Препоръки за ситуацията в момента от още един наш автор: д-р Сергей Бубновски - "Болят ме коленете", "100 години активен живот", "Женското здраве" "Остеохондрозата не е присъда","Главоболието", "1000 отговора как да си върнем здравето" и др. 

Ето какво четем на неговата страница във фейсбук:

"Заниманията в нашия център спомагат за укрепването на имунната система на тялото и го предпазват от вредното въздействие на околната среда.
Това се улеснява от: ⠀
✅ Занимания на тренажори, които активират червения костен мозък, разположен в гръбнака и тръбните кости. Той произвежда млади лимфоцити и еритроцити.
????Сауна терапия (хипертермия). При излагане на високи температури (над 70 °) всички вируси и бактерии, които са попаднали в организма по-рано, се унищожават.
???? Студен душ и вана (хипотермия) също унищожават всички вируси и бактерии, които не са в състояние да се адаптират и оцелеят по време на рязка промяна в температурата на околната среда.

P.S. Пасивното стоене вкъщи влошава хемодинамиката на сърдечно-съдовата система, което води до обостряне на всички видове исхемична болест на сърцето. Освен това способства за мускулна атрофия, влошава подвижността на ставите и гръбначния стълб, което означава, че възникват нови болеви синдроми и рязко намалява работоспособността.
Не се страхувайте да живеете активно!⠀

Ваш д-р Бубновски"

Дори по време на епидемията от коронавирус д-р Сергей Бубновски призовава да не стоим пасивно вкъщи, а да правим упражнения, а за тези, които се намират до някой от центровете му включително съветва да не се прекъсват тренировките.