Menu
Your Cart

Книгите на новия свят • хората на новия свят • и срещите ни с тях

Условия за ползване

Добре дошли на www.janua-98.com!  

 

Услугите на сайта са предоставени от „Издателска и продуцентска къща Жануа'98“ ЕООД с адрес гр. София, пл. П. Р. Славейков №11, тел. 02/9878730.

 

Важно! Всеки потребител, който използва уебсайта www.janua-98.com, се счита, че приема и е съгласен с настоящите условия, затова Ви молим, прочетете ги внимателно!

 

Публикуваната информация в www.janua-98.com е общодостъпна и безплатна.

 

При използване услугите на www.janua-98.com Потребителят се задължава да спазва настоящите условия, както и всички други условия, поставени от законодателството на Република България, дори и да не са упоменати в настоящите условия.

 

Услугите на Електронна книжарница „Жануа’98“ могат да ползват както регистрирани, така и нерегистрирани (гости) Потребители.

 

Регистрираните Потребители доброволно предоставят своите лични данни при регистрация на www.janua-98.com. Те имат право по всяко време да правят промени в личните си данни, както и да изискат техният потребителски профил да бъде закрит. Приемайки настоящите условия, Потребителите, които са регистрирали потребителско име и парола, изрично се съгласяват предоставените от тях лични данни да бъдат обработвани от www.janua-98.com по електронен път при доставка на поръчани стоки или услуги и при необходимост от помощ от администратор на Електронна книжарница „Жануа’98“.

 

Ние гарантираме, че няма да предоставяме личните данни на регистрираните Потребители на трети лица за рекламни и промоционални цели, както и по други причини, освен когато това е необходимо в изпълнение на законодателството на Република България.

 

Приемайки тези условия, Потребителят се съгласява да получава имейли и известия от www.janua-98.com относно поръчката си, съответния профил, потвърждения за промяна на неговата информация, както и отстъпки и оферти за нашите продукти на дадения от него имейл адрес.

 

www.janua-98.com има право да изпраща рекламни съобщения под формата на електронен бюлетин (newsletter) на посочения при регистрация имейл адрес от регистрираните Потребители. Те имат право да се отпишат доброволно от получаване на рекламни съобщения, като за целта кликнат на линк, който се намира на някой от получените от тях електронни бюлетини.

 

Електронна книжарница „Жануа’98“ има правото по всяко време да променя съдържанието и начина на достъп до информацията в нея, както и да прекрати използването й при неправомерен достъп, при некоректни действия и такива, противоречащи на законите в страната.

 

В случай на неспазване на условията за ползване на Електронна книжарница „Жануа'98“ или нарушаване на етиката, администраторите на сайта имат правото да ограничат достъпа до онлайн магазина на нарушителите.

 

www.janua-98.com запазва правото си да променя настоящите условия по всяко време без предварително известие, като изменените условия ще бъдат публикувани на настоящата страница.

 

 

Настоящите ОБЩИ УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ НА ЕЛЕКТРОННА КНИЖАРНИЦА „Жануа’98“ имат задължителна сила както за www.janua-98.com, така и за потребителите му. Всички те се считат за уведомени и се съгласяват за всички промени от датата на публикуването им в www.janua-98.com.

 

В страницата на всяка стока в електронната книжарница са посочени цената, предоставената отстъпка, основните характеристики на стоката и допълнителна информация. Всички книги в електронната книжарница са с корична цена в български лева с включен ДДС.

 

За да бъде приета и изпълнена поръчката Ви, трябва да сте попълнили коректно всички полета на формата за поръчка. При направена поръчка ще получите потвърждение на посочения от вас имейл адрес.

 

Ние се стремим да Ви предоставяме точна и актуална информация. Въпреки това е възможно в предоставената информация да има грешки и неточности. При установяване на явна неточност при параметрите на направената от вас поръчка ще се свържем с Вас за уточнение и потвърждение, преди да изпълним поръчката.

 

При определени обстоятелства (изчерпани наличности, технически грешки при формиране на поръчката, некоректно поведение на Потребителя и други неизрично упоменати) www.janua-98.com си запазва правото да отказва изпълнението на поръчката. Потребителят се уведомява за отказа на посочения от него имейл или телефон в срок от 2 работни дни след приемане на поръчката.

 

На www.janua-98.com имате възможност да давате мнения и оценки относно предлаганите продукти. Администраторът на сайта си запазва правото да редактира или изтрива мнения, съдържащи препратки към други сайтове, обиди, заплахи, защитени обекти на авторски права и други непозволени от закона материали.

 

Работно време

 

Поръчки в Електронна книжарница „Жануа’98“ се приемат 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата.

Работното време на консултантите на www.janua-98.com е:

Понеделник – петък: 9:00 – 17:00 ч.

Съботa и неделя – почивни дни, в които не се изпълняват поръчки.

Консултации по телефон могат да бъдат извършвани в работното време.

За връзка с нас може да използвате телефон 02/9878730 или e-mail: janua98.bg@gmail.com
 

Условия за доставка:

 

Доставката с куриерска фирма „Econt“ се извършва в срок от 3 работни дни в рамките на Република България.

Електронна книжарница „Жануа’98“ не носи отговорност в случаи на забавяне на поръчки по вина на куриерска фирма „Econt“.

Поръчки, направени до 13:00 часа в работен ден, се обслужват в рамките на същия ден.

Поръчки, направени след 13:00 часа, се обработват на следващия работен ден.

Поръчките, направени през почивните дни (събота и неделя), както и на официални празници, се обработват в първия работен ден.

След като направите поръчката си в Електронна книжарница „Жануа’98“, на Вашия имейл ще бъде изпратено съобщение за потвърждението й. Доставките се извършват от куриерска фирма „Econt“ – до посочения от Вас адрес или техен офис. При поръчка до техен офис артикулите пристигат по-бързо, отколкото до посочен от вас адрес.

 

Доставката на поръчаните стоки се извършва по избрания от Потребителя начин и според посочените срокове. Електронна книжарница „Жануа'98“ си запазва правото да удължава посочените срокове с до 7 дни (без предварително уведомяване на Потребителя) и с над 7 дни (с предварителното му уведомяване), при което той потвърждава съгласието си да получи поръчката с удължения срок.

 

Електронна книжарница „Жануа'98“ си запазва правото да променя подизпълнителя, извършващ доставката, без да предупреждава предварително Потребителя, стига това да не променя начина на доставка.

 

Условия за предварителна поръчка

 

Потребителят може да направи предварителна поръчка на книга, която се очаква да излезе на пазара и съществува като предстоящо заглавие в Електронна книжарница „Жануа'98“. Обработката на поръчката се извършва след тиражирането на заглавието на пазара в стандартните ни срокове за доставка. Тиражирането на всяко заглавие зависи от конкретния издател и Електронна книжарница „Жануа'98“ не се ангажира с посочването на точна дата.

 

Рекламация:

 

Според закона за защита на потребителите и правилата за търговия, Потребителят, пазарувал в Електронна книжарница „Жануа'98“, има право на рекламация при:

• констатирани липси,

• дефекти на стоката.

 

При несъответствие на продукта с основните характеристики, посочени в страницата, Електронна книжарница „Жануа'98“ възстановява депозираната от Потребителя сума за поръчката, включително и транспортните разходи, начислени за придобиване на продукта, в срок от 7 дни от получаването му в ненарушен търговски вид.

 

Рекламация се прави до 1 седмица след закупуване на стоката. При предявяване на рекламация Потребителят има право на замяна на стоката и с друг артикул. Ако стойността на избрания артикул надвишава заплатената сума, Потребителят доплаща разликата.

 

Връщането се осъществява при следните условия:

 

• запазен добър търговски вид (продуктът не е скъсан, надраскан, смачкан и т.н.);

• не са налице повреди, причинени от неправилна употреба;

• запазена оригинална опаковка и етикет.

 

Цената за доставка при връщане на стока чрез куриерска фирма „Econt“ се поема от Потребителя, освен в случаите, когато връщането е по вина на Електронна книжарница „Жануа'98“. При замяна на стока транспортните разходи са за сметка на Потребителя и в двете посоки.

 

Настоящите условия могат да бъдат актуализирани по всяко време без специално уведомяване на Потребителя. Електронна книжарница „Жануа'98“ не носи отговорност, ако Потребителят не е прочел последния вариант на настоящите условия.

 

При използване услугите на www.janua-98.com Потребителят се задължава да спазва настоящите условия, както и всички други условия, поставени от законодателството на Република България и международното законодателство, дори и да не са упоменати в настоящите условия.

 

Приемайки тези условия, Потребителят се съгласява да получава имейли и известия от www.janua-98.com относно поръчката си, съответния профил, потвърждения за промяна на неговата информация, както и отстъпки и оферти за нашите продукти на дадения от него адрес за електронна поща.

 

Термини, използвани в Общите Условия

 

По смисъла на настоящите Общи условия изброените понятия са използвани със следното значение:

а) „Сайт” – интернет ресурс, достъпен чрез домейна www.janua-98.com

б) „Ползвател” – всяко лице, посетило и ползващо Сайта и неговата информационна система.

в) „Потребител” – Ползвател на Сайта, който се е регистрирал по реда на Раздел III, по-долу, за ползване на услугата по закупуване на услуги, предоставени от името на конкретни търговци.

г) „Търговец” – физическо или юридическо лице, което по занятие предоставя услуга, предмет на негово предложение, публикувано на Сайта.

д) „Услуга” – конкретна услуга (единично или в определено количество), предоставяна по занятие от страна на Търговец, която последния желае да промотира сред Ползвателите на Сайта, като им я предложи за закупуване при определени условия.

е) „Сделка” – публикувано в Сайта предложение на Търговец за закупуване от страна на Потребителите на Сайта на определени Услуги при специални цени и други специални условия.

ж) „Договор за продажба” – сключен посредством Сайта договор между Търговец и Потребител за закупуване на конкретно предлаганите от Търговеца Услуги. Всяко използване на „Договори за продажба” (а също и във всякакви други възможни словосъчетания и словоформи в този смисъл) ще е със синонимно значение на „Договори за продажба на Стоки/Услуги”.

з) „Ваучер” – електронен документ, удостоверяващ правото на Потребител да получи закупена и предплатена от него Услуга, при съблюдаване на приложимите за конкретния случай условия.

и) „Партньор” е всяко лице, с което www.janua-98.com се намира в договорни отношения, което има право да предоставя допълнителна информация за своите стоки/услуги на потребителите на сайта.

 

Услуги предоставяни посредством Сайта

 

1. Посредством ползването на Сайта се предоставят както чисто информационни услуги, така и специални услуги за Потребителите на Сайта, свързани с осигуряване на възможност за закупуване на предлаганите от Търговците курсове при определени условия.

2. Потребителите заплащат цената на закупените услуги, като за целта е необходимо да се регистрират по надлежния ред. Регистрацията е доброволна.

3. Отношенията между Търговеца, от една страна, и Ползвателите и Потребителите на Сайта, от друга страна, се уреждат от настоящите Общи условия за ползване. Отношенията между Потребителите и Търговците, по повод сключването и изпълнението на Договорите за продажба между тях, се уреждат от условията на съответните Сделки, настоящите Общи условия за ползване, Общите условия за пазаруване и разпоредбите на приложимото право.

4. а) Всички Ползватели се задължават да: спазват приложимото национално и международно законодателство, Интернет етиката, правилата на морала и добрите нрави; да не накърняват доброто име на другиго и да не призовават към насилствена промяна на конституционно установения ред, към извършване на престъпление, към насилие над личността или към разпалване на расова, национална, етническа или религиозна вражда, да не проповядват фашистка или друга антидемократична идеология, да не нарушават чужди имуществени или неимуществени права, включително право на интелектуална собственост; да не се намесват в правилното действие на системата, да не извличат чрез технически средства или по технически начин информационни ресурси или части от информационни ресурси, принадлежащи към базите данни, разположени на Сайта и по този начин да не създават собствена база данни в електронен или друг вид; да не нарушават правата на интелектуална собственост, както и да спазват всички други свои задължения по настоящите Общи условия за ползване. 

б) Всички Ползватели дължат обезщетение на Търговеца за всяко свое нарушение или неспазване на разпоредбите на тези Общи условия за ползване. Ползвателите се задължават да обезщетят и да освободят от отговорност Търговеца при съдебни искове и други претенции на трети лица за всички щети и разходи (в това число адвокатски хонорари и съдебни разноски), произтичащи от или във връзка с нарушение или неспазване на разпоредбите на тези Общи условия за ползване.

5. Търговецът не гарантира за верността, точността и надеждността на всички материали, съдържащи се в Сайта. Всички материали са предназначени само за информация и не представляват съвет за покупка на съответните Стоки/Услуги.

6. Търговецът не гарантира непрекъснат и напълно надежден достъп до Сайта и не поема никаква отговорност за загуби или щети, възникнали в резултат на проблеми с достъпа до Сайта. Търговецът си запазва правото да спира Сайта по всяко време без да обосновава причини за това, включително, но не само, поради актуализации, подобрения или профилактика, като не носи отговорност за такова спиране.

7. Търговецът не отговаря за съдържанието на сайтове достъпни чрез публикувани на Сайта хипервръзки (препратки, линкове), съгласно разпоредбите на Закона за електронната търговия.

 

Възстановяване на платени суми

 

8. Възстановяването на сумите се извършва в срок до 30 (тридесет) календарни дни за получаване на съответните декларации и от получаване от страна на Потребителите на платежните документи, удостоверяващи направеното плащане. За времето от авансовото плащане до връщането на сумата, лихви не се дължат.

9. Възстановяването на сумите се извършва единствено по сметката, от която е извършено плащането в срок от 7 (седем) дни след получаване на писмена декларация за съответните обстоятелства.

 

ДРУГИ УСЛОВИЯ

 

10. Търговецът си запазва правото да събира, пренася и обработва информация, свързана с използването на Сайта, а с приемането на настоящите Общи условия за ползване и използването на Сайта Ползвателите се съгласяват със събирането, пренасянето и обработката на предоставяна от тях информация, в съответствие с настоящите Общи условия за ползване и действащото законодателство. Janua-98.com може да предоставя събраната статистическа информация за посещаемостта на сайта на рекламодатели, които водят статистика за кликанията и др. действия на потребителите върху техните рекламни банери и линкове, да изготвя вътрешни статистики, както и за целите на директния маркетинг. Потребителите имат право да изтрият профилите си по всяко време, с което съответно ще премахнат всичките си лични данни от Сайта. В случай че Потребителите са се възползвали от услугите на Сайта за закупуване на предлаганите услуги, Търговецът си запазва правото да съхрани данните на тези Потребители по повод на сключените Договори за продажба на алтернативен носител. Съхраняваните от Търговеца лични данни ще бъдат използвани единствено за целите, за които последните са предоставени, като няма да бъдат предоставяни на трети лица без съгласието на Потребителите, с изключение на случаите, когато това се изисква по силата на императивно правило на действащото законодателство (Закона за електронните съобщения, Наказателно-процесуалния кодекс и др.). Търговецът не носи отговорност за изтичане на информация в резултат на престъпни посегателства на трети лица. Защитата на данните, предоставяни при заплащането на закупените услуги, се осигурява от съответните доставчици на платежни услуги.

 

11. Търговецът може да измени настоящите Общи условия за ползване по всяко време като публикува нова тяхна версия.

12. Законът, приложим към отношенията между Ползвателите и Търговеца по повод използването на Сайта, е българското право. Всички спорове, свързани с услугите, предоставени от Търговеца посредством Сайта, следва да се разрешават от съответните компетентни съдилища на Република България.

13. Janua-98.com не носи отговорност в случай, че цитирани сайтове и препратки съдържат информация, която е неточна или невярна. Също така,не носи отговорност в случаите, когато линкове с информация от сайтовете е копирана или разпространена в уронващи или застрашаващи престижа други информационни пространства.

14. Някои от услугите на платформата janua-98.com изискват задължителна регистрация.

15. Janua-98.com не носи отговорност в случай, че продукт закупен от сайта не отговаря на очакванията Ви и/или не Ви удовлетворява. Също така, не носим отговорност в случаите, когато трета страна по договора не изпълнява коректно задълженията и отговорностите си към Вас.

16. Janua-98.com не може да гарантира, че сайтовете ще работят при форсмажорни обстоятелства и не носи отговорност в случай, че възникне проблем при използването им, когато отговорността за това е на трети лица/компании.

17. Ако някое от условията на настоящите Общи условия за ползване стане невалидно по силата на съдебно решение, останалата част остава в сила.

 

БИСКВИТКИ (COOKIES)
Ние от Жануа '98 правим всичко възможно, за да подсигурим високо качество на услугите за нашите клиенти и посетителите на нашия сайт. Точно заради това ние използваме бисквитки - това са малки текстови файлове, който се съхраняват на Вашите компютри или мобилни устройства. Те ни позволяват да предложим на потребителите на уеб сайта по-високо ниво на обслужване и по-пълноценно преживяване при използването му.

Важно е да отбележим - ние не използваме бисквитки, за да събираме лична информация за вас, заради това бисквитките, които използваме, не събират лична информация.

Следният уеб сайт ще Ви даде пълна информация за бисквитките: www.allaboutcookies.org.