Menu
Your Cart

Книгите на новия свят • хората на новия свят • и срещите ни с тях

ДУХОВНОТО СЕМЕЙНО КОНСТЕЛИРАНЕ

ДУХОВНОТО СЕМЕЙНО КОНСТЕЛИРАНЕ
-24 %
Безплатна доставка при поръчка над 50лв
Безплатна доставка при поръчка над 50лв
При поръчка над 50 лева
ДУХОВНОТО СЕМЕЙНО КОНСТЕЛИРАНЕ

Тук ще се върна към феномена, че по време на констелация, представителите изведнъж започват да чувстват като хората, които заместват, без да знаят нищо за тях.
По-късно вече много рядко питах представителите как се чувстват. Вместо цялото семейство често поставях представител само за клиента. При това беше важно този представител – без да знае нищо за клиента – да остави на вътрешното движение да го обхване изцяло. Този подход се простираше далеч извън старото семейно констелиране. 

Вече нямаше въпроси за чувствата, очакванията и страховете. Констелацията не се направляваше към определена цел, зададена от клиента, цел, на която служеше и водещият. Всичко се оставяше на движенията, така както те обхващаха представителя, отвъд разбирането за проблем и решение и отвъд психотерапията в общоприетия за тогава смисъл...

Изведнъж излезе наяве това, което се случваше с представителя, когато той се движеше под влиянието на една друга сила. Те се превръщаха в медиум, обладани от една друга сила и движени от нея.

Водещият констелацията също следваше тези движения. Той също се оставяше да бъде обзет и ръководен от тях.

Пример

Когато представителят на клиента се остави на движенията на духа, понякога гледа към пода, без да може да се противопостави на това. От опита ни, натрупан по време на многото констелации, ние знаем какво означава това. Този представител гледа към един мъртвец. Нещо даже го дърпа към този мъртвец. Това значи, да го кажем съвсем ясно: клиентът иска да умре. По този начин се проявява същинското движение, свързано с този клиент. 

Водещият констелацията се намесва в хармония с това движение. Той избира представител за този мъртвец и го моли да легне по гръб на пода пред първия представител. 

Този представител също се оставя да бъде обхванат от вътрешното движение. Изведнъж се проявява нещо неочаквано. Представителят на мъртвеца се отвръща от първия представител. Той гледа в противоположната посока. Това означава, че вместо към представителя на клиента той гледа към друг човек. 

Отново излиза наяве нещо неочаквано, без да е казана и дума. Не клиентът е привлечен от този мъртвец, а някой друг. И така, водещият избира още един представител и го поставя така пред погледа на представителя на мъртвеца. 

Изведнъж те се обръщат един към друг и представителят на клиента си отдъхва.

Какво ни се показва тук? Клиентът е искал да умре на мястото на друг човек. Можем да си представим какво облекчение представлява разкритието, че при него става въпрос за едно изместване.

По този начин духовното семейно констелиране излиза далеч извън границите. 

Кой или какво води по време на духовното семейно констелиране? 

Очевидно по време на духовното семейно констелиране, представителите и водещият са обладани и ръководени от една друга сила.

Накъде ги води тази сила? Преодолявайки всички раздели, тези, които преди не са били свързани или са били разделени, биват събрани заедно. Тази сила е сила на любовта, която отменя всички раздели.

Какво значи това в подробности? Често стоящото на преден план разграничаване на добро и лошо или принадлежащ, или отхвърлен, вече не е валидно. Това, на което сме се надявали при досегашната психотерапия, остава на заден план и с него всичко, което искахме да постигнем с нашата добра съвест и добра воля.

Всичко това се случва независимо от нашите традиционни представи и нашето обичайно мислене. При духовното семейно констелиране то протича пред нашите очи без външна намеса, като ясно за всички прозрение, като намеса на една друга сила, на една духовна сила. Представителите и водещият се държат като медиуми, през които действат други сили. Те водят до решения, до които преди това не сме имали достъп.

Какво се случва с досега упражняваното семейно констелиране? То запазва и по-нататък своята стойност, но в определени граници. В същото време колкото повече водещите и под тяхно ръководство всички участници се поддават на нещо по-голямо, то се преодолява. Те се поддават на движенията на духа, които надхвърлят техните лични интереси и се подчиняват на тяхното ръководство.

Губят ли те нещо по този начин? Всички печелят.

Данни за книгата
Брой страници
Година на издаване
Корица
Категория
Език

Write a review

Note: HTML is not translated!
Bad Good
Captcha
This offer ends in:
Day
Hour
Min
Sec
4.90 лв.
3.70 лв.