиш за всичко онова, което си направил през този ден, за да помогнеш на някого – ето това е най-сигурният и мощен начин да засееш семена. Ако искате да разберете какво е моето тайно оръжие, с което помогнах при изграждането на компания, която струва милиарди долари – това е то, Кафе медитацията. Изглежда прекалено лесно – ние винаги мислим, че трябва да страдаме, за да постигнем големите цели в живота си, но може би истината е точно противоположна. Може би най-мощните кармични семена са онези, които садим, отпускайки се и наслаждавайки се на малките добрини, които сме направили за другите. Не става дума за гордост, става дума просто да се насладим на онова, което сме успели да постигнем. Никой от нас не е съвършено добър, но и никой от нас не е съвършено лош. Имаме избор, докато си лягаме да спим, да мислим за проблемите в живота ни, или да мислим за хубавите моменти. Обикновено имаме тенденция да преувеличаваме проблемите си. Самата дума медитация означава да последваме нормалния поток на мисълта – в този случай имаме избор: да се безпокоим за проблемите си, преди да заспим, или да напрегнем ума си към по-добри мисли: На кого се опитах да помогна днес? Точно това е целта на медитацията – да контролира посоката, в която текат мислите ви. Така че – приберете се от работа, пригответе си вечеря. Измийте чиниите и погледайте малко телевизия – ако толкова много се налага. Или пък напишете няколко имейла и разгледайте Фейсбук. След това се изкъпете и си облечете пижамата. Седнете на леглото или просто легнете на няколко възглавници на пода, мушнете ръка под главата си и се взрете в тавана. Придобийте онзи замечтан вид, който сте имали в гимназията, когато сте си мислели за гаджето си, чудейки се кога ли ще е следващата ви среща. Може би звучи странно, но мечтаенето от този вид е много близо до истинската медитация. Не си мислете, че трябва да си вържете краката на възел, за да достигнете до това същото място, дълбоко в ума си. И тогава просто направете вашата Кафе медитация – последната от четирите стъпки „Старбъкс”, истинската техника за засяване на ментални семена.

Опитайте тази гениалната "кафе-медитация" за успех на Г. М. Роуч

Посейте вашите семена с тези четири стъпки и нещата, които искате да се случат в живота ви, ще дойдат сами при вас – бързо и могъщо. Запомнете ги до края на тази книга и... до края на живота си.”

 

Откъсът е от книгата „Кармата на любовта“ от Геше Майкъл Роуч

Кармата на любовта】 Жануа 98 • Цена | Ciela.com