- Похот! - произнася напевно Робин с плам на евангелист, говори пред близо четири хиляди души, изпълнили огромната зала и балконите на Метрополитън Опера в Ню Йорк. През годините разкошната сграда е била терен на безчет легенди за безвъзвратните последствия от човешките страсти. Тази вечер е място, толкова подходящо, колкото всяко друго, за да снеме Робин това-онова от гърдите си.

- Мъже, - обръща се към тълпата. - Наясно сте, че имате миниатюрно създание между краката си, което няма памет и съзнание. Наясно сте с това. Знаете, че нямате контрол върху този малък звяр. Притежаваме похот - продължава Робин. - Понякога похотта се просмуква в душите ни. Така подвластни сме на тази похот, че позволяваме да се намеси жестокостта ни. Или чукаме, или убиваме, нали разбирате за какво говоря?

Като се прехвърля на скеч за пенис, който е призован да свидетелства на дело за развод, Робин предлага поглед изкосо към собствения си живот - един вид отчитане на случилото се през месеците, водещи към това представление. Прозорец към личните му недостатъци в може би най-личната му програма до този момент. Но малко от гледалите го са наясно колко е откровен.

За известно време след раждането на Зак изглежда, че Робин и Валъри най-накрая са поставили връзката си на правилната пътека.

- Първата година и половина или две беше прекрасно - споделя Валъри. - И после просто започна отново, същата стара история.

Алкохолът и наркотиците, които Робин е отказал, се задържат извън живота му, но това не е единственото изкушение, с което се е борил. Не може да остане напълно извън Лос Анджелис, пулсиращото сърце на развлекателната индустрия и града, чието одобрение е така решен да спечели. Не е в състояние да устои на съблазънта на сцените за соло изпълнения, на ласкателствата на тълпата, прииждаща само за да го види - или още по-добре, дори няма представа, че той ще е там - и на удовлетворението да се поти един час, за да отговори на всичките ѝ очаквания. И не успява да потъпче напълно желанията за съпътстващите наслади, които в съзнанието му вървят ръка за ръка с успешното шоу.

Една вечер през 1984 година Робин се появява в „Импров“, в Лос Анджелис, където привлича вниманието на Мишел Тиш Картър, сервитьорка на коктейли там. Картър, разбира се, знае кой е Робин и се смята за негов фен, но е прекалено запленена, та да подхване разговор, и моли приятел да ги запознае. Макар да е само на двайсет и една, Картър е нещо повече от онова, което предполагат възрастта и професията ѝ; като изкусен музикант, е правила турнета из страната през тийнейджърските си години и е получила диплома от колеж, преди да пристигне в Лос Анджелис, за да доразвие мечтите си за звездна кариера. Двамата с Робин си пасват и започват връзка. Робин не води Картър на премиерите си или други събития от индустрията, нито я кани да прекарва време сред приятелите му и вероятно не гледа на отношенията им като на нещо повече от флирт, но те продължават почти две години.

Валъри не успява да се накара да упрекне директно Робин за изневерите му; дава си вид, че ги приема като неизбежен професионален риск за човек с неговото положение.

- Много привлекателни жени налитат на мъже с подобни позиции - заявява тя. - Трябва да си светец, за да устоиш.

Но сега, като са родители, вече не е така лесно да отклони поглед.

- Никой от нас не беше подготвен за внезапната промяна в живота ни след раждането на Зак. Признавам, че другите жени бяха по-трудни за приемане, когато вече имах дете.