Оказва се, че 80% от населението на планетата (това е статистическа цифра) гладува. Фактически 80% от хората в най-добрия случай се хранят адекватно от време на време, и като правило, не порастват и не формират изцяло генетичните параметри на тялото си!

Това е било открито през 2004 година, а сега вече е 2019 година. Изминали са само петнадесет години. А преди това никой ли не е знаел за това? Мислели са, че ако родителите ми са дребни на ръст и с изкривен скелет, значи и аз трябва да съм същият. Учените започнали да правят следното: взимали дете от дребни на ръст родители с криви скелети и го поставяли в благоприятни условия. Хранели го правилно. И станало ясно, че от дребни на ръст родители с криви скелети може да порасне Аполон Белведерски.

Японците се въоръжили с тази технология (аз постоянно ще разказвам за японците, защото в тях в момента са главните технологии за здраве на планетата), — и за 25 години използване на технологията на правилното функционално хранене увеличиха ръста на нацията си – за какво става въпрос само! – националния си ръст, с цели 28 см. За 25 години ръстът на нацията се е увеличил средно с 28 см. Ако през 1946 година средностатистическият японец е бил висок 146 см, то днес националният отбор на Япония по волейбол е най-високият в света. Днес средният ръст на японеца се сравнява със средния ръст на европееца. А това означава, че работата не е в генетиката на японците, както може да си помисли някой, след като те всички са дребни на ръст, а е в това как и с какво се хранят…

Нека се опитаме да разберем този закон и да изведем от него правило – че осигуряването на материални хранителни ресурси за индивидуалния генетичен план на растеж е единственият начин да се отгледа здрав човек.

Осигуряването на материални ресурси – с други думи на храна, е единственият фактор за формиране, отглеждане, ако искате, изхранване на биологично здрав индивид.

Вие може да сте едър и силен, и с орлов поглед, а баща ви може да е дребен на ръст, с крив скелет, защото той се е хранил през ден, а вие можете да си осигурите добра хранителна база. Ако навреме осигурите на децата си необходимата храна, докато те още са малки и растат, докато растежните им зони не са се затворили и не са се появили вторичните полови белези, те ще пораснат високи и красиви. А ако не сте успели, няма как да видите децата си снажни и високи.

Сега, например, аз мога да си позволя най-пълноценно хранене – и стриди, и хайвер. Но вече е много късно – няма да мога да порасна. Времето за това е приключило.

Най-важно е следното: законът за хранителната база трябва да се осигурява от раждането и до завършването на периода на растеж или, с други думи, до началото на половото съзряване. След това вече нищо не може да се направи. И ще може да коригираме само нещо минимално, но вече няма да можем да се възползваме от мощния генетичен план на растеж. Времето за това е приключило. Затова най-важната проява на закона за хранителната база се случва в детството, особено в ранното детство, когато детето трябва да получава необходимите за него материални ресурси и всекидневно да осигурява генетичните механизми на растежа. Най-важното тук е думата „всекидневно“.

Нашият организъм се намира през цялото денонощие в активно състояние – докато аз будувам, аз използвам хранителната база, след това лягам да спя, през нощта всичко това се усвоява, адаптира се. Сутринта ставам – изпразвам червата си и отново трябва да търся хранителна база. Ако аз всекидневно реализирам този процес, моите генетични механизми на растеж започват да съществуват в периодично осигуряване. Днес си ял, утре не си ял. Днес си пораснал, утре не си пораснал. И от това се получава статистика, която свидетелства за това, че според съвременните данни на генетиците и диетолозите 80% от населението на планетата гладува. И, повярвайте ми, че 80% от читателите също попадат в тази категория.

Но, като правило, истината е някъде по средата. Всички се намираме в състояние на периодично осигуряване. Ако ние с вас усвоим закона за хранителната база, ще разберем, че няма идеално пораснали организми. Няма идеално хранително осигуряване на генетичния план на растеж всекидневно в продължение на 20 години! Ние не говорим сега за проблеми на ендокринната система, случват се всякакви нарушения, но те са рядкост. За какво говори Главният закон? За товa, че не може да има прекомерен растеж.

Сега всички се страхуват: това моето дете е акселерат, расте като гъба, по 5 дни яде през деня, по два пъти става през нощта. Родителите се плашат от това. Половината проблеми на хората, които идват при мен на консултация, са искам да отслабна, много съм дебела, другата половина проблеми са – детето яде прекалено много. Родителите търсят помощ: докторе, детето ми яде много, какво да правя с него? Може би има глисти? Булимия? Шизофрения? Хранителна психоза?

Всеки има своя авторска методика за отслабване – от 10-години подлагат децата си на водно-краставичена методика на здравословно хранене!

А аз се опитвам да обясня, че това не са глисти и че е добре, че детето яде много. Лошо е, когато не иска нищо. Вие му готвите, а то не яде нищо. А ако изведнъж изяде за една седмица 200 яйца — прекрасно, кофичка сметана ако изяде наведнъж – дайте му втора! Изяло е цяла

тенджера с месо, пригответе втора! Хапнало е цяла агнешка плешка, дори е нямало време да я стопли – давайте, осигурявайте материални ресурси за генетичния план на растеж. Докато стане на 20 години детето, живи, мъртви – нахранете го! Разбирате ли? И тогава, дори ако сте с крив скелет и недовиждате – въпреки всичко ще отгледате Аполон. Но всички се страхуват, неясно защо. Затова запомнете: постоянното желание за храна е първият признак на здравия, растящ организъм, ако детето яде така, че ушите му пращят, и тоалетната постоянно е заета, това е главният признак за здравето.

Не е необходимо да се обърквате, като се оглеждате в огледалото и наблюдавате растежа на нормалните си здрави деца, на които сте предали своите гени. Просто при нашето поколение този генетичен план не се е реализирал, защото нямаше хранителна база. А поне половината от нас са от тежкото социалистическо минало, когато нямаше достатъчно хранителни продукти. Когато само на село се намираше изобилие от храна. Затова всички граждани от социалистическото минало, абсолютно всички, може да се причислят към категорията на гладуващите. И затова сега живеете в своите непораснали тела. Затова не гледайте себе си, когато храните децата си. Ако все пак ви е потръгнало в живота и се репродуцирате, вече имате дечица, първото, което трябва да направите, е да им осигурите хранителна база.

 

Константин Забалотни

Химичната лаборатория на нашия организъм