„Всички ние по своята същност сме креативни. Това ни прави хора - това ни отделя от животинското царство. "

- Сър Джон Хегарти

Сър Джон Хегарти не се нуждае от представяне. Като един от най-известните хора в рекламата, може да се каже, че той вероятно е причината повечето от нас да знаят три думи на немски („vorsprung durch technik“ на Audi) и все още да говорим за марката Levis ...

След като е уволнен от първата си работа, където е работил само 18 месеца, той се превръща в неудържима сила в света на рекламата, марките и бизнеса. Сър Джон Хегарти издава тайната как може да се определи стойността на една марка и какво е креативността.

„Не просто изграждайте бизнес, а изграждайте марка. Защото коренът на стойността лежи в марката.“

Често говорим за креативност и какво означава това. Задаваме въпроси като защо хората говорят за креативност и защо оценяваме креативността. Но често отговаряме на тези въпроси, без да задълбочаваме, за да определим напълно какво е креативността.

Има безброй дефиниции за творчество и в действителност няма нито една. Но за Сър Джон Хегарти творчеството се определя като израз на същността, която притежаваме.

„Вие изразявате своята гледна точка“.

И именно това определение е от основно значение за начина, по който Хегарти е подхождал към работата си през цялата кариера.

Творчеството и изразяването на индивидуалността не е единствената съществена съставка за успеха, но истината е незаменим компонент за всяка марка и нейния творчески процес.

„Марката е нещо повече от продукт; това е знак за доверие. По същество марката е важна, защото е нещо, на което хората могат да се доверят и да разчитат.“

И това е толкова важно в света, в който живеем днес, където фалшивите новини понякога са доминиращи и не можем да разделим кое е истинско и кое не.

Тъй като хората често очакват рекламата да направи продукта да изглежда нещо, което не е, марките винаги създават простота, която да издава действителността. 

С надеждата марките да прегърнат истината и да насърчат творчеството във всеки процес, Сър Джон Хегарти очертава три точки, които могат да бъдат приложени за създаване на страхотна работа: