Menu
Your Cart

Книгите на новия свят • хората на новия свят • и срещите ни с тях

МАЙКЪЛ ДЖОРДАН

МАЙКЪЛ ДЖОРДАН
МАЙКЪЛ ДЖОРДАН
-10 %
МАЙКЪЛ ДЖОРДАН
МАЙКЪЛ ДЖОРДАН
Безплатна доставка при поръчка над 50лв
Безплатна доставка при поръчка над 50лв
При поръчка над 50 лева
МАЙКЪЛ ДЖОРДАН

Майкъл Джордан – меки корици

Най-редкият талант в баскетбола е като комета, която разцепва небето, носена от светлината на своя блясък. Цялата хипнотизираща кариера на Майкъл Джордан оставя феновете, журналистите, бившите му треньори и съотборници и дори самия Джордан да се опитват с години неистово да разберат какво се случи, докато бе на терена.
„Понякога гледам назад и се чудя дали наистина е било реално“, казва веднъж той.

Няма нищо извънземно. Това е неговата история.

„Вие държите в ръцете си една особена книга. Няма да е нужно да я дешифрирате – тя не е дело на немски философ и разказва трънливата история на гения такава каквато е – без демагогия, задръжки и нравоучение. Но посвоему тя също е притча за света като воля и представа. Някой ден тези страници ще пожълтеят и надявам се ще бъдат предавани внимателно от ръка на ръка между хора, за които Майкъл Джордан е само древен мит. Но дори и след двеста години, ако четат внимателно, може да научат много неща. Кой знае – може сред някои от старите страници даже да открият безценен подарък и да разберат как точно да уцелят мишена, която никой друг не може дори да види.“
Иво Иванов

Майкъл Джордан пренесе баскетбола в друга орбита. За съжаление не успях да играя срещу него, защото той бе контузен в редовния сезон през 1985-а и се включи едва в плейофите. Тогава още бе в началото на своята велика кариера, но по-късно направи изключително много за маркетинга на Националната баскетболна асоциация. Той не само продължи традицията на Меджик, Лари Бърд, Карим, но и я разви, както само Майкъл може. С какво ще го запомня, с това, че бе единственият баскетболист в света до днес, а вероятно и завинаги, който можеше да играе сам срещу целия отбор – един срещу пет.
Георги Глушков (единственият българин играл в НБА)

Най-категоричната биография на един легендарен спортист.

Физиономията. Стрелбата. Грипният мач.
Майкъл Джордан е отговорен за някои от най-сюблимните моменти, които разтърсват спортната история. Когато хората си мислят за него, те се сещат за прекрасната му стрелба, за това как тялото му се носи с топката във въздуха и единственото, което цели, е да мине през мрежичката на коша. 
Но зад цялото величие на тази издънка от стар род, произлизащ от крайбрежието на Северна Каролина, има тъмна страна: той е безкомпромисен състезател и любител на високите залози. Никога досега не е имало друга негова биография, която така да разкрива двойнствената природа на звездата и да прониква толкова дълбоко в историята на Джордан на и извън терена.
Баскетболният журналист Роланд Лейзънби е прекарал почти 30 години от живота си да отразява кариерата на Майкъл Джордан в колежа и в професионалния баскетбол. Той е свидетел на пътя на Джордан от кльощав новобранец до най-разпознаваемата фигура и глобален посланик на баскетбола, чийто нюх за бизнес и успехи все още кара милиони хлапета да искат да са като Майк. Лейзънби е видял колко огромни, неутолими и почти плашещи са апетитът за величие и вътрешният стимул на Майкъл Джордан. Книгата „Майкъл Джордан“ разкрива напълно двете страни на една личност и разказва най-завладяващата история за това кой точно е Майкъл Джордан.
Лейзънби показва личните взаимоотношения на Джордан с треньорите му, прави безкрайни интервюта с приятелите, съотборниците и семейството на Въздушния, цитира интервюта със самия Джордан, за да представи най-пълното и най-истинското изследване, писано някога за Майкъл Джордан – играчът, иконата и човекът.

Данни за книгата
Брой страници
Година на издаване
Корица
Категория
Език

Write a review

Note: HTML is not translated!
Bad Good
Captcha
23.00 лв.
20.70 лв.