5:00 сутринта е страхотно време на деня, но наистина ли е чудо? Мисля, че е така, но вероятно не поради причините, които може би си представяте.

Ако идеята да се събудите в 5:00 сутринта ви плаши, не сте готови да се насладите на утрото още от първите му минути, то останете в леглото за още един, два, три или за-колкото-си-искате-там часа, и бъдете сигурни, че ще пропуснете най-вълнуващите и вдъхновяващите моменти от деня. Но ако мислите, че идеята да се впуснете в едно такова приключение на ранно ставане и организация на предстоящия ден от ранни зори е нещо, на което сте способни, то не се колебайте и опитайте това ново предизвикателство!

Много ще са въпросите, ако кажете на някой, който никога не е ставал толкова рано или отдавна е изгубил този навик, че сутринта ви започва в 5:00 часа. Та тогава още и слънцето не е изгряло, ще последват безброй въпроси от рода на „Защо?“ и „Как?“, подгответе се психически да им отговаряте, ако искате. А всеки ще има своя лична причина и подбуда да прави този, да го наречем така, сутрешен купон!

Ако никога не сте ставали от сън в ранни зори, то ви съветвам някоя вечер да си легнете „на време“, така че вашето тяло и организъм да си отпочинат. Когато на суринта ви събуди алармата на телефона или будилника ви, да не я пренавиете, спирате или изхвърляте през прозореца, и да продължите сладко-сладко да си спите, ами да станете и да посрещнете това предизвикателство по най-пълноценния начин.

       

Така, наспали ли сте се? Това е чудесно, сега е време за вашето малко парти! 05:01 е, минала е една минута откато сте будни, вече сте извън леглото си, отидете до прозореца си и погледнете навън. Ако го направите през лятото, възможността да останете очаровани от това, което ще се открие пред вас е голяма. Да приемем, че живеете в голям град с натоварено улично движение. Какво ще чуете в този момент? НИЩО!

И ако се съмнявате в предимствата на едно такова събуждане, дайте му шанс, и може би ще откриете, че сте се заблуждавали в своите представи.

Ако искате да се впуснете в това приключение, но не знаете откъде да започнете, то Джеф Сандърс ще ви се притече на помощ с книгата си „Чудото в 5 сутринта“. Той ще ви помогне да разберете повече за това, какво е това чудо и заедно ще подготвите план за действие. Този навик ще се превърне в основата на всичко, което правите. Актът на събуждане в 5 часа сутринта не е впечатляващ сам по себе си, това е просто време от деня, но това, което означава 5 часа сутринта за човек, с вече изграден навик, е много по-впечатляващо.

Какво е 5:00 часа сутринта?

Първо, 5:00 часа сутринта е времето, когато животът е ведър и спокоен. В ранните сутрешни часове птиците тепърва започват да пеят, а животът се движи с по-бавни темпове. Няма да са нито шумните мотори на автомобилите, нито плача на някое дете, или безумните викове на вечно забързани делови хора. Вие просто стоите на прага на една вълшебна тишина. Не забравяйте да се ослушате и за кукуригането на петела. Това може да ви изненада, но и в големите градове са останали дворове, в които още се разхождат тези птици. Едно такова събуждане би ви се отразило много зареждащо и позитивно, не мислите ли? Постойте още малко на прозореца и ако имате предимството да живеете на по-горен етаж от някоя сграда, то може да се потопите в цветните багри на изгряващото слънце, един от най-вълшебните моменти!

Второ, 5:00 часа сутринта е символ за пълно овладяване на живота, който имате. Има ли още нещо, което да ви прави впечатление? Не усещате ли, колко е леко и приятно да се разсъждава в този ранен час, всичко около вас е толкова спокойно, природата се събужда за новия ден, а мислите в главата ви са бистри. Да, едно така ранно ставане може да преобърне представата и посоката, по която ще протече остатъка от деня ви. Когато използвате минутите си толкова разумно, колкото използвате парите си, вие достигате върха на постижения и изпълнения, които малко хора правят някога.

И накрая, 5:00 часа сутринта може да се превърне в най-ценното ви предимство.

  • Когато цените времето си и давате приоритет на поставените задачи;
  • Когато се съсредоточите върху развитието на невероятна енергия и създаването на оптимално здраве;
  • Когато напълно прегърнете идеята да живеете живота си така, че да постигнете най-големите си цели.

Автор: Ясен Кънчев

ПОРЪЧАЙТЕ КНИГАТА С КЛИК ВЪРХУ СНИМКАТА: