Седмичната прогноза на Мария Доневска отново е тук!

ОВЕН (21.03 – 19.04)

Като изключим някой и друг началнически каприз, понеделник би следвало да е бил хармоничен за вас. Обратно, вторник и сряда ще ви се сторят затормозяващи. Затова пък, особено ако овладеете възмущението и гнева, те ще бъдат успешни за работата, която ще се стовари върху гърба ви в огромни количества. Докато я вършите, ще ви се ще по-скоро да сте вкъщи. Това също ще се окаже постижимо - четвъртък, петък и събота до около 18 ч. ще можете да отдъхнете облекчено благодарение на приятелите и на достъпа до любовта, готова да сподели с вас разнообразни интелектуални пространства, за да ви накара да забравите за света, който се опитва да ви заробва, като ви обясни, че той го прави посредством собственото ви чувство за дълг. Вместо да се притеснявате, изяснете си в събота вечерта и неделя в кои страни на активността имат право да ви го вменяват, за да сте по-решителни в разкрепостяването от останалите. Пътуванията и едно дискретно консумиране на близост и топлота у дома биха могли да ви вдъхнат утеха и кураж да го сторите. А способността ви да се грижите за другите ще ви подскаже как.

ТЕЛЕЦ(20.04 – 19.05)

Успешното приключване на дадена фаза в понеделник извежда към друга, очертаваща се като блестяща във вторник и сряда, но и доста уморителна, особено през втория ден. От вас се иска просто търпение, самообладание и подреденост на мислите, останалото ще се развие в унисон с Божията програма, която предполага да се изявите в контекста на деятелност, способна да остави трайни следи в родните и чуждестранните анали на съответиня бранш и да ви донесе популярност. Доста напрегнати вероятно ще бъдат и четвъртък, петък и събота до около 18 ч., макар че транзитът на Луната през тригон с господарката ви Венера със сигурност указва висока степен на удовлетвореност, както в рамките на професионалния сектор и този на печалбите и на връзката им с творческите развития, без да изключваме и еволюиране в любовните като стимул за тях. С влизането на Слънцето в Рак на 21-и, където все още там са Меркурий и Марс, категорично се актуализира и темата за пътуванията. В събота вечерта и неделя и следващия понеделник приятелите могат да инциират едно от тях, но не изключвам противоречия от ваша страна да участвате в него. Ако резервите ви са свързани с риск от раздвояване в нечии чувства, имате право.

БЛИЗНАЦИ(20.05 -20.06)

Успехите на партньора в понеделник са от значение за вас и се отразяват окрилящо на работата ви във вторник и сряда, независимо от изнервящите елементи, особено през втория ден, основно около етапа на някакъв вид финализиране със сложни документационни и финансови параметри. Светът около вас като че ли нарочно и неинтелигентно допълнително умножава трудностите с бюрократичните си и консервативни вманячавания и за бързо мислещи хора като вас това наистина е дразнещо. Но пък в четвъртък, петък и събота до около 18 ч. ще оцените съзидателния елемент в преживяните напрежения, а и радостите, които любовта много щедро ще умножи, ще ви подскажат неизползваните ресурси в общуването с благородната страна на чуждестранната материя и с нейния духовно, творчески и културно обогатяващ потенциал. Събота вечерта и неделя за пореден път възвестяват служебни задачи или пътувания, но те ще създадат комфорт от интелектуален и финансов вид, а това ще накара обичането да се смири с моментите на раздяла. Което не отменя тревогите  му за вашето здраве. Затова пък близостта със сигурност ще се окаже целебна.

РАК(21.06-21.07)

След един добър за семейните и битовите въпроси понеделник, вторник и сряда ще се очертаят като доста напрегнати, но и съществени за опазването на партньорствата. Рисков е особено вторият ден – важното е в моментите на противопоставяне вие да изходите не от мнителността, евентуалните прояви на огорчение или гняв, а да стъпите върху грижата за другия и без излишно да експонирате елементите на собствената си саможертва в тяхното име, да спестите  критичността и недоволството от разминаванията в позициите на двете страни. Тъй като Северният възел на Луната (Главата на Дракона, сочеща правилните подходи през тази година) е във вашия знак, а Южният (Опашката) – в Козирог, където ще е и господарката ви Луната през посочените дни, самият живот ще посочи най-добре грешките на отсрещната страна, а ще коригира и вашето отношение към тях по посока на разбирателството. При всички случаи финализиращата фаза в четвъртък, петък и събота до около 18 ч. ще даде предимство на любовта и на скритите основания да поддържате един успореден неин  извор от жива вода. Тя със сигурност ще страда в събота вечерта и неделя, когато пътувания и семейни радости ви откъсват от възможността да черпите от него. Но вие знаете, че тези противоречия презареждат отношенията и решимостта ви да не се отказвате от тях.

 

ЛЪВ(22.07 – 22.08)

Достолепието ви в понеделник въздейства силно на света, а на вас дава сили да се справите с ежедневните предизвикателства във вторник и сряда и с недоразуменията, чрез които светът около вас сам усложнява живота си и умножава елементите на хаос. В този смисъл акуратното ви служене и внимателното ви опериране със словото, документите, графиците, техниката и финансовата материя ще се окажат спасителни фактори за околните и за бюрократичната коректност на изпълненията. Други имат проблеми, докато вашата старателност и отзивчивост е в състояние да съдейства за решаването им и за предотвратяването на фатални грешки. Светът ще ви бъде особено признателен за горното в четвъртък, петък и събота до около 18 ч. , а и любовта ще се притече с щедрите знаци на своето приятелско партниране, за да ви демонстрира, че сте Слънцето за нейната творческа и духовна градина. В събота вечерта и неделя тя е уязвима - ваш ред е да я подкрепите  в професианолните й начинания и да й подскажете пътеките за допълнително делово и финансово процъфтяване. Вашето лично, между другото, ви кара да се питате дали не е време да приключите с някакъв ангажимент. Не избързвайте с решения – правилните скоро ще ви се подскажат свише.

 

ДЕВА(23.08 – 22.09)

Благодатта от общуването ви с къщата в понеделник се прехвърля върху това с любовта и децата във вторник и сряда, но напреженията и недоразуменията през  втория ден налагат особен такт и внимание в боравенето с думите и посланията, с документите, техниката, парите и темата за пътуванията. Ви сте силни и ще бъдете в ролята на спасителен буфер  в критичните за света ситуации, които можете да предотвратите с благост и отзивчивост към околните.Така и обичането под небето ще се умножи – в рамките на обслужващите и битовите задачи в четвъртък, петък и събота до около 18 ч. вие самите ще се убедите в чудодейното му влияние, както чрез личните му прояви в живота ви ( а те съдействат за събуждането на творческите ви сили и за нови шансове да ги вложите в професионалния и финансово обгрижващия сектор),така и чрез атмосферата на хармония във взаимодействията ви със социалното  пространство. Събота вечерта и неделя ще изтъкнат ефикасността на партнирането ви с него, а тя е на път да ви изведе на предна линия в обществените, политическите, сценичните, образователните и научните, здравеопазващите и в най-общ смисъл деловите и хуманитарните процеси – вестта ще се получи откъм сектора на приятелствата, ще очаква бърза реакция от вас и ще ви обещае високи хоризонти. Обичането ще се примири с тях, осъзнавайки надеждността на новите перспективи.

 

ВЕЗНИ (23.08 – 22.10)

Инетелкуталният ви обмен със света е хармоничен в понеделник, не предпочитате да сте вкъщи във вторник и сряда. При всички случаи тези напрегнати дни са градивни, за да подредите духовния си дом и да си дадете сметка кое е по-добро за здравето ви и за личния ви избор. Няма как да се откажете от недрагостите на професионалния в момента – Главата на Дракона в Рак го сочи като приоритет, независимо от прекомерното натоварване и съсипващите графици (особено през втория ден бъдете внимателни с речта, с техниката, сечивата и острите предмети, с документите, парите, пазете се от износващите прояви на възмущенията и гнева – светът вероятно ще има проблеми  с огън и избухващи вещества, с  транспорт, с вода, възможни са трусове, свлачища и пр.). Четвъртък, петък и събота до около 18 ч. ще ви позволят да си отдъхнете и да се насладите на резултата от вашия стоицизъм, особено в чуждестранен, творчески и естетичен план, а и любовта ще се прибави към озаренията, които ви дават сила да продължите напред. Основно в работата, както ще стане ясно в събота вечерта и неделя – вашата предполага нови задачи,  са толкова страшни, колкото са изглеждали на пръв поглед. А приемането им обещава да се отрази благопирятно и на личната ви хазна през следващата година.

 

СКОРПИОН(23.10 – 21.11)

Равносметката във връзка с приходите звучи оптимистично в понеделник, което не пречи да се замислите за по-дългосрочните перспективи във вторник и сряда с търсене на ориентир относно коректното им дефиниране, така че в името на осъществяванията да се наложи лишаване от минимум любими неща или занимания. С влизането на Слънцето в Рак от 21-и децата стават водещ акцент и именно във връзка с адаптирането на програмите ви към техните изисквания или очаквания ще бъдат напреженията, като през втория ден ще трябва да се замислите и за възрастните хора около вас (някои вероятно се нуждаят от повече грижи). Няма проблем, който да не отстъпи пред оптималната организация, която сте способни да създадете, и която може да има спасителен ефект в много от случаите. Все пак дозирайте усилията, за да не се почувствате преуморени в четвъртък, петък и събота до около 18 ч. Музиката, приятното четиво, а и нечия готовност за прегръдка със сигурност ще стоплят сърцето ви преди събота вечерта, неделя и следващият понеделник да ви приканят да го отворите за любовта и за пътуванията, улесняващи близостта с нея. Някой от сегашния ви антураж доста ще страда от тази перспектива.

СТРЕЛЕЦ(22.11 – 21.12)

С Луна във въшия знак в понеделник, животът е ясен, небето – бистро, очакванията – осъществими, доколкото са добре съгласувани с партньора и с неговото чувство за реализъм. Доколко обаче последното е в унисон с факторите, определящи финансовия статус на тандема, ще стане ясно във вторник и сряда. Бидейки доста напрегнати за света, тези дни могат да поднесат разочарования във връзка с известни плащания, от които се нуждаете, или да наложат някакви от ваша страна. При всички случаи с повече безметежие и  увереност в щедростта на съдбата, по-леко ще решите съответните проблеми и ще имате право на малък празник с любовта в четвъртък, петък и събота до около 18 ч. или шанс за организирането му в перспективата на предстоящи чуждестранни правни, медийни, исторически или радио-телевизионни ангажименти. В събота вечерта и неделя най-вероятно ще сте вкъщи, а следващият понеделник ви приканва към командировка, научни и документационни разработки или здравеопазващи мероприятия. Близостта на морето или на минералните извори може да се окаже  благоприятна за тях.

КОЗИРОГ (22.12 – 20.01)

Когато задачите са прекалено много, подреждането им изисква определено откъсване на мисълта от графиците и товара им и в понеделник вероятно ще си го поздволите, за да атакувате директно програмата си във вторник и сряда, което със сигурност ще се увенчае с успешното отхвърляне на отделните й точки през първия ден и доста напрежения през втория. Бъдете въздържани и отстъпчиви, независмо от факта, че светът няма да има вида на заслужаващ подобно отношение; не го обсъждайте, нито него, нито грешките или проблемите му, за да разполагате с допълнителна енеригя да разрешите вашите собствени. Документация, медии, финанси, научни разработки, кореспонденция, спортни, военни, търговски и предприемачески практики изискват много повече внимание и осторожност от обикновено, а  с влизането на Слънцето в Рак на 21-и същото може да се каже за политическите, дипломатическите, образоватените и културните сфери и децата. Четвъртък, петък и събота до около 18 ч. ще ви предоставят окуражаване по правна и чуждестранна линия, а и ръководните инстанции обещават добро сътрудничество – не е противопоказано да жертвате част от времето си за работата в събота вечерта и неделя, стига да не разчитате на благодарност. Времето ще се потруди да получите онази, която заслужавате.

ВОДОЛЕЙ(21.01 – 19.02)

Усещането ви за мисия в понеделник не ви подвежда – чуждестранната и правната материя се съюзяват, за  да потвърдят смисъла на проектирането й в дългосрочен план в контекста на политическите, дипломатическите, обществените и синдикалните ресурси, като вместо да се притеснявате във вторник и сряда, най-добре е да се ориентирате относно полезността на всеки един от тях за националната кауза и възможностите му да влияе върху нейния просперитет. Именно в четвъртък, петък и събота до около 18 ч. е времето, отредено ви да действате: подкрепления от страна на дами или на изявени радетели на изкуството, медиите, комуникациите, издателските и финансовите среди могат да умножат ефикасността на личната ви предприемчивост и на публичните ви участия, на които любовта ще предаде допълнителна озареност.  Нейното съюзничество привлича допълнителни дивиденти в личната ви хазна – в събота вечерта и неделя разполагате с шанс да ги умножите чрез бързо организирана предприемчивост, преговори и рекламни демарши, които обещават щедра възвръщаемост. Вложете част от нея в проектите, поощряващи любовта и красотата.

 

РИБИ(20.02 – 20.03)

Понеделник ще да е бил малко уморителен за вас, затова пък енергиите във вторник и сряда излъчват окуражаващи приятелски знаци и доказателства, че времето ви е съюзник и гарантира осъществяването на стратегически ориентираните проекти. На този етап част от тях се сблъскват с разногласия по семейна линия, предизвикват и противоречия с началниците и властта или остри дискусии с децата. Вместо да се притеснявате от този факт, най-добре е да се възползвате от енергиите в четвъртък, петък и събота до около 18 ч., за да изразите с повече яснота собствените си виждания (включително тревогите, които ги подхранват) и да консолидирате около обичането, което гравитира около дома ви, важните естетически, финансови, комуникационни и рекламни решения. Със сигурност ще бъдете доволни от тях в събота вечерта и неделя и следващия понеделник – дни на поредната ви триумфалност, към която близките драговолно се присъединяват, и която ще привлече много обществено внимание към вашата кауза. Влизането на Слънцето в Рак обещава подкрепления откъм политическите , образователните, диплматическите и културните инстанции и възможности за пътувания, които ви чакат с отворени врати. Внимавайте само да не разочаровате любовта – ако ви се е случвало да раздвоявате чувствата си, в този момент тя не е неспособна да ви отвърне със същото.